Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapsání dítěte v OP - je to nutnost?

Od: alexandra* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,je-li nutnost mít dítě zapsané v OP.Ex přítel(otec dítěte) si vyřizuje nový OP a chce po mně rodné číslo dcery s tím,že bez něj nový OP nevyřídí.Jelikož až doteď se šest let neozval,neukázal a výživné taky neplatil,nevidím důvod proč bych mu dceřino r.č. měla dávat.Někde jsem slyšela,že vyřídit OP lze i bez zapsání dětí,ale nevím jestli je to pravda.Ex přítel je sám dluh,spořádaně taky nežije a já se bojím,aby nebylo dceřino r.č. zneužito.Děkuji předem za vaše odpovědi.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

paaja*
hodnocení

1x

Zápis dítěte do OP je dobrovolná záležitost. A pokud ho neměl zapsané už dřív, stejně k tomu potřebuje i rodný list dítěte.

doplněno 18.03.11 14:59:

... dobrovolná samozřejmě ve vztahu žadatel - úřad. Netuším, jak je právně ošetřené, pokud bude otec trvat na zápisu dítěte a bude po vás požadovat potřebné dokumenty. Jak otec má určitě svá práva. To že neplatí výživné je trestuhodné ale rozhodně by to v případě nějakého sporu nemusel být důvod k odmítnutí těch dokumentů. Na druhou stranu mě nenapadá žádný důvod, proč by mu na zápisu dítěte mělo tak moc záležet, tak vám snad dá pokoj když ho odmítnete

alexandra*
hodnocení

Já vám děkuji za odpověď.Už jsem mu slušně napsala,že mu to r.č.prostě nedám.Ani se nebojím že by mě nějak obtěžoval,třeba zas až za pár let,až bude něco potřebovat.Teda jedině že by překvapil!:DJste moc milá(ý) a ještě jednou děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]