Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsem stále bez práce

Od: tejinka090 odpovědí: 22 změna:

Dobrý den

Muj příspěvek není ani tak otázka jako malá pomoc jak dál.Již 6 měsíců sem vedena na uradu prace a stále hledám zaměstnání . Jsem vyučena prodavačka jenomže sem bez praxe takže mě všude odmítají . Snažím se každý den hledat jak na internetu tak i chodim po obchodech.Už i na Up se na me slecna dívá jako kdybych si s ní delala dobrý den a neveri ze nic nemuzu sehnat jenomze kdo by dneska vzal cleveka bez praxe . Vetsina nabídek je v jiném městě nebo okrese jenomže nejsem zrovna ve finanční situaci kdy bych si mohla dovolit kazdy den jezdit např. do Brna a z5 natož abych se přestěhovala. Takže už nevím jak dál chci do práce a pracovat ale nejak nemuzu najit tu prilezitost :( Ráda bych timto poprosila treba o Vase vlasti zkusenosti pokud nekdo nejake s timhle ma Moc děkuju

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

morena*
hodnocení

3x

Dobry den,

odpovidam protoze jsem byla nedavno v podobne situaci jako Vy. Nedelejte si nic z komentaru co tu jsou, protoze na ty presne plati ze: syty hladovemu neveri :( V dnesni dobe je opravdu tezke najit si praci a pokud mozno v oboru. Rozeslala jsem asi 200 zivotopisu a byla na 40 pohovorech. Zbytek mi bud neodepsali nebo nemeli zajem. Vsude jsem se dozvedela ze na jednu pozici je alespon 100 uchazecu, jelikoz je mira nezamestnanosti dosti vysoka. Ono drive mozna platilo, ze kdo chce, praci si najde, jenze dnes je to opravdu problem. Sama jsem stredoskolacka s ekonomickym vzdelanim, mam praxi v administrative ale bohuzel jsem musela slevit v narocich a hledat i nizzi pozice. Jde o to se nevzdavat a hledat, hledat, hledat. A to i tam, kam by jste predtim vubec nesla. Ono nejaka mala praxe treba z tovarny je taky dobra, na zivotopise to lepe vypada, mate-li tam rozepsane co jste vsechno mela na starosti a tak. Jinak praxe ze skoly se opravdu nepocita, je to sileny ale je to tak *ee*.

Takze drzim Vam pesti a znovu opakuji, nevzdavejte to a treba na sobe zapracujte, vsimnete si na pohovorech o co se nejvice zamestnavatele zajimaji a propriste lepe vypracovat odpovedi. Na to ze nemate praxi, muzete odpovidat, ze jste mlada a aktivni, mate chut pracovat a jste flexibilni - proste a jednoduse to obkecat.

Hodne stesti!

PS: omlouvam se za chybejici diakritiku ale nemam CZ klavesnici *nevi*

paaja*

tejinko, z příspěvku této slečny si dobře zapište větu " ... jsem musela slevit v narocich a hledat i nizzi pozice ..." A věřte tomu, že i praxe ve fabrice u pásu se počítá, protože úplně jinak vypadá, když při pohovoru řeknete, že jste vůbec někde pracovala než že jste nepracovala nikde.

sita

Přesně tak - slevit na nárocích!

Vystudovala jsem střední knihovnickou školu v Brně se zaměřením na technické,ekonomické a vědecké informace,takže jsem očekávala teplé místo někde v knihovně za pultíkem...plná nadějí jsem se vrhla do pracovního procesu...a výsledek? Pracovala jsem jako servírka,prodavačka potravin i knih,dělala jsem noční v pekárně i v místní fabrice u pásu..Pritoritou bylo vždy je jedno jaká práce ,hlavně práce...

Podařilo se mi udělat rekvalifikační kurz na účetnitcví.a nastoupit do obchodního oddělení k firmě,kam jsem denně dojížděla skoro hodinu.V šest tam a v šest večer zpět.Dojíždění mi nikdo nezaplatil.Učila jsem se za provozu,ptala se,hledala informace,snažila se vědět více o chodu firmy.Hodně jsem se naučila a když firma musela propouštět a já byla bohužel propuštěna (byla jsem věkově nejmladší)konkurence po mě sáhla...mimochodem ta firma je lesnická...a nepracuji jako účetní..

des*
hodnocení

0x

S tímto přístupem ani praxi nezískáš.Ono holt když člověk něco chce,tak proto musí něco udělat.Na tebe pasuje přesně ta reklama v telce.Prodavačky berou všude-tak nekecej.On se nikdo z dojíždění do práce nepo...lOd nás se jezdí do Brna 20km odjakživa.

eulalie*
hodnocení

0x

No a jak to do toho Brna máte z domova daleko? Spousta lidí do práce dojíždí desítky kilometrů, mě nevyjímaje. Když budete mít práci, byť daleko, lépe se vám pak bude shánět nějaká jiná, která bude blíže. Nyní se na vás každý dívá jako na nezaměstnanou, bohužel je to negativní nálepka. Ano, hodně peněz projezdíte, ale budete mít jistotu práce. Tak co je lepší?

tejinka090
hodnocení

Brno bylo uvedeno jen jako priklad ale jinak to je 184 km. A ano prodavačky berou ale když reknu ze nemam praxi tak me nevezmou . A kde tu praxi mam vzit? Kdyz pujdu nekde se postavit k pasu nebo neco montovat tak mi stejne reknou ze nemam praxi v prodeji nebo v obchode. Tak mi tady nerikejte ze kecam protoze to neni pravda . Pracovat chci ale bohuzel to nejak nevychazi. Mnoho firem me kvuli praxi odmitlo nebo me jen zaradili do evidence. Kdybych si chtela udelat rekfalifikaci tak mi to up nezaplati a ja nemam na to abych si platila minimalne 15 tisic. A Taky bych se z dojjizdeni nepo... jen sem napsala ze na to v soucasne dobe nemam finance.Kdyz jenom za cestu tam i z5 to je 350 kc minimalne .

des*

Omlouvám se,ale...nežijeme na divokém západě,kde jsou města 300km od sebe.Takže to město je od vás nejdál těch 20km.A v tom městě nejmíň 3 super,hyper,kauf a jiné landy A tam berou všade.Jen chtít.

martinaa*

Des, skutecne nemate pravdu. Mamka na UP pracuje, vim, jak to tam vypada. Dnes cloveka bez praxe (navic pouze jen vyuceneho), nechteji. Ale stejne jako Patronka se musim ptat: to slecna nemela praxi na skole? To je nejaka blbost... kazdy ucebni obor ma za sebou minimalne rok praxe. A nikde neni receno, ze slecna musi delat prodavacku. Co takhle si udelat nejaky rekvalifikacni kurz a delat neco jineho? Nebo mezitim aspon dlouhodobejsi brigadu? Vybalovani zbozi a doplnovani regalu sezene snad v kazdem supermarketu.

patronka*

Teď na to koukám, jak to že vyučená prodavačka nemá praxi? V učebním oboru se přece střídají většinou po týdnech teorie a praxe, takže pojem vyučená prodavačka bez praxe je nějaký nesmysl. Mimo to, někteří soukromníci vyučené prodavače (čky) ani nebrali, protože měli obavy ze špatných návyků. Takže praxi vlastně máš. Jaký další důvod? Patronka

doplněno 18.03.11 18:51:

V Praze ve spoustě marketů pracují převážně ženy a dívky ze Slovenska a ty rozhodně denně nedojíždějí.

tejinka090
hodnocení

Školní praxe se nepocita do normalni praxe

patronka*

Jak to že nepočítá? To jste nechodili při praxi prodávat? To by každý vučený člověk ve všech oborech byl bez praxe. Pak to vyučení ztrácí smysl. Sama jsem jako vedoucí prodejny měla učně, jen jsme je k různým činnostem zařazovali podle ročníků. Mimo to jsme brali i lidi s praxí v úplně jiném oboru. Souběžně tu je dotaz budoucí servírky, podívej se na něj. Patronka

krkovicka*
Patronko a Martino,praxe v učebním oboru se nezapočítavá.že se počítá?to slyším poprvé.Je to součást školních studií.Jednak! pokuď mi není 18let nesmím pracovat s penězmi.Žádnej zaměstnavatel ani škola nevydává žádný potvrzení nic o praxi.když někdo napíše do inzerátu že hledá prodavačku s dvouletou praxí,je daný,že musela někde dva roky pracovat,se vším všudy.Ne jako učeň.víte co dělají učni v prodejně?Doplňují regály nebo myjí regály,to zvládne i cvičená opice.
martinaa*

No ja nevim, kamaradka je na ucnaku na jakemsi oboru (obsluhuje ve vinotekach - mozna cisnice?), byvaly chodil na kuchare-cisnika, tchyne je kadernice. Vsichni meli praxi - s penezi pracovat nesmeli, ale hosty obsluhovali a ucili se na nich, potom ta dana restaurace (kadernictvi, pekarstvi), napsalo do skoly doporuceni, zda byl nebo nebyl dobry a zapocitavalo se jim to do osobni praxe. A navic penize, co dostali jako dysko, si mohli od druheho rocniku nechat (to jim davali vedouci, co kasirovali). A vyucena treba kadernice praxi ze studia mit musi, to v kadernictvi bude umyvat zem? Docela nelogicke...

krkovicka*
Co třeba kuchař?nechala byste 15ti letý ucho vařit chody na raut třeba?maximalně,naškrábej brambory,nakráj zeleninu.Co jsem byla na škole,tak taky záleželo ke komu ste se dostali.Dostávali jsme jen odměnu za práci,někteří ze třídy ne,nebo zas někdo víc,nebylo to tím,že někdo byl levej a někdo zas dobrý,prostě,že se majitelovi chtělo.Sestřenka se taky učila na kadeřnici,prváku praxi obrečela,myla vlasy,zametala,myla okna,maximálně míchala barvy,pak ji v druháku přeřadily do jiného kadeřnictví,tam jí dali nůžky do ruky a ani nevěděla jak se drží,nechaly jí stříhat,barvit prostě všechno,naprosto perfektní,byli sní spokojení dýška si nechávala jen tehdy když jí je někdo dal do ruky,ne když šly zaplatit ke kase a řekli-to si nechte,zaokrohlujte to apod.tak stejně číšník,ten kdo kasíruje bere dýška,i když vy tam běháte jako kůň a číšníček vykuřuje,taky záleží na něm jestli vám ty dýška dá,třeba jen na půl.
martinaa*

Krkovicko, pletete paty pres devaty. Tazatelka neni patnactilety ucho, takze tento argument s tim nema nic spolecneho. Kazdy ucen v prvaku dela pomocne prace, ve druhaku se mota kolem a uz muze delat vic a ve tretaku uz by mel byt schopen uvarit treba i na ten raut. Takto to mel byvaly, do toho mel jeste kurz na michani koktejlu, a ve tretaku pred zkouskami varili dokonce zastupitelstvu kraje a jeho spoluzak pomahal ripravovat kuchyni u prezidenta. Vse v ramci praxe, ale samozrejme jde o dobre jmeno skoly a o osobni ohodnoceni.

Jen mi prosim netvrdte, ze kzady ucen, co vyjde, je na nule bez jakekoli praxe. To je nesmysl.

A k zadavatelce: ted jsem se divala na jobs.cz a prace.cz. Do supermarketu za pokladny a podobne shani mraky lidi.

krkovicka*
Jasně že má praxi na škole,třeba kuchař musí připravit jídelniček na týden,potraviny objednat,jak se to ten co právě vyšel školu naučí,když to jen zaslech,maximalně zahlíd z dálky.Tak mi řekněte,proč já jsem za 3léta učebního oboru,vařila poprvé až na zkouškách,nebo doma s mámou.Blbá jsem nebyla v prváku mě daly do lahůdek fajn,umí saláty!No poblila byste se kdybych vám řekla,co se děje se salátama,v druháku jsem byla v jídelně,kde mě nechaly jen škrábat 25kg brambor denně,přitom jsem zájem měla zájem,nic.Ve třeťáku mě šoupli do baru s minutkama ve smyslu,že tam to jídlo vozily už navařený ve sklenicích a maximalně jste dala smažit hranolky.Tak asi tak.Číšnika jsem dělala taky,tam se není co učit,jak se dělá zrcadlo jsem zjistila až po vyučení.Ve škole bereš jen praktické věci,které se navíc učily tvý rodiče,za dob školy,i když doba a praxe je jiná-počítače např.
martinaa*

Jedine, co Vam muzu rici, asi bude, ze zalezi na skole. U nas chodi decka na praxi, ucni vari v jidelne, kam chodi lide na menicka a podobne. My na pajdaku chodili na praxe kazdy rok na mesic, abychom si zvykli na praci s detmi a naucili se o ne starat. Ted na VS jsem nedavno byla na terennim vyjezdu se studenty z Uh. Hradiste, kteri tento rok konci magistrem a rozchazeji se do skol. Praxi nemeli (a nemaji), zadnou, a nas (druhaku), se ptali, co v te skole maji proboha s tema detma delat...

patronka*

Krkovičko, proč tedy vezmou do prodejny jako prodavače / čku člověka, který sice praxi má, ale v něčem docela jiném, jako jsem už dříve psala, že jsem se "vyučila" servírkou za odpoledne. V životě jsem několikrát změnila profesi a tak jsem vlastně pokaždé nastupovala bez praxe? Dokonce ani maturitní vysvědčení nikdo nikdy nechtěl vidět, použila jsem ho v životě pouze jednou a to ve škole, kam jsem se přihlásila k pomaturitnímu studiu. Já se obávám, že tazatelka na případné zaměstnavatele neudělala z nějakého důvodu zrovna nejlepší dojem ( bez urážky) a nedostatek praxe použili jako výmluvu. Už se tady podobné rady objevily, první dojem dělá moc a je třeba se na to připravit. Nevystupovat příliš skromně, ale ani moc sebevědomě, vhodně se obléknout, ve vhodný okamžik se usmívat...Je toho hodně a jistě se na intu rady podobného rázu dají pohledat. Patronka

krkovicka*
Asi vás vzali pro vaše krásné oči...ne,to byl vtip.Asi proto,že jste byla tlačenka.Být majitelem restaurace,nevemu kuchaře bez praxe,leda tak do hospody,aby uměl jen utopence a bramb.placky.Prodavačku může jít dělat každý ale záleží i kam,třeba prodavačka autodílů se to za dopoledne nenaučí a školní praxe jí je taky k ničemu,když je všechno tak nové.Dnes čumím jak puk.Ať si paní najde to co jí vyhovuje,udělá si praxi,pak tam může psát romány do toho životopisu.To aby v tom byl čert kdyby nesehnala.Mojí tetě je 52let,vařila v jeslích na 5let,pak 15 let strávila ve školní jídelně,pak prodávala 12let v second handu,dokonce šla i ke stánku na tržnici tam byla jen sezoně,mezitím uklízela,na vrátnici seděla,teď je ve fabrice a vytahuje z mašiny lišty.A pozor!Má jen základní vzdělání.

lidus*
hodnocení

0x

Obejděte všechny obchody v okolí a jistě někde práci najdete, pokud jste z vesnice tak holt se z dojížděním musíte smířit. Odkud jste? Mám známou z Vyškova a tam berou všechny řetězce, masna, nebo jsou tam lisovny hmot a nová fabrika, všude vás tam vezmou i když mzda je minimální.

xxx*
hodnocení

0x

Pokud napíšete z jakého jste regionu velice rád vám poradím, popřípadě i dohodím nějakou práci s vaším zaměřením.

linda*
hodnocení

0x

jsi z Prahy? nevadí ti krátky ,dlouhy tyden? od 6-19 pouze doplnovani zboží? Chceme lidi co važně umi makat a ne flakat. Je to dobra prace. Billa Kbely. z Letnam 302,185 jen 8min.autobusem.Pracuji tam fajn lidi a fin. ohodnoceni neni špatne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]