Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, používám antikoncepci Chloe a beru vždycky dvě platíčka po sobě a až potom udělám 7 denní pauzu, tj. 42 dní bez pauzy, může mi to nějak uškodit? Někde jsem četla, že je to takhle možné dělat, ale nevím, jestli je to z dlouhodobého hlediska v pořádku.
Neděláte dobře. V tomto přípravku je Estradiol, což je estrogenní hormon, působící specificky na děložní sliznici. Ta se MUSÍ cyklicky obnovovat po uplynutí 28 dnů, jak je výrobcem stanoveno. Prodlužováním cyklu na dvojnásobek riskujete vznik cyst sliznice nebo vaječníků, o dalších horších věcech nemluvě. Doporučuji přejít na 28denní cyklus (po využívání žlutých tablet 7 bílých).
Můžu souhlasit s tím, že tazatelka nedělá dobře když to používá jak píše, nicméně to že se MUSÍ sliznice pravidelně obnovovat zas tak úplná pravda není. Některé druhy antikoncepce např. podkožní tyčinky nebo Deppo injekce dokáží ženu zbavit menstruačního kolotoče na roky bez nežádoucích zdravotních důsledků.
Jak jsem ještě užívala HAobčas jsem to tak také dělala. Třeba se mi kryla dovolená u moře s menstruací, proto jsem si ji "oddálila" tím, že jsem hned najela na nové plato pilulek a pauzu udělala až potom. Pokud to uděláte parkrát a po nějakém čase,nějaké vážnější prolémy by být neměly...
Ale neriskovala bych to moc často, protože už samotná antikoncepce je neuvěitelná zátěž pro tělo a hormonální systém, takže proč mu ještě přitěžovat tímto?
Já to tak mám u antikoncepce taky, i když u jiné a tak jako u té Vaší je v návodu napsáno, že se to tak dělat může. Já to dělám, jen když musím, jinak ne. Každé tělo je jiné, takže těžko říct, jestli Vám to po letech něco udělá. Každopádně, jestli to tak děláte dlouho a nemáte žádné problémy, tak v tom klidně pokračujte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.