Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Insolvenční řízení

Od: venacz* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, soud zamítl žádost o odlužnění kvůli malému příjmu, bylo by splaceno pouze 25% (podle poradenské firmy je příjem dostačující na 30%). Chtěl bych se zeptat, zda by bylo možné dodatečně dodat (např. při odvolání) novou pracovní smlouvu, jakožto další příjem, zda by to soud uznal.

Předem děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

taxonia*
hodnocení

3x

Dobrý den

záleží na tom zda poradenská firma započítala do Vašeho příjmu i náklady na insolvenčního správce,na to se dost zapomíná a pak se lidé diví,že jim to dle příjmu neprošlo.

Můžete podat novou žádost o novou insolvenci a dodat novou pracovní smlouvu.Nejsem se jistá zda u insolvence funguje institut odvolání ve prospěch dlužníka. Ještě jsem nikde neviděla,že by to někomu schválili na základě odvolání.Musíte prostě splnit podmínky dané zákonem.

Nebo můžete požádat někoho z rodiny,přátel aby Vám na základě darovací smlouvy přispíval určitou částkou a pak už se do insolvence určitě vejdete.

venacz*
hodnocení

Děkuji, jde mi o to, zda bych mohl nový příjem ještě uplatnit do tohoto řízení nebo jestli musím podat novou žádost. Za toto řízení si soud účtuje 15000 Kč a nechce se mi platit dalších 15000 Kč.

taxonia*

Vám byla stanovena záloha na náklady řízení?

A vy už jste ji zaplatili?

venacz*
hodnocení

Byla stanovena záloha na řízení 15000 Kč. Prý tuto insolvenci zamítly z důvovu uvedeném v prvním příspěvku, ale dopis ještě neposlali, nevím jak na to kdo přišel, není to moje řízení, já sem naštěstí bez dluhů.

Zde je Rozhodnutí:

isir.justice.cz:8443/...

doplněno 17.03.11 10:46:

Ještě se nic neplatilo.

doplněno 17.03.11 10:53:

Aktuální stav je před rozhodnutím o úpadku.

taxonia*

Insolvence ještě není odmítnutá,o tom se vydává rozhodnutí zvlášť.

Dotyčná má jiný problém a to v zaplacení zálohy na náklady řízení.Tu musí zaplatit.

Termín je velmi krátký,jak vidím z přílohy mělo to být do dnes. Pokud by zaplatila může posléze doložit další příjem, popř.

darovací smlouvu.Pokud nezaplatí insolvence bude zastavena.

Vzhledem k nízkému příjmu se obávám,že pokud podá nový návrh,a nebude mít navýšeny příjmy,může se stát,že záloha bude opět stanovena.

Je dobré sledovat ins.rejstřík kde jsou všechny dokumenty a pokyny.Termíny jsou krátké tak na to pozor.

venacz*
17.03.11 13:30
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]