Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, soud zamítl žádost o odlužnění kvůli malému příjmu, bylo by splaceno pouze 25% (podle poradenské firmy je příjem dostačující na 30%). Chtěl bych se zeptat, zda by bylo možné dodatečně dodat (např. při odvolání) novou pracovní smlouvu, jakožto další příjem, zda by to soud uznal.
Předem děkuji.
Dobrý den
záleží na tom zda poradenská firma započítala do Vašeho příjmu i náklady na insolvenčního správce,na to se dost zapomíná a pak se lidé diví,že jim to dle příjmu neprošlo.
Můžete podat novou žádost o novou insolvenci a dodat novou pracovní smlouvu.Nejsem se jistá zda u insolvence funguje institut odvolání ve prospěch dlužníka. Ještě jsem nikde neviděla,že by to někomu schválili na základě odvolání.Musíte prostě splnit podmínky dané zákonem.
Nebo můžete požádat někoho z rodiny,přátel aby Vám na základě darovací smlouvy přispíval určitou částkou a pak už se do insolvence určitě vejdete.
Děkuji, jde mi o to, zda bych mohl nový příjem ještě uplatnit do tohoto řízení nebo jestli musím podat novou žádost. Za toto řízení si soud účtuje 15000 Kč a nechce se mi platit dalších 15000 Kč.
Byla stanovena záloha na řízení 15000 Kč. Prý tuto insolvenci zamítly z důvovu uvedeném v prvním příspěvku, ale dopis ještě neposlali, nevím jak na to kdo přišel, není to moje řízení, já sem naštěstí bez dluhů.
Zde je Rozhodnutí:
doplněno 17.03.11 10:46:Ještě se nic neplatilo.
doplněno 17.03.11 10:53:Aktuální stav je před rozhodnutím o úpadku.
Insolvence ještě není odmítnutá,o tom se vydává rozhodnutí zvlášť.
Dotyčná má jiný problém a to v zaplacení zálohy na náklady řízení.Tu musí zaplatit.
Termín je velmi krátký,jak vidím z přílohy mělo to být do dnes. Pokud by zaplatila může posléze doložit další příjem, popř.
darovací smlouvu.Pokud nezaplatí insolvence bude zastavena.
Vzhledem k nízkému příjmu se obávám,že pokud podá nový návrh,a nebude mít navýšeny příjmy,může se stát,že záloha bude opět stanovena.
Je dobré sledovat ins.rejstřík kde jsou všechny dokumenty a pokyny.Termíny jsou krátké tak na to pozor.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.