Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pronájem, spolubydlení

Od: thomass* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

začínám pracovat ve městě a tudíž tam budu i bydlet a tak bych se chtěl zeptat jaké máte zkušenosti se spolubydlením. Nemám moc peněz a svůj byt si nemůžu zatím dovolit protože většinou chtějí kauci nebo jeden nájem dopředu. Tak mě napadlo spolubydlení na pár měsíců a pak už bych si něco pořídil. A na co si dát při spolubydlení pozor myslím tím např. nájemní smlouva atd... děkuji moc za pomoc a Váš čas

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Myslím, že u spolubydlení žádné větší nástrahy nejsou, už to praktikuju několik let. Hlavně je potřeba spolubydlet s lidmi, se kterýma se dá vycházet, což se projeví někdy až časem. Většinou se dá vždycky a s každým nějak domluvit, je potřeba se připravit na určité kompromisy. A jinak hlavně zjistit požadované podmínky k bydlení, nakonec mě všude něco nemile překvapilo, jednou to byl omezený přístup k teplé vodě, podruhé zase vypořádání se s nezvanými spolubydlícími v podobě mravenců faraonů a nebo hluční sousedé vedle v bytě... Jinak u spolubydlení je většinou taky požadována kauce. Určitě je potřeba si přečíst celou nájemní smlouvu, pokud nějaká bude, a vědět co podepisuju.

martinaa*
hodnocení

2x

Take jsem v Brne vystridala par podnajmu, ted jsem jiz treti rok ve ctverici fajn holek:) Strasne zalezi na domluve, pokud se budes chtit k nekomu pridat, poptej se, jak s majitelem bytu vychazi, hodne to napovi. U nas se nikdy zadna smlouva nesepisovala, jsme tak na tvz. dobre slovo, ale funguje to. Holky jsou tam dele nez ja a uz tam natrvalo bydli, ja jedina dojizdim. Proste kazdy urceny termin v mesici odevzdame najem a hotovo, pohoda:)

Jak bylo zmineno vyse, zajjimejte se o stav vody, elektriny a topeni, take o vlhkost v dome (orosena okna), s plisnemi se nebydli nic moc. Zajimejte se o sousedy, jak jsou hlucni, zda maji male dite, psy... co vadi jednomu, nemusi vadit druhemu a naopak.

Co se tyce smlouvy, majitele do ni radi davaji vetu, ze Vas kdykoli mohou vyhodit, pokud se jim neco nebude libit - na to pozor, ptejte se na detaily, aby Vas majitel nevypekl. I to se stava...:(

thomass*
hodnocení

děkuji na info, takže hlavně pročíst dobře smlouvu, mrknout po bytě a pak už je to jen o dohodě mezi spolubydlícími.

martinaa*

Presne;) a ten byt poradne prohlednout, ackoli majitele to berou tak, ze studenti jsou radi za kazde misto:) A ideal jsou max. 2 lidi do pokoje, aby se kdyztak mohli mijet, cim vic lidi, tim vic problemu, samzrejme. Drzim palce at natrefite na nejake pohodove lidicky:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]