Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

ŽÁRLÍM NA JEHO BÝVALOU

Od: kary* odpovědí: 15 změna:

S přítelem máme hezký vztah. Poznali jsme se, když měl asi 2 měsíce po rozchodu s přítelkyní, s kterou byl něco málo přes rok. O svých bývalých vůbec nemluví. Ale stále má spoustu jejich fotek, kde jsou spolu, vypadají opravdu šťastně a už po 3 měsících ji řekl, že ji miluje. Mě to doteď po půl roce neřekl! Vím, že si velice dobře rozumněli. Je normální žárlit na to, že měli hezčí vztah než máme my dva teď? Nebo mi to jen tak příjde? Je tam spoustu maličkostí, které mě mrzí, že nejsou tak, jak to měl s ní. Jsem z toho občas smutná a žere mě to. Ale nechci být hysterická a říct mu, ať fotky vymaže, že jsem tady já. Já nemám žádné fotky bývalých přítelů zveřejněny a bylo by mi to i trapné vůči němu. On to tak ale bohužel nemá. Co s tím?

Máte rady, jak toto překonat nebo vyřešit?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gargamel*
hodnocení

2x

Proč žárlíš na fotky, žárlivost je zbytečná a sama sebe ponižuješ. Já jsem v životě nežárlila a ušetřila jsem si spoustu hloupostí a spoustů zbytečných výstupů. Nemyslíš, že když oni měli hezčí vztah, než máte teď vy dva, že je to také tvoje chyba?

Přenes se nad své emoce, nad svou žárlivost a budeš spokojenější, nech mu jeho vzpomínky a nech ho žít. Pokud je s tebou, tak tě má rád, ale může se stát, že pokud budeš dělat zbytečné výstupy, že se tě vzdá, žádný chlap nemá rád scény a žárlit na obrázky v počítači nebo fotky je opravdu zoufalé a ubohé. Buď sama sebou a najdi sama v sobě své já. Je to v tobě, tak se nesnaž otravovat vzduch kolem sebe.

Tohle ti nepíše chlap, ale ženská, které není ani 15, ani 30 a věř, život není o žárlivosti, žárlí jen ti, co si sami nevěří a blábol, že bez žárlivosti není láska - je naprostý nesmysl.

martinaa*

Gargameli, ja tez nejsem nejak prehnane zarliva, jen v norme, sem tam:), aby si dotycny nemyslel, ze je mi uplne fuk. Rika se, kdo nezarli, nemiluje. Zalezi na cloveku, pro nekoho je to nesmysl, jiny je, pokud na nej partner nikdy a nikde nezarli, nestastny. My se s pritelem obcas popichenem v pratelskem tomu a zasmejeme se, tak si davame najevo, ze patrime k sobe a porad o sebe stojime:)

Nejsem si z dotazu jista, zda pritel ma fotky treba v pc jako vzpominky, nebo ma nejakou treba vystavenou na policce - pritel ma taky nejake fotky s byvalkou, striktne bych si ale neprala, aby mi ji vystavoval nekde na ocich nebo mel hory jejich polonahych fotek, protoze ted jsem tu ja. To je snad pochopitelne, ja tez nenosim v penezence sveho ex. Nastesti je sam tak chytry, ze mi je ukazal, premazal, ulozil a smytec:)

Souhlasim vsak s tim, ze tazatelka by se mela povznest, jinak ji z toho nakonec hrabne, zacne byt tezce paranoidni, vsude bude videt nevery a lzi a nakonec vztah sama znici. Nebyla by prvni ani posledni...

eulalie*
hodnocení

0x

Každý vztah je jiný. Ale kdyby o vás váš přítel nestál, tak by snad s vámi nebyl, ne? Tak se přestaňte trápit. A jakpak to, že víte, že už po 3 měsících vyznal své bývalé přítelkyni lásku? No? Protože se na to ptáte sama? Nebo vám dokonce o tom váš přítel jen tak sám od sebe povídá? Proč pitváte minulý vztah? Trochu bych byla na pozoru, jestliže by váš přítel vám sděloval dojmy ze svého bývalého vztahu, pokud k tomu dochází, měla byste mu jasně říci, že o to nestojíte, že je to minulost, a že vy mu o svých bývalých láskách taky nevykládáte. Pokud budete pořád bývalý vztah pitvat, bude stát mezi vámi nadále.

kary*
hodnocení

Právě, že on o tom nemluví vůbec a ani nechce. Já jsem jen trochu pátrala, takže nějáký věci vím.

Vím, že mě má rád a záleží mu na tom, co je teď a co bude (to mi i řekl). Ale proč se trochu nesnaží, abychom jako pár vypadali šťastně. Choval se k ni uplně jinak než ke mě. Jen mě trápí, že mě až tak moc asi nežere.

eulalie*

A proč pátráte sama na vlastní pěst po něčem, co bylo? To je všechno pryč. A proč si myslíte, že jako pár nevypadáte šťastně? Co vás tíží? V čem se váš přítel choval jinak ke své bývalé než k vám? Jak toto můžete vy sama posoudit, jestliže jste je u toho neviděla? Řekla bych, že se zbytečně užíráte.

kary*
hodnocení

Asi máte pravdu, zbytečně se v tom užírám. Ale jen mě to prostě mrzí, že má stále zveřejněny fotky své bývalé s popisem ukazujícím, že ji opravdu miloval a byli spolu šťastní a naší fotku ani jednu. Jakoby mě skrýval, aby lidé nevěděli, že je se mnou nebo nevím.

sk*
hodnocení

0x

Ahoj Kary, dost s tebou soucítím, protože sama bojuji se žárlivostí (a nejen na bývalku). Já mám alespoň to štěstí, že můj partner hodil veškerou minulost za hlavu, navíc v dřívějších vztazích nebyl spokojený a oba víme, že my dva k sobě patříme a jeden ve druhém jsme potkali toho pravého. Přesto se občas nemohu ubránit nepříjemným pocitům z toho, že někdy nějakou slečnu měl, což je ovšem jen moje hloupost a můj problém. Můj partner odmítá na minulé vztahy vzpomínat, odmítá je probírat či, nejden bože, jakkoli je se mnou srovnávat. Být na tvém místě, také by mě tyto "malichernosti" trápily - že jiné řekl dříve, že ji miluje apod. Zcela tě chápu, ale mohu tě ujistit, že právě tyto drobnosti jsou opravdu drobnosti, které o ničem nevypovídají, protože každý vztah se prostě vyvíjí jinak.

Jediná věc, která mě osobně zaráží a zdá se mi dosti nefér, je to, že tvůj přítel má fotografie bývalé slečny - a jestli to dobře chápu, tak jsou nějak snadno přístupné i veřejnosti, tedy tobě. Myslím, že tohle je věc, která by se dělat neměla. Jako důvod k žárlení se mi to zdá pochopitelné, fotka bývalky je zkrátka fakt, ne jen tvůj vyfantazírovaný dojem. Mám-li nového partnera, minulí partneři by měli ze současného partnerského života zmizet - nemyslím doslova, naopak je fajn, pokud zůstanou přáteli. Ať si klidně ten druhý fotky schovává, ale měly by být někde zasunuté, jako minulost. V nějaké škatuli hodně hluboko ve skříni.

Pokud tě nějaké věci ve vztahu opravdu trápí a nedovolují ti plnohodnotně váš vztah vychutnávat, vždycky je nejlepší si promluvit. Nenapadat přítele, nehádat se, nevztekat. Prostě si normálně popovídat. Začít třeba - "víš, něco mě trápí a potřebuju to vyřešit" nebo tak. Je-li tvůj přítel soudný člověk, věřím, že tě vyslechne a bude se snažit tě pochopit. Ústupek je věc, kterou je potřeba ve vztahu činit celkem často.:) Pokud miluje tebe, a ne tu minulou, pak si myslím, že by ti měl vyhovět a fotky řádně zašantročit. Nenutila bych ho je smazat, to už by se mi zdálo moc omezující.

Držím palce, aby váš vztah vzkétal a abys v něm byla šťastná.

kary*
hodnocení

Tak to jsem ráda, že vím, že jen nevyšiluju a potvrdíš mi, že je to opravdu divné.

Máme perfektní komunikaci ve vztahu, takže oba vyžaduje všechno vyřešit a o všem mluvit. Ale v tomhle něják nevím, jak to naznačit nebo říct. Nechci, aby si myslel, že jsem nějáká žárlivá megera, která ho chce omezovat a určovat co může a co ne. Jednou už jsem se ho zeptala, proc je tam porad ma a odpovedel, ze ani nevi, jaky tam ma fotky a ze se o to nestara. Pritom profil pouziva denne. Tahle odpoved me sice neuspokojila, ale dál jsem to už neřešila.

Když mi chybí, ráda si prohlédnu jeho fotky, ale to je těžký, když tam pak vidím, jak je šťastný s jinou slečnou. Tím se to ve mě vyvolalo znova.

Jinak děkuji za dobrou odpověď :)

sk*

Řekla bych, že jsi právě sepsala velmi srozumitelný, věcný, neútočný a citlivý proslov, který bych se na tvém místě neostýchala použít i při rozhovoru s přítelem.:) Je vidět, že mu nechceš ublížit a něco zakazovat a vyjadřuješ lítost, kterou, myslím, pochopí kdekdo - totiž že ho na fotkách vidíš šťastného s jinou a že ti chybí společné obrázky vás dvou.

Píšeš, že oba velmi komunikujete a oba chcete mít vše vyřešené. To je naprosto skvělá zpráva! Podle mě je hrozně důležité, když lidé spolu chtějí mluvit a přejí si, aby mezi nimi nestály nevyřčené spory a doutnající nevyslovené problémy.

Taky se mi zdá moc fajn přítelova odpověď, že se o fotky bývalky nestará. Věřím, že to tak opravdu je a že se vlastně trápíš zbytečně. Ale pokud je nějaká drobnost, která ti pomůže, aby ses zbytečně netrápila, a on tu drobnost pro tebe může udělat, ocenila bych, kdyby ji pro tebe udělal. Emocionální bolest je stejně hrozná jako fyzická bolest. Nikdo tě nebude osočovat, když budeš chtít podat lék proti bolesti na hlavu, žejo. Mělo by být samozřejmé, že by si lidé neměli odmítat poskytovat léky i na emocionální bolest. Pokud je to samotné neomezuje. To je můj názor.

kary*
hodnocení

No, zkusím mu to něják naznačit. Snad tím nic nezkazím :)

Divila jsem se ale, že s těma fotkama ani nic neudělal i po tom, když jsem ho na to upozornila. Chtěla jsem ho tím trochu nakopnout, ale nic se bohužel nezměnilo. Proto se mi blbé to rozebírat znova. Rozešel se s ní totiž, že začala být žárlivá a dělat zbytečné scény a problémy a proto tam taky ty fotky dal, aby ji ujistil, že lidé vědí, že jsou spolu a že někoho má. Jinak by tam prý ani fotky nedával. Mám v tom opravdu zmatek v hlavě.

sk*

Je mi jasné, že je ti nepříjemné znovu otevírat věc, která již jednou proběhla a nějak se neujala.

Teď uvádíš nová fakta, proč že ty fotky přítel vlastně vyvěsil. To je bohužel mnohem hlubší problém, který s sebou nese mnohé okolnosti, do nichž vidíte asi jen vy dva a bohužel mě nenapadá, jak bych ti mohla poradit, nebo tě alespoň podpořit. Netroufám si dále radit, nerada bych, aby sis vinou blbé rady cizí osoby z webu nadělala větší trápení, než máš.

Pokud mu bývalá slečna skutečně dělala takové problémy, kvůli nimž předstírá, že s ní vlastně pořád chodí, pak je to věc, kterou musíte vyřešit jen vy dva. Bez detailní znalosti celého vašeho "případu" je těžké něco vymyslet.

Čím jsem si ale jistá, je to, že žádná osoba nemá právo omezovat jiné osoby či jejich vztahy. Přítel není povinen činit šťastnou nějakou jinou ženu a flašovat kvůli ní svůj život.

kary*
hodnocení

Promluvím a uvidíme :)

Ještě mi poraďte, jak mohu smazat otázku, kterou jsem založila. Nikde to nemohu najít.

tlapka*

Koukněte sem: poradte.cz/... :)

sk*

Přeju hodně štěstí a držím palce, aby se vše urovnalo.:)

lenap
hodnocení

0x

ahoj kary.nevím za jakých okolností se Tvůj přítel rozešel se svou bývalou,ale začít si 2 měsíce po rozchodu s někým jiným...taky to mohl udělat své bývalce na truc...ale jak říkám,neznám okolnosti...píšeš,že máte hezký vztah...tak snad to tak nebude...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]