Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Časté krvácení z nosu

Od: marek119977* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den. Mám problém, hrozně často se mi spouští krev z nosu, a někdy i docela silně a na dlouho.. Mám to vždycky na jaře a v létě, protože mám kvůli alergii podrážděné sliznice. Ale třeba dneska ve škole jsem musel třikrát za celý den odejít z hodiny protože mi tekla krev z nosu (poté co jsem se jenom vysmrkal...). A ne zrovna slabě.. Nějaké rady jak to omezit?

Díky, Marek

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gp*
hodnocení

2x

Mě pomáhají prášky - jmenují se askorutin, jsou to jen nějaké vitamíny na posílení stěn cévek. Pokud to ale máte takhle často a silně, měl byste asi zajít na nosní, aby vám to vypálili. Není to zrovna příjemné, ale dá se to vydržet. Uzavřou se tím ty poškozené cévky, ze kterých to krvácí.

ladinpraha*
hodnocení

1x

Míval jsem podobný problém. Určitě si zajdi k lékaři, ten ti to poleptá a máš pokoj. Poleptání podle mé zkušenosti není vůbec nepříjemné, jenom trochu zalechtá v nose. Zajdi tam co nejdřív, než skončíš jako já, že jsem jel na pohotovost s osuškou plnou krve. Tam mi pak nacpali do nosu kilometry fáče a nechali tam 3 dny. To pak nemůžeš ležet, nemůžeš spát, prostě děs. A když ho pak vytahují, to je teprve zážitek. Takže radím opravdu si tam zajdi, poleptání je opravdu jenom trochu lechtivé a stojí to za to.

krkovicka*
hodnocení

0x
Pokud se to objevuje často,lékař ti predepise tak teď nevím(hořčík?).je to 15minutová nástěva ordinace.nebo se zeptejte v lékarně,pokuď by problémy dál přetrvával naštivte lékaře.
mml

Na krvácení z nosu pomůže na noc namazat vnitřek nosu mastí Emofix.Mají v lékárně.Doktorka mi to napsala,protože občas tam mám krev z alergie.

des*

Tohleto tečení krve z nosu měla naše dcera,z jednoho prostého důvodu.Je alergická na Acylpyrin.Obyčejně jí to začalo při nachlazení,dostala 1/2Acylpyrinu a už to jelo.Potoky ,kapesníky doktor,nikdo nevěděl proč.Přišli jsme nato náhodou.Od té doby je pokoj.Nesmí jen Acylpyrin a jeho odnože.Paralen jí nic nedělá,naštěstí.

ladajaskva*

Dobrý den. Acylpyrin , jak je všeobecně známo, ředí krev. Je to určitě napsané na každém příbalovém letáku a nesmí byt užíván v mnoha případech. ( třeba těhotné ženy, nemocní s vředovými chorobami žaludku a se spoustou dalších onemocnění ). Kdo ale čte ty příbalové letáky, že? Ale že by přímo doktor byl takové jelito, že by tuto základní věc nevěděl., to je neuvěřitelné. Ten by neměl děkovat a odcházet, toho byste měla sama hnát sviňským krokem. Kyselina acetylsalicylová je známa staletí. S pozdravem Laďa

des*

Bohužel to nikoho nenapadlo...

eulalie*
hodnocení

0x

Zajděte si na ušní, nosní, krční a řekněte jim o svém problému. Měli by vám pomoci tím, že vám tu žílu, z níž se vám krev z nosu spouští, zaletují takovou kyselinou. Zákrok je nebolestivý. Rozhodně nesmíte užívat acylpirin a prášky na podobné bází. Mému dítěti takto v tomto období valí krev také každý den, třebas i šestkrát, sedmkrát v takovém množství, že se až divím, že ještě nevykrvácelo. Takže s tím letováním na ORL máme bohaté zkušenosti.

lui*
hodnocení

0x

Mě pomohlo brát pravidelně větší davky vitamínu C. Dnes když mě to občas, tak jednou do roka chytne, tak si beru každý den 1000mg šumivého céčka. Podotýkám, že vážím 130kg, :), u Vás, pokud máte normální váhu, bude asi stačit polovička. Chce to vydržet alespoň týden až dva. Přišel jsem na to, že to pomáhá kdysi dávno, za mlada, když jsem měl podobné problémy jako vy.

Zkuste a uvidíte. Pozor, ten šumivej celaskon je slazený umělým sladidlem, a ne každej ho snáší.

rv*
hodnocení

0x

S věkem to obvykle odezní.

Ověřte, nemůže-li být příčinou nedostatek vitamínu K - cs.wikipedia.org/... (pokus o odkaz na vikipedii - snad bude fungovat - mají v odkazu i s čárkou).

Lékař je vhodná alternativa.

hodnocení

0x

marku dojdete si k lekari,opravdu.Ja take nerada premlouvam Dr,,aby pro me taky neco udelali,aleposledne se mi to i vyplatilo,zdanliva baalita a byl hned problem.vse co tu pisi,ze vam muzou chybet vitaminy ,je pravda,zvlaste ascorutin na zpevneni cevek,ktery ale musi byt na recept.osobne si myslim,ze by melo probehnout take vysetreni krve a celkove jeste vyloucit jine priciny.Nedeste se,ale jistota by mela byt a co muizeme vyresit,nema se zbytecne odkladat a nabalovat k jinym problemum.Nedejte se,dnes musite lekare trochu otravovat,taky jsem se to musela naucit,jinak sjsem tu uz nemusela byt.tak bezte a vyreste to.az budete znat opravdu pricinu,tak se pustte treba do dotazu u bylinkaru a podobne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]