Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zarostlý nehet - co mám dělat?

Od: kuupa odpovědí: 9 změna:

Ahoj nevíte co mám udělat když mě nehet na palci na noze trošku zarůstá do kůže:( . Comám dělat? Poratde prosím?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

terinecka*
hodnocení

2x

Nejsnadnějším způsobem jak se ujistit, že Vám nehty nebudou zarůstat do kůže, je věnovat jim extra péči.

Udržujte nehty krátké, ale zase ne příliš krátké. Nehty by neměly být o moc kratší než okraj prstu

Stříhejte je rovně po přirozené linii nehtu

Nesestřihujte okraje nehtů extrémně krátce nebo do nich nešťourejte

Nenoste těsné boty

Pokud Vám nehet začíná zarůstat, namočte nohy do horké, mydlové vody. Pak naneste na postiženou oblast antiseptický přípravek pro udržení čistoty. Co nejdříve navštivte pedikérku, která nehet odborně ošetří

Abyste předešli zarůstání nehtů do kůže, pilujte si je!

Pokud je nehet zarostlý do kůže, poznáváte známky infekce nebo cítíte nepřekonatelnou bolest, navštivte lékaře

michal958*
hodnocení

0x

pokud vas to bolí zajdete si n chirurgii.

gp*
hodnocení

0x

Na zarůstání nehtů existuje mastička. Dostanete ji v lékárně. Mě pomohla.

martinaa*
hodnocení

0x

Take jsem mela jit jit trikrat na chirurgii, nemohla jsem se zbavit zlozvyku nehet spatne zastrihavat -dokulata. Nehet na noze se striha jinak, nez ten na ruce:) me pomohl cas, nechala jsem zarostly nehet prorust zpet do puvodni polohy, bolelo to, hnisalo, ale ted uz mam dva roky klid:) na chirurgii nedoporucuji jit, dost mych kamaradu tam s nehtem bylo, rezali je hned nekolikrat a stejne bez vysledku, operace se nakonec musely i opakovat a byly z toho akorat dalsi bolesti.

Nehtik piluj, at neni ostry a nech ho dorust.;)

tesyk*

A hlavně, jenom stříhat a neokusovat...;)

martinaa*
16.03.11 09:21

*smich**smich*

lidus*
hodnocení

0x

Nejsnadnější pomoc je dobrá pedikérka.

luziferr*
hodnocení

0x

tak to je důvod proč jsem na nemocenské, dobrý chirurg ti udělá Emmertovu plastiku, umrtví ti to dvěma injekcema jednu zleva a jednu zprava shora od nehtu, pak ti nehet odstřihne (zpravidla menší půlku) a odstraní vyrůstající maso, které se tlačí ven z okraje nehtu. Kanálek pak zašije, zítra jdu vyndávat stehy. Tento zákrok jsem podstouzpil poprvé tak uvidíme, kdysi mi jen půlku trhali a nic víc, teď mám půlku nehtu pryč a palec vypadá jak palec, dobrá práce. Jedna rada tu je napsána velmi dobře nevím teď nick, ale je tam psáno o infekci, o botách, o stříhání a je to zvýrazněno tučně, to je opravdu dobrá rada, avšak nenechte se mýlit. Nehet Vám může zarůst i když vše dodržujete, nejvíce totiž záleží na usazení nehtu an polštářku! Jakmile jej máte posazen nakřivo (okem neroznatelné) tak Vám bude zarůstat pořád a budete nuceni nepříjemnosti podstoupit vícekrát. Hodně to ovlivní ta obuv, v úzké špičce se hold nehet deformuje lépe.

S pozdravem a ať se hojí ...

M.A.

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Já jsem mazala framykoinem, vydržet, nechat přerůst a zastřihávat DOROVNA, ne do kulata!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zarostlý nehet

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]