Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Společenská kronika - nechci zveřejnit jméno

Od: berunka* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

existuje prosím nějaký § na základě kterého bych mohla nesouhlasit se zveřejněním jména dítěte v obecním časopise v rubrice společenská kronika - narození dětí?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

2x

Patrně ano a pokud vím tak příjde-li fotograf do porodnice a chce v kronice zveřejnit nově narozené dítě musí mít a vím jistě, že ho vyžadoval, písemný souhlas matky. Rovně pokud měl mít otec v obecním časopise fotku a přání k 80tinám byla rodina dotazována zda souhlasí. Zajděte na obecní úřad a řekněte, že si nepřejete zveřejnění.

doplněno 14.03.11 11:21:

Každý rodič podle stávajícího tiskového zákona musí dát svolení ke zveřejnění informací o narození jeho dítěte(cit).

Přesné znění zákona snad dodá někdo jiný, já ho nenašla.

buss
hodnocení

2x

jistě, stačí zadat do vyhledávače ochrana osobnosti, osobních údajů, dyť je na to úřad .. jenže je tam v zákonu něco i o médiích, pak by těžko mohli dávat něco třeba do TV. Prostě si zákon přečíst.

berunka*
hodnocení

Děkuji Vám za reakci, dala jsem si pro jistotu dotaz také na právní a účetní diskuzní fórum (kdyby tady nikdo neodpověděl)a tam mi poradili Občanský zákoník § 11 a 12. Takže jsem ráda, že to jde, protože někteří úředníci rádi zneužívají neznalosti občana a je proto lepší být poučena dříve než na matriku půjdu.

buss

no to je ta právní, finanční a jiná gramotnost občanů- nečtou, nečtou a nečtou právní normy, co se jich dotýkají.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]