Nejste přihlášen/a.
Pěkný den,
poradíte mi, prosím, kam se mám obrátit s tímto problémem? ->
Moje tříletá dcerka začala neustále kašlat, né ale tím, že by byla nastydlá, kašle pořád dokola a už jí to ani nejde. Je to něco jako tik - před měsícem začala mrkat, ale po týdnu to přešlo. Teď, když nemrká, neustále kašle, vydává to ze sebe z posledních sil. Jen na malou chvilku přestane, ale pak jí to opět nutí a kašle znova. Někdy jsem také zpozorovala, že vydává takové zvuky, jako kdyby ze sebe vydávala vzduch, když jí řeknu ať přestane, dělá to ještě víc a víc. Nevím, kam se s tímto problémem obrátit - s mrkáním jsem byla u našeho dětského doktora, ale ten mi jen řekl, že mrká, protože jí padají vlásky do očíček, přitom měla ostřihanou ofinku a v očích neměla jediný vlásek. K tomuto lékaři už nechodím, ztratila jsem u něj důvěru, když jsem u něj byla s bolestma druhé dcery, poslal nás domů. Druhý den jí v nemocnici diagnostikovali cukrovku.
Děkuji,AA..
Dobrý den, něco podobného zažívám už pár měsíců se svojí 8-letou dcerou - jde o pokašlávání (jenom z krku a hrtanu, ne z průdušek), někdy nevysvětlitelně velmi soustavné a pro okolí dosti k "zbláznění". Byli jsme u dětské lékařky (možnosti diagnózy zhruba tyto: 1. alergie, 2. reflux (i když s tím jako miminko neměla sebemenší problém) nebo 3. podvědomý zvuk (něco jako hlasový tik), dále jsme byli u alergoložky, která udělala dceři spoustu testů a na nic nepřišla a na ORL - výtěr z krku a nosu. Kromě sona žaludku (právě kvůli event. refluxu), na kterém jsme zatím nebyli (dle alergoložky je to zcela zbytečné vyšetření, protože reflux se takto dá zjistit u dětí do 6, max. do 12 měsíců) je vše negativní. Takže záhada. Každopádně být Vámi, nechám si napsat doporučení (možná není ani potřeba, přesně nevím) na alergologii, protože kašlání a právě to mrkání údajně bývá častým projevem skryté alergie a určitě bych požadovala výtěry z krku a nosu na ORL kvůli event. streptokovému bacilu, který se může projevovat mj. kašláním. Uvidíte, třeba se něco při vyšetřením projeví, nebo to třeba přestane samo od sebe. Nicméně aspoň budete mít pocit, že s tím něco děláte.
Co se týká mrkání,může to být psychikou.Nemáte moc splašenou domácnost?Možná by to chtělo klidnější život a větší pohodu.Třeba na dítě moc tlačíte a nemůže dělat věci v poklidu nebo na něj moc nakládáte povinností.Nebo hádky v rodině.Možná to způsobuje i kašel
Moje dcera, dnes už dospělá a sama dvojnásobná maminka, má většinu života problémy s kuckáním. Trápívalo jí to od děcka, žaha ji nepálila, jen kuckala a kuckala jako lunzoch (TBC) Prý nedostatek žaludečních šťáv, že se s tím nic moc nedá dělat. Až nedávno se jí ujali fakt odborníci. Pod injekcemi, nejen proti bolesti, ale nepříjemnost je jí lhostejná a ihned na nepříjemnost zapomene. Kdo neviděl, neuvěří, co všechno jde. Udělali jí několik vyšetření a diagnostikovali reflux. A pak měla několik sezení akupunktury a ehle, po tolika letech je ticho a klid. Žádné kašlání. Ani ve dne, ani v noci. Ta úleva pro všechny. Nevím odkud jste, ale já si myslím, že byste měla zajít a vnutit se s malou do velké nemocnice. Ale nevím, čím začít. Jestli plícním nebo gastro. . . něco.
Jestli je to reflux tak asi je také překyselený žaludek.Zeptejte se jí,jestli ji nepálí žaludek.Mám taky reflux a musím brát prášky na překyselený žaludek.Když sním kyselého něco-katastrofa.
Pane Boze. Podle toho, jak popisujete, jsou to prece neuroticke projevy.Chce se mi kricet a vim o cem mluvim.okamzite prosim vas zajdete na vysetreni psychiatr,psycholog.Cim muzete zatim pomoci,je nasazeni vitaminu,mineralu.Hlavne umoznit vetsi relaxaci,uvolneni.co je nejdulezitejsi-Prestat o tom mluvit pred ditetem,nebo jak koliv si vsimat,jejiho problemu.Hodne chodit ven a spanek vcas.Prominte,vypada to asi,ze si tu hraji na chytrou a zakladni veci vite taky.Vim ale o cem mluvim jak tyto veci jsou dulezite.Neuroticke projevy jsou vlastne vnitrni napeti,clovek neni schopen se prirozene uvolnit a tak si vselijak pomaha,jako treba zvukovy projev atd.Mohou se objevit ruzne zaskuby,ktere jsou neovladatelne,vycerpavaji a proto jeste videt rodice jak neustale pripominaji samotny problem ,je hrozne.Jste matka,vy vite nejlepe,co se diteti deje a ze mrkani neni,proto,ze padaji vlasky do oci.trvejte na tom,aby vam Pediatr napsal doporuceni na psychiatrii,at to klidne formuluje vetou,ze mate obavy vy,ale ze nic neshledal.na vysetreni mate pravo.Znam velmi dobre premlouvani detskeho lekare,aby vubec neco delal,to jsem zase 9 let musela ukecavat,aby vysetrili podezreni na celilakii.V te dobe jem nemela jinou volbu lekare,meli plno.az kdyz se u jednoho uvolnilo misto,hned jsme presli a do 14 dnu vedeli,ze ma syn opravdu celilakii.V 9 letech.nemuselo ho to tolik poskodit,dnes ma z toho podezreni na schizofrenii,coz celilakie muze zavinit.Chodte prosim vas k lekari,dokud to nevyresi,mne mrzi,ze jsem tenkrat na naseho pediatra byla malo protivna a nechala se nekolikrat odbyt.vymente lekare.
Ty dnešní 20leté nány jsou hrozné.Pořád jen dítě honí,trochu citu a pohody je jim cizí.Nedokážou nic udělat v klidu a pohodě.Kolikrát ani na mateřské,když jsou doma,jim uvařit oběd.Raději jdou do jídelny a vlastní děti krmí těmi přesolenými žblebty,omáček z prášků.A pak aby mohly venku drbat.
to myslite jako na pani,kterou neznate?Vam se asi moc citu nedostalo a jste nejak zahorkla.Co pisete,neni pravda,je mi 44,ale musim se tech 20 letych zastat.nemaji to za 1. v teto dobe vubec lehke a tak bych jim ani to kaficko nekde nezavidela.Spatna mama by si nedelala starost o zdravi sveho ditete.
Vaše dcerka má Touretův syndrom. Nedávno o tom bylo na ČT2, tam jsem se poznala. I já měla tyhle potíže v dětství, ale přešlo to. Jak to léči, nevím, ale na netu to zjistíte.
doplněno 19.03.11 15:31:Našla jsem jeden odkaz v lékařském slovníku: lekarske.slovniky.cz/...
doplněno 19.03.11 15:52:Ještě se mrkněte tady: atos-os.cz/... Ani jsem netušila, co se dá najít za pěkně vysvětlijící čtení. Škoda ale, že o tom nevědí ti, co by měli - lékaři. Co já si užila, fakt jsem si myslela, že jsem blbec. Zkoušela jsem si hlavu držet, přemýšlela jsem o tom, jak se toho zbavit a nikdy jsem na nic nepřišla. Posmívala se mi nejen celá škola, ale i máma. Po odchodu ze školy mě to ale přešlo. Jestli to způsobila ta změna,... asi jo. Hodně se mi ulevilo, když jsem aspoň "na starý kolena"se dozvěděla, jak se věci mají doopravdy.
dobry den,s tim drzenim hlavy jsem mela take neco jako dite,takovy tik,nemohla jsem udrzet hlavu a polykat,je to ono?
doplněno 20.03.11 16:58:jenomze moje dg.je neorosa,proto jsem z toho vychazela u predeslych odpovedi.mivala jsem take problem s mrkanim,neustalim,ale to preslo letama.
To držení hlavy jsem myslela jinak. Mě to divně cukalo hlavou, přesně jak je popsáno v tom jednom příspěvku. Taková slabá křeč vzadu na krku, pak zaklepání hlavy a zas znova. Prostě, to se nedá popsat pořádně. A já jsem nechtěla, abych házela hlavou, tak jsem se snažila jí udržet rukama, aby byla v klidu. Ale nešlo to. Pak jsem taky pokašlávala, dělala jsem různé "vzdechy", atd. Vyhýbala jsem se dětem ve škole, aby to neviděly... Ale zajímavé bylo, že když jsem byla u babičky v posteli, ona mi šuškala pohádky, tak mě to přešlo. A ráno zas. Nejhorší je, že si to člověk uvědomuje a štve ho to, ale nedá se s tím nic dělat. Utčitě to bude nějaký druh neurózy, jen se to jmenuje TS. Naštěstí je to za mnou. Ale je fakt, že to má kořeny v prenatálním vývoji, se mnou se matka do 8. měs. těhotenství stahovala. Jiné matky třeba prodělaly v těhotenství nějakou nemoc...
ano,tak presne jsem to mela,´vim o cem mluvite,nekdy se mi to i ted vraci.Ja jsem jen nechtela psanim pussobit paniku.bylo to vycerpavajici,mela jsem jeste jine veci k tomu ,je to vnitrni napeti,tik.Cim vic se to clovek snazil zadrzet,tak byly vetsi,jednou jsem vydesila ucitele,jak to semnou skubalo.
Nemyslím, že byste vyvolala paniku. To není nakažlivá nemoc, nedá se to chytit, ani nasimulovat. Je to vrozený problém v mozku, za který postižený nemůže. Je potřeba, aby se vědělo, co to je a aby rodiče věděli, jak se k dítěti chovat. Že to není zlozvyk a že nemají dítě napomínat a zesměšňovat, ale chránit před druhými, např klidně příbuzenstvu říct, proč dítě dělá to, co dělá. Protože to není přehlédnutelný jev a tím, že se o tom "taktně mlčí", tím se ničemu nepomůže. Trpí jím 3% populace! Např. MUDr. Fiala. který je předsedou občanského sdružení Atos, o tom mluvil v pořadu Diagnoza na ČT, je možné si to přehrát. A protože si dobře pamatuju, co jsem zažívala já, tak jsem to musela napsat naplno. Já měla to štěstí, že to v pubertě přešlo, ale dost lidí to štěstí nemá. Hodně lidí např, rychle mrká... Přeju všem "postiženým", aby našli hodně chápajících lidí ve svém okolí a hlavně chápající rodiče.
moje dcera 7 let když chodila do školky tak měla něco jako tiky,Tak podivně krčela nos a to hodně často a pak se přidalo takový jako prudky výdech nosem dělala to furt.Dětská lekařka mi řekla že je to tím že má nějaké problémy-psychika.Dělala to pomalu celý rok pak když odešla ze školky tak vše rázem skončilo.Když šla poprvé do školy tak první týden to měla znovu a pomalu to ustiupilo a ted uz nic.říkala mi lékařka že je to běžný u citlivých dětí a do roka by to mělo přestat,a přestalo to.
doporučuji zeptat se dítěte jesti nemá nějaké problémy aby dítě vědělo že na to není samo.Vše řešit v klidu .Moje dcera měla problémy ve školce,šikanovala jí tam jedna holčička,sotva jsem dceru vyndala ze školky problémy byly pryč.
precetla jsem si trochu - Touretuv syndrom,hned se nedeste,take to nemusi byt,ono je to opravdu pro odborniky,nekdy ty choroby vypadaji tak na 1.pohled stejne,ale je to na posouzeni a delsi sledovani.vidite,ze jedina dobra vec je,sebrat se treba v pondeli,k obvodni a dupat a dupat,ze chcete psychiatricke vysetreni.Zadne predsudky,doufam ve vasi rodine nejsou,tak v cem je problem.
Dobrý den muj 5 letý syn ma něco podobného jako vaše dcerka má to už od 4 let ze začatku bylo mrkaní potom zvuky po nekolika týdnu nastalo potahováni nosu s kašláním jako to popisujete vy neustale odkašláva dokola když mu vynadám děla to ještě víc byla jsem u paní doktorky ta mi řekla že to muže byt alergie níc víc mi ktomu neřekla ale já vím sama že jak je na tom muj syn přestane jenom když zaspi takže uvažují otom že požádám o vyšetření psichiatra.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.