Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Alimenty do konce studia?

Od: russo* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den.

Chtěl bych se zeptat do kdy přesně se musí alimenaty platit.Jde mi o to jestli se jedná i o období prázdnin.Syn dovrší 4 července plnoletost a zároveň v červnu ukončí studiumVyživovací povinnost musím ptatit do konce studia.Musím ptatit i za období prázdnin červenec srpen?

Děkuji a jsem s pozdravem.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nensy*
hodnocení

1x
RUSSO-Jen do července kdy bude plnoletý*palec*studium ukončí v čevnu, a červenci je plnoletý tím končí tvé alimenty.SO.

martinka00
hodnocení

0x
Já si myslím, že v tom červenci už platit nemusíte. nezáleží na plnoletosti, ale na tom, zda už se dítě může samo živit. A když bude mít v červnu ukončenou školu, tak stačí platit do června.Něco podobného řešil i můj manžel a docela dobré informace jsme našli na rodinausoudu.mujblog.info/...

bobi*
hodnocení

0x
Dobrý den ,chci Vám říci ,že s těmi alimenty je to různé.Můj muž platí na syna kterému je 27 let a stále studuje.

knedlicka*
hodnocení

0x
Dobrý den,
platila bych do července. Když končí studium v červnu a hned si najde práci, tak by stejně jeden měsíc byl bez peněz, než mu přijdou na účet. Myslím si, že ten jeden měsíc Vám už nic neudělá :)
Mám takový dojem, že je stejně studentem do konce srpna. ( ale opravdu nejsem si jistá )

dusatka*
hodnocení

0x
Je to o tom, kdy je a kdy není považován za nezaopatřené dítě.
Pokud by pokračoval ve studiu na vysoké škole, platil byste pochopitelně za červenec i za srpen. Pokud nepokračuje ve studiu, nebudete platit za takový měsíc prázdnin, v němž celý měsíc vykonával výdělečnou činnost (i ŽL).
Příklad: Nastoupí-li do práce 1.9., platíte za červenec i za srpen. Nastoupí-li 1.7. (a práce trvá celé prázdniny), neplatíte za červenec ani srpen, nástup 2.7. a trvání po celé prázdniny - platíte za červenec, neplatíte za srpen.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]