Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, měla bych pár otázek ohledně exekuce.
Manžel se dostal do finanční tísně a má spousty půjček. Díky tísni je nemůže splácet a věřitelé tak hrozí exekucí. Mám dojem, že se jí nevyhne, ale ráda bych věděla jak budou exekutoři postupovat, když nemá žádný majetek. Já jakožto manželka taktéž nemám nic. Celá rodina si nyní děláme trvalé bydliště na magistrátu města, aby nedošlo k situaci zabavení majetku pronajatého bytu, ve kterém je vybavení majitele bytu. Navíc manžel nyní žije v zahraničí a v létě se tam budem stěhovat do podnájmu i já s dětmi.
Může exekutor nějak napadnout majetek ať už zdejšího majitele bytu ( když je vše ošetřeno smlouvou o pronájmu stvrzenou notářem) Popřípadě může napadnout po našem přestěhování majetek, co budem v podnájmu v zahraničí ( jedná se o zemi v EU )
Dále pak pokud by z nás nic nevymohl je možné, aby to exekutor vymáhal po jiných osobách rodiny? ( Naši rodiče, sourozenci či po dovršení plnoletosti našich dětí na nich? )
A naposled by mne zajímalo, zda je nějaká lhůta od doby stanovení exekuce soudem, kdy exekuci vyprchá platnost i když částka nebude vymožena?
Předem děkuji na odpověď.
hmmmm dluhy dělat to jo, platit v v žádném případě.
Manžel v zahraničí má příjem, tak proč se nedohodnete na splácení? Ti vaši věřitelé také nějak museli ty peníze za co jste si užívali vydělat! Prchat před dluhy není řešení. Ale je to vaše rozhodnutí.I kdybych věděla všechny odpovědi na vaše otázky, tak se mi klávesnice zasekne a nenapíše ani Ň.
exekutor může "zabavit" pouze majetek dlužníka (pokud si myslí o cizím majetku, že je dlužníka, musí se vlastník bránit)
exekutor nemůže vymáhat závazky na jiných osobách jako jsou rodiče a děti (pokud je nezdědí)
žádná maximální lhůta na trvání exekučního řízení není... (exekuce může být sice zastavena pro nevymahatelnost, ale v praxi už se to moc nedělá, ostatně v pozici věřitele bych s tím ani nesouhlasil)
tedy pokud nechcete platit exekuci v čr, budete muset zůstat v zahraničí do konce života
(nebo se zkuste obrátit např. na poradnu při finanční tísni: www.financnitisen.cz, třeba vám poradí lépe)
Jak si "děláte trvalé bydliště na magistrátu"? (Na magistrátu si nikdo nemůže sám zřídit trvalý pobyt.)
Exekuci platnost "nevyprchá". Před exekucí Vás neochrání ani vystěhování do zahraničí. Dluhy je možné vymáhat i tam.
Exekutor může vstoupit (i bez přítomnosti majitele) do každého bytu, o němž se domnívá, že v něm má povinný nějaký majetek. Majitel by pak musel podat vylučovací žalobu a doložit, že je majetek jeho.
Máte-li nějaké spoludlužníky nebo ručitele, je možné Váš dluh vymáhat po nich.
___ Viz: Evropský exekuční/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.