Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dcera a syn mě už nepotřebují

Od: pomoc* odpovědí: 29 změna:

Jak zacit znovu chapat situaci,vychovala jsem 4 deti.Dve jsem mela s prvnim muzem,syn a dcera oba po skonceni skoly-vyske se velmi dobre uplatnili a zacali svuj zivot,ve kterem mne nepotrebuji a neznaji. syn se ozenil ma dve deti ,nestyka se ani mi deti neukazal,dcera se vdava je tehotna a nechce mne na svadbe,asi bych ji vadila. nejlepe ve dvou! To boli copak nemaji srdce. kde je chyba. Poradte Dasa

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

poseidon*
hodnocení

8x

A zkoušela jste se zeptat jaký je důvod jejich nezájmu? Možná by nebylo od od věci synovi napsat třeba:
Ahoj Mirku,
dlouho jsem Tě neviděla, já vím, že už jsi dospělý, samostatný a možná ani nemáš potřebu se ke mě znát. Já bych ale byla moc ráda, kdyby jsi někdy přijel k nám a vzal sebou třeba i manželku a děti. V květnu přijede pouť, kočka čeká koťata, upekla bych bábovku,... Kdyby se Ti nechtělo, klidně bez okolků napiš, v čem je problém. Určitě jsem nebyla ideální matka. Možná jsem v něčem udělala velkou chybu o které ani nevím. Možná máš obavu, že bych Ti příliš zasahovala do života, možná se za mě stydíš, Ty vysokoškolák a já mám problémy s pravopysem :). Já prostě nevím, proč se vídáme tak málo a ta nevědomost mě trápí. Měj se hezky a brzy napiš.

nicku
hodnocení

Chtela bych vysvetlit jeste i ty pravopisne chyby,bydlim uz 24 let v zahranici s detma Nemecko,vystudovala jsem v cesku ,ale po prestehovani jsem musela udelat zkousku z nemciny na urovni meho vzdelani protoze bych jinak nemohla uplatnit na ministerstvu v nove zemi mou kvalifikaci.Cely zivot pracuji a nikdy jsem nepila ani nemela nic spolecneho s nezdravym zivotem,naopak muj prvni muz je alkoholik a byl zbaven funkce u soudu v CR.Takze mozna ,ze si udelal pro sebe dobre ,po cela leta neplatil na deti protoze jsem byla v zahranici.Jeste jsem obema temto detem dala do zivota po vystudovani 3 000 €.Koupila hudebni nastroje,klavir dceri a synovi basskytaru,vsechno ke studiu dostali,dcera mnela soukromou skolu a pak oba na studiu dostavali penize,nikdo se nemel spatne.Ale poznali partnery a uz mne nepotrebuji.Asi se sami rozhodli,na svadbe me dcery byli rodice od manzela dcery a bratr,ktery mne nezna.Myslite si ze ten clovek,ktery si mne vzal to mnel jednoduche,nedelal rozdilu a splnoval vsechna prani,vsechno pro deti,drel od rana do vecera a mozna .ze si ho nezaslouzili,bylo by lepsi,kdyby jsem je nechala otci a on jim ukazoval co je zivot?Ja jsem ale nemohla deti nechat a on s tim souhlasil.Padlo rozhodnuti,ktere ja nezmnenim a kazdy musi vedet az kam dojde bolest uz je to za mnou,ja si delam nadeji,ze jednou prijdou a dostanou rozum,ale i ve mne se uz neco zlomilo.Dekuji Vam za kometare,mozna rada by byla lepsi.Dasa

buss

přílišná starost též škodí. Něco tam muselo být, když se tak chovají. Přemýšlet, přemýšlet, analyzovat a hlavně nezaujatě. Nejspíše to hodit na papír.

nicku
hodnocení

Neco tam je,je zvlasni,ze to bylo celou dobu dobre,ale jakmile nes nepotrebuji jsou samostatni tak vznika problem.Jaky?Dasa

eulalie*

Víte, to je těžké posoudit, proč vás děti už nepotřebují. Své tam mohou hrát různé faktory. Např. partneři vašich dětí. Třebas nemají rádi návštěvy u tchyně. A nezapomeňte, že život v současnosti je hodně uspěchaný. Možná vaše děti při všem tom shonu, aby si zajistily slušnou životní úroveň, zapomínají na vás, nemají prostě čas přemýšlet o vás, jako o své matce, když musejí plnit termíny, aby pak mohly na nějakou báječnou dovolenou. Takto tomu samozřejmě nemusí být, možná máte z minulosti něco mezi sebou nevyřešené. Ale ve spoustě případů je tomu tak, že děti na své rodiče čas prostě nemají, protože se honí za kariérou, penězi. Víte, až ony budou staré, tak jim toto vaše vnoučata možná všechno vrátí. Věřte tomu, protože se nebudou moci nikde naučit lásce k prarodičům.

martinaa*

Ze ji dcera nechce ani na svatbe, to neni uspechany zivot...:( Pokud maji svatbu, kde budou pouze oni a svedci (take takove znam), beru.. pokud ji ale maji klasickou, s rodinou, tak to spis opravdu napovida nejakym nevyresenym konfliktum, protoze pri dobrych vztazich jsou rodice ti prvni, kdo je na svatbu pozvany. V tomto pripade dalka nehraje roli. Pred rokem se vdavala sestrenice, pozvanych 80 lidi, rodina budouciho chote pochazi z Danska. Prijeli vsichni, protoze chteli a byli zvani.

Tez jsem pro to, aby se tazatelka zamyslela, zda nekdy nevystal nejaky konflikt, kdy se s dcerou rozhadaly nebo si ublizily.

doplněno 16.05.11 18:14:

Samozrejme jsem zapomnela dopsat jeste moznou variantu, ze deti se proste nevyvedly a o matku, ktera se o ne nestara, jiz nejevi zajem. Zarazejici je ovsem, ze se tak chovaji obe dve, coz neni zrovna bezne.

nico*
hodnocení

Ja se ptam to mam napsat roman,myslite,ze to rozhodnuti deti je treba akceptovat a zrealizovat jsko pribeh.Uz jsem precetla hodne zajimavych knih,ale sama o sobe psat?Kdy nekdo to zapsal snad.Dasa

martinaa*

Ten pribeh muzete napsat treba jen sama pro sebe, skoro ve vsech pripadech pomuze, kdyz se z toho clovek "vypise". Je to takovy vyzpovidani se papiru, jedna z terapeutickych variant. A neverila byste, jak to pomaha. Plno lidi ma sve bolistky a zklamani zamcene v supliku...

nicko
hodnocení

Dekuji,pokusim se,nejsem literat,ale rozhodne to neni nic spatne,naopak.Dekuji.Napsat to bude dlouhy ukol,ale porad nevim jak ten KONEC dopadne.Dasa

lidus*
hodnocení

1x

Jste 5x trestaná, špindíra, drogově závislá? Pokud ne, tak je chyby v dětech a život jim to jednou vrátí i s úroky. Dokud jste sypala tak vás znaly a až by měly vracet otočí se zády, hrozná představa.

nicku
hodnocení

Jeste bych napsala,ze neni nutne neco vracet,ani byt vdecny,ale mit uctu a uznani to je na tom dulezite,otocit se je jednoduche,ale nic to nevyresi,ten pocit ,smutek je jako by vam nekdo pichnul nuz do srdce a porad je to ztive,vraci se to ,ale ja jim preji to nejlepsi,byla bych spatna mama ,kdybych si myslela ,ze se jim to vrati,preji si ,aby nikdo na svete nemel takove strasne drama.Dasa

krkovicka*
hodnocení

0x
Chyba bude u všech současně,chyba může být ve vztahu k dětem nebo i obráceně.Píšete,že dcera je těhotná a bude se vdávat-dva životní mezníky v životě.Manželství a mateřství.Měla by k Vám právě teď víc přilnout.Kde je tedy chyba?Proč Vás nechce na svatbě?Položte si tyhle otázky a pokuste si na ně odpovědět i z dceřiny strany.Problematiku vašich rodiných vztahů tady nevyřešíte jen si ulehčíte od trápení.
nicku
hodnocení

Jiste je chyba,kazdy muze udelat chybu,ale ja ji neznam snad bych mohla se zeptat,ale dcera se odstehovala a ja nevim kam,syn si postavil domek a ja nevim kde vim,ze pracuje jako inzenyr v Mercedesu a to je 400km ode mne.Jak by to bylo kdybychom se potkali nevim,ale rozhodne se neschovavam,ani nevim co jim udelal mladsi syn,ktery s nema vyrostl.Dasa

krkovicka*
hodnocení

0x
Pro Vás teď jedinou útěchou je,že jste je dobře vychovala do života,když si zakládají rodiny,vstupují do manželství.Nepatří to sem,ale dodám,že máme v rodině "matku" s dcerou,která naopak opustila,vědomě,své dva malé syny,jak kukačka je nechala na krku jiným a samotná maminka si vyčítá,že dceru nevychovala patřičně s úctou k rodinému životu.

amadeus*
hodnocení

0x

Přijde mi to hodně zvláštní. Samozřejmě tu je možnost, že jsou vaše děti prostě nevděčné a je to čistě jejich vada charakteru, ale nemůžu se zbavit dojmu, že něco ve vašem soužití nebylo košér a oni za sebou prostě jen spálili mosty. Odpuštění není povinnost a v mnoha případech ani ctnost. Pokud tedy sama nevíte, oč jde, tak nezbývá, než se zkusit nenuceně zeptat. Když vám to řeknou, tak budete vědět, na čem jste a pokud vás budou ignorovat, budete se s tím muset smířit. Zákon jim kontakt a dobré vztahy s matkou nepřikazuje.

Je to smutné. Pochopím, když se vám dítě nebude chlubit s partnery. Já mám své rodiče moc rád, přesto je vůbec neseznamuji se svým soukromým životem a partnerkami, ale neskrývám před nimi, kde bydlím, jsem s nimi v kontaktu a pokud bych se snad zbláznil a chtěl se ženit, nebo plodit děti, tak jim o tom nejspíš řeknu.

durancea*
hodnocení

0x

Věřím na mnoho faktorů - někdy je mládí sobecké a neuvědomuje si to, zvlášť pokud hojnost materiální měli vždy, i teď se jim nevede zle, 400 km je dost daleko plus syn kolikrát s matkou nemusí cítit plus jeho manželka nemusí mít empatii a nutit ho k udržení vztahů s potenciální tchyní. Spíš by to mělo být možná víc přes dceru ... tím, že jsou takoví oba, tak jim asi fakt něco chybí (buď něco skrytého z dřívějška, ani Vás to nemusí napadnout, nebo jsou oba od přírody bez citu, těžko posoudit - např. můj muž je silně "nemazlivý" a vymlouvala se na to i jeho sestra, nevěřila jsem jim, že jsou tak hrozní, ale moje dvouletá dcera má výroaznou nechuť k mazlení taky, proto začínám i víc věřit i na genetické předávání vlastností - bůhvíjak na tom byl citově Váš 1.muž, jejich otec).

Moje rada - musíte zvážit, co je lepší, co vyjde spíš (které z dětí), příp. i pokusit se současně o obojí: nečekejte, že se to v nich zlomí, pokud dosud ne (tyhle věci se lámou, když má člověk děti svoje, začne si uvědomovat, jakou lásku a odpírání dali jeho rodiče jemu) - udělejte jeden pokusný krok sama. 1. Napište nějaký dopis, vůbec ne vyčítavý, spíš právě o zájmu o to, jak se mají, co vnoučata ap. Buď odpoví a pošle psaní a fotky, nebo třeba i pozvání... (kontakt se dá sehnat vždycky, na netu přes firmu Mercedes, přes nějaké spolužáky a kamarády, rodinu, někdo musí kontakt znát) 2. Zkuste dceru jen tak pozvat na kafe někam do kavárny, na popovídání, zkuste opět začít spíš se zájmem o její těhotenství, případně dodat, že Vás mrzelo, že jste nemohla jít na jejich svatbu, zkuste pozitivně, pokud v nich něco je, chytnou se za nos a ty vztahy obnoví. ...

Člověk někdy pro své zájmy a rozlet zapomene na bližní, ale toto je už hodně. Za jeden pokus nic nedáte, přinejmenším upozorníte, že Vy zájem máte. Víc asi udělat nemůžete. Pokud to nevyjde, máte další děti, byť to bolí sebevíc.

Mmch - třeba se cítí jako ti Češi, co se přestěhovali do Německa a ztratili svůj svět, nebo třeba v sobě mají pocit dětí z 1.manželství, že se třeba vše točilo dle jejich pocitů jen kolem mladších sourozenců ap. To už je jen na Vašem přemýšlení.

ladajaskva*
hodnocení

0x

Dobrý den. Zrovna stejný případ máme v rodině, kdy švagrová je ve stejné situaci, jako Vy. Má to ale o to horší, že manželky od synů jsou pěkné Semetriky a jelikož cítili majetek, tak se vdaly do plné špajzky. Je neuvěřiletlné, jak se po svatbách změnily vztahy mezi švagrovou a švagrem s jejich syny. Znám je všechny od narození, švagrovou jako děcko a prostě pilní a přičinliví rodiče, slušně žijící rodina, mají všechno a ještě víc práce. Obchod a hospoda a 18 hodin práce včetně sobot a nedělí, protože ten mladší i s manželkou tu hospodu skoro zruinovali, tak se poroučeli. Vnučku od staršího vidí jenon sporadicky a clastní syn jim do očí řekl, že si to jejich matka, čili snacha nepřeje. A vnučka volá já chci za babičkou. A já nedělám nic jiného, než že švagrovou utěšuji a společně si zanadáváme. Oni naše vnuky ( syn bydlí ve stejné dědině, jako oni ) skoro adoptovali a když potřebují se realizovat jako děda s bábou, tak si je jednoduše půjčí. A já si stejně jako spousta stejně postižených lidí kladu otázku kde se stala chyba, v čem to je, proč takový obrat atd. Přece mám také dva syny a naše vztahy jsou nadstandartní a u švagra to nefunguje. Jak se synovci oženili, tak šlus. Výchovu měli velmi podobnou, hodnoty se jim do hlavy také tloukly skoro podobné. Jediný viditelný rozdíl byl, že oni všichni jsou věřící a my zase nevěřící. A paradoxně, aniž by to člověk nějak programově prosazovat, tak desatero Božích přikázání máme pod kůží bezděčně daleko víc, jak ti moji synovci. Ten mladší je už i rozveden, protože došly prachy, došla láska a postupně se koná návrat ztraceného syna. Zatím jen na víkend, ale už se aspoň baví s rodiči. A když nad tím vším přemýšlím, tak vidím jedinný rozdíl mezi svou a švagrovou rodinou. My jsme se od narození více věnovali synům a to ve všech sférách zájmů, kroužků, školní i mimoškolní činnosti, prostě všechny povinosti,zábava, koníčky, sport. Naše vztahy byly vždy na skoro rovnoprávné úrovni, ovšem všem bylo jasné, kdo to má na povel. Takže se přikláním k názoru, že nikdo a nikdy nenalezně odpověď na otázku, kde jsem udělal chybu. Je to určitá evoluce ve vztazích od narození, přez dospívání po procitnutí a vystřízlivění z tak krásné představy, že jsem ty děti vychoval k obrazu svému. To je na nic. Ty děti se musí vychovávat k obrazu jejich, ale zanechat tam tak silný otisk vlastní osobnosti, že je nic nezmění. Toho Bohužel není schopna většina lidí. A já mám tu kliku, že se mě to Bohudík podařilo. A já bohužel kromě tohoto románu, neumím poradit jak se druhý člověk má dostat z té situace. A navíc si i myslím, že to ani nejde. S pozdravem Laďa

nickol*
hodnocení

Dekuji Vam vsem,neni to jednoduche,ptala jsem se ruznych pratel co mne znaji a videli,ze jsem vzdy pozvala i otce,babicku i dedu z prvniho manzelstvi,kdyz nemeli na cestu poslala jsem letenky,a pobyvali nekolikrat do roka,mame mistnost v dome pro hosty,muj muz to vzdy akceptoval,nechtela jsem, aby nemneli prarodice,nekdy zlobili,jindy byli hodne,dbala jsem, aby se ucili a pomahala jim,oba sportovali,syn hral tenis a dcera byla v gymnastice, dost uspesna,denne jsem varila a spolecne jsme vytvareli rodinnou pohodu,pomahali take ,dokonce celou dobu u nas ve volnych chvilich byla i dnesni zena meho syna,nejprve ji v tom branil otec,ale kdyz syn patril mezi 10 nejlepsich studentu na TU, a po skonceni dostal nabidky do vsech nemeckych automobilek,vybral si to kam chtela jeho nastavajici.A pak kdyz zacal vydelavat,tak se otec od devcete zmneil a zacal ho pretahovat a uznavat.Vsichni zapomneli,ze kdyz bylo zle byla jsem jedina,ktera pomahala.Nemohla si poradit s matematikou a fyzyka byla velky problem,denne se ucil s ni a ja byla ststna jak ji pomaha nakone vymaturovala a udelala 3 letou akademii.Ted je pani,a ma p.inzenyra.Hloupost,a hodne zalezi na zene.Ten charakter je opravdu divny jak se zminujete ,muj prvni muz byl soudcem,ale dodnes nevim proc pije,je zenaty,nema dalsi deti,ale take dcera se k nemu nehlasi,stezoval si a rekl,at si zijou jak chteji,nech jebyt,je to jejich zivot.Premyslim take zda neni neco jineho ,a ted jdu daleko do hloubky,nikdy jsem se tim nezabyvala ,ale...Muj otec prosel 7 koncentraku,byl z zidovske rodiny,moje babicka a deda umreli v plynu v Oswencimi,Otec se jediny zachranil,ale do konce zivota (=80let)nikdy nevzpominal,tabu.Vzal si moji matku v roce 51,nechal se pokrtit a svadba byla v kostele.Dlouho jsem neznala tuto skutecnost v roce 69 opustil republiku ,a protoze byl nemeckeho puvodu zustal v Nemecku,tezke pro vsechny,ale nakonec byly z toho nevyhody ,pronasledovani,az jsem vyjela s detmi za nim.Pak jsem se vdala podruhe az v Nemecku.Otec nikdy svuj majetek nezadal zpet ,skryval ,ze byl Zid.Az na samem konci zivota pozadal o odskodne za KZ,ale nedozil se.Nemel zadne papiry ani svedky,nakonec je 2000 vezne pustili pres zaminovane pole a jen tri se zachranili.Po valce zil jeden v Madarsku a ten pak umrel.Oba partneri mych deti to vedi,kdyz jsem to oznamila,rekli,ze jsou nova generace a nemaji s tim nic spolecneho,a tak se ptam,opravdu je to tak,neni to tento duvod.Deti jsou jiz v Cesku katoliky, po mne a otci,muze to byt i to,ale na to vam radeji nikdo tady neodpovi.I v Cesku to nebylo ruzove s tim puvodem,mozna,ze je to tak,jako neco oskliveho.Nevim ,ale co si myslite napiste,otce jsem dochovala nemocneho a matce jsem posilala penize a pozyvala na nekolik mesicu do Nemecka.Uctu jsem mnela ke kazdemu a mam,ale mozna, ze je to ten problem.Co si myslite.Dasa

nickol*
hodnocení

Jsem porad v kontaktu s detmi,mam jeste doma syna a hodneho muze,zlaty clovek,to je opravdu radost a to ,ze jsem vsechno zvladla je diky vychovy mych rodicu,spolehala jsem se vzdy na sebe a to byl cil,nepotrebuji navstevy a nediskretni povidani,materielno neni moje parketa,vedeni a umeni,ale hlavne laska.Dasa

nadne
hodnocení

0x

Vážená paní Dášo,

představte si, že třeba někde existují rodiče, kteří horkotěžko vychovali jedno dítě, které se nenarodilo zcela zdravé, které už je dospělé, a které se bojí založit si rodinu, protože je dlouhodově nezaměstnané. Ten mladý člověk tedy, ač dospělý, je zcela závislý na své matce a na svém otci, u kterých bydlí a pomáhá jim svou prací v domácností, avšak finančně žije z důchodů rodičů.

To Vám dávám jako příklad, abyste pochopila, že Vy NEMÁTE DŮVOD BÝT SMUTNÁ . Zdravé samostatné dospělé děti, které si založily vlastní rodiny, jsou přece NEJVĚTŠÍM ŠTĚSTÍM MATKY, KTERÁ JE VYCHOVALA. Žádná zásadní chyba se nestala (domnívám se). Dosud jste pravděpodobně soběstačná. Vaše dospělé "děti" mají plno starostí se svými malými dětmi a samy se sebou, a domnívám se, až byste (nedejbože) jejich pomoc potřebovala, že Vás určitě nezklamou.

A pokud toužíte opět opatrovat malé děti, snad můžete pomáhat matkám v okolí tím, že si třeba založíte "miniškolku", nebo můžete chodit si hrát a povídat s dětmi v Dětském domově nebo v nějakém Ústavu pro děti handicapované, nebo můžete začít studovat Universitu III. věku, můžete začít číst knihy (z knihovny), na které jste ve svém mladším věku neměla čas, můžete si přivydělávat (pokud seženete nějakou práci) a šetřit vnukům na stavební spoření, můžete chodit do pěveckého sboru, do Klubu důchodců, jezdit o víkendech na výlety s místními zahrádkáři nebo s chovateli drůbeže, můžete navštěvovat své kamarádky, luštit křížovky, cestovat do zahraničí atd. apod.

nadne
hodnocení

0x

Vážená paní Dášo,

ještě jedno doplnění Vám dávám k uvážení: Nejsou všichni lidé hodně povídaví, nejsou všichni lidé zvyklí a schopní zvyknout si na plno lidí známých i neznámých ve své domácnosti, nejsou všichni zvyklí a nechtějí si zvykat na "plný dům" lidí, kteří celý den nezavřou ústa, mluví a mluví "páté přes deváté" (bez ohledu na to, zda je někdo poslouchá) a hlavně o penězích. Mnozí takoví "širokopříbuzní" se chtějí po návštěvách hlavně dobře zdarma najíst a zjistit podrobnosti o finančním stavu rodiny, kterou právě navštívili. Někteří lidé nemají rádi, když jim někdo z příbuzných v kuchyni "kouká pod pokličku" nebo hodnotí "cenu jejich nového auta" nebo odhaduje cenu "kůže z pardála" visící na zdi v obýváku nebo zjišťuje "stav jejich rodinného pokladu ve zlatě a ve stříbře". A návštěvy je nepsaným zákonem, že se musí opětovat. V tom shora popsaném také může (ale také nemusí) být důvod, proč s Vámi Vaše dospělé děti málo komunikují.

Pokud byste se jim chtěla nějak "pomstít", tak vytvořte ve svém majetku cennou nemovitost a movitost, každou pouze v jednom jediném nedělitelném exempláři a obě vzhledem k sobě v diametrálně odlišné hodnotě. Po Vašem definitivním odchodu z tohoto pozemského "slzavého údolí" se určitě Vaše děti se svými rodinami velmi brzy dostaví v hojném počtu k rozparcelování dědictví po Vás a o to dědictví se zuřivě pohádají a rozhádají. A Vy se v "nebeských výšinách budete jen tiše smát" , že jste je "donutila, aby o Vás měly zájem". *smich*

martinaa*

Nadne, popsala jste zde pekny pripad, ale prijde mi to malicko mimo. Samozrejme, ze si plno lidi nepreje, aby jim po dome lezli otravni pribuzni, hodnotili, koukali pod poklicky a podobne. Jenomze s tim, ze by dite melo pozvat rodice na svatbu nebo by mohlo sdelit, kam se stehuje, to nema zhola nic spolecneho. Myslim, ze oznameni tak dulezite veci, jako je stehovani na jine misto nebo pozvani na svatbu by melo byt od dobre vychovanych deti samozrejme, nikoli neco jako bonus.

nickol*
hodnocení

To je svata pravda co jste napsala,ale nejhorsi je ,ze jsem vzdy delala vsechno co jsi prali a jen povinnosti,tady je ale opak jednou se stalo,ze potrebovala dcera penize,koupila si auto a taky jseme pomohli,kde jsem jela tam jsem myslela na ni,kupovala veci na obleceni,jen to nejlepsi,co si prala,dale mnela kompletne vybaveny byt,ktery jsme sami s manzelem vymalovali podle barev co si prala,pak 2 televize,obrazy,susicka,koberce ani uz nevim,to bylo od srdce,proste delali jsme to ,ale najednou se nastehoval jeji partner a vzal si ji,opravdu pred tim jsme se vidavali,jezdila sluzebne a ja ji vozila na letiste,dale byla s mladsim bratrem 1 mesic v USA a Kanade,dokonce sve 30. narozeniny si oslavila s prately na zahrade,a najednou je ticho.Tam proste zustava rozum stat.Mozna ten partner se neciti nebo nechce se citit.Pak tomu nemohu pomoci.muj otec mi dal radu,rekl:"Tam kde Te nechteji tam nechod."Laska se neda koupit,ani vyplakat asi mne nemeli za nic,jinak si to nedovedu predstavit.Dokonce to vyvrcholilo,uz se vdala,rekla uplne jiny datum a navic vratila klice od domu,memu muzi,kteremu telefonovala,ze se chce s nim setkat,byl oparen nemel slov,rekla,ze uz je nepotrebuje.No a vyreseno,zazemi domova je pohrbeno,tvrde,ale je to skutecnost.Muj muz ji rekl,ze to necekal,ale kdyz se nekdo rozhodne tak to akceptuje,rekla,ze jsme se malo snazili a ona musi odstrihnout pupecni snuru.To je pohled na to co udelala.Dasa

nadne

Tak paní Dášo,

a co když např. její manžel (dříve partner vaší dcery) jí začal vyčítat, že je "fixovaná na Vás svou maminku, nebo na Vás oba své rodiče" a že už je dospělá, že by za svou rodinu měla považovat pouze svého manžela a své děti. Možná, že Váš zeď na Vás žárlí. Možná, že Vaši "mladí" NEMAJÍ ČAS Vás navštěvovat a vybírat a posílat Vám zprávy a balíky, NEMAJÍ ČAS od Vás zprávy a balíky přijímat, a nemají ani čas se s Vámi při Vaší návštěvě u nich bavit. Možná, že Vám nechtějí být zavázáni; sami už mají dost, už nic od Vás nepotřebují. Možná, že si sourozenci navzájem závidí, co jste jim dali, protože to byli DARY RŮZNÉ, a s nimi nedomluvené.

Tedy dávejte dál (pokud máte co a pokud Vás to těší), ale někomu jinému, kdo to potřebuje, kdo je slušný hodný a třeba současně nějak ve společnosti znevýhodněný člověk (např. nezaměstnaný), a hlavně by to měla být osoba (osoby), která si darů od Vás bude vážit a dá Vám to najevo.

ŠŤASTNÁ MŮŽETE BÝT I S ÚPLNĚ CIZÍMI LIDMI.

Heslo "Tam, kde tě nechtějí, nechoď! " je moudré. A už se proto netrapte.

martinaa*

Vase dcera se zachovala jako hyena, tusim, ze lvi podil na tom fakticky bude mit Vas zet. Boze, doufam, ze tohohle se od svych deti nedoziju, sypej a kdyz uz te nepotrebujem, tak tahni... hodne smutne.

MOzna si dcera v pozdejsim veku uvedomi, ze udelala chybu, mozna ne. Ne nadarmo plati prislovi "kdyz ses v blbcem, zblbnes taky." Nesedte doma a nelitujte ji ani sebe, kouknete se, jak venku sviti slunicko, chodte mezi lidi, sportujte, pracujte na zahradce, poridte si pejska - mejte radost ze zivota. Touhle spatnou etapou Vas zivot zdaleka nekonci:)

nickola
hodnocení

Dekuji vam.je to tak.Vim,ze zivot dava ruzne neprijemnosti,jdu dal,mam pekne povolani,zajima mne umeni a tesim se z dobrych veci,ty negace musim zapomenout a hodit za sebe.samozrejmne ,ze je to take ponauceni,a ja jsem to dnes precetla i memu manzelovi,byl rad,ze jsem se vyrovnala s tim trapenim.Pomohlo to.Dasa

martinaa*

Daso, preji Vam jeste moc moc dobreho a krasneho:) Zaslouzite si to:)

nickul
hodnocení

Jak to potesi,dekuji Dasa

nicko
hodnocení

To mne nenapadlo,ze by to mohla byt touha po majetku,davat za zivota mi dela radost,jiste po smrti se majetek rozdeli.Vim ,ze je treba uchranit od zleho dobre lidi,ale tak i tak jeste neumiram,Jsem fit a pracuji dale a rada.Snad to je ten duvod,ze jsem jeste aktivni a pruzna.Dasa

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]