Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Studium, zrušení živnosti - úřad práce?

Od: gabik* odpovědí: 2 změna:

Nevím si rady... Studuji kombinovanou formu vysoké školy. Několik měsíců jsem byla OSVČ s tím, že jsem měla status studenta a tím pádem jsem si neplatila soc. ani zdravotní pojištění. Teď jsem živnost přerušila, ale dál studuji.

Musím se hlásit na úřad práce? Nebo se můžu dál považovat za studenta a počítat s tím, že pojištění za mě do 26let, pokud studuji, platí stát.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

0x

Pokud mate status studenta, na UP se hlasit nemusite a pojisteni za Vas plati stat. Samozrejme pokud jste stale studentem a studujete kombinovane, u denniho studia se na UP hlasit ani nesmite, to byste skolu musela prerusit.

doplněno 10.03.11 16:13:

Oprava - pojisteni za jako za studenta Vas plati skola:)

Jina situace by jeste nastala, kdyby jste si odvadela zalohu na duchodove pojisteni.

xxx*
hodnocení

0x

Pokud studujete nemusíte se nikde hlásit. Na ÚP se hlásíte hlavně proto aby za vás platili S/Z dokud budete studovat (do 26) tak to za vás bude platit škola.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]