Nejste přihlášen/a.
Je mi 21 (řidičák mám od 18) k dispozici mám Fiat Punto z r. 1999,žiju s rodiči, ..včera jsem byla cvičit a když jsem přišla urvaná espézetka, visela na 1 šroubu, doma samozřejmě z toho udělali katastrofu, že mi přeci někdo jen tak neurve espézetku...dnes jí táta šel vyměnit a zjistil, že je prasklé levé předně světlo a odřený levý bok, z toho vyvodil, že jsem někde nabourala, strhla se scéna jako blázen a zkrátka mi nevěří, že v tom nemám prsty...tudíž jsem udělala gesto, že pokud mi v mém věku nevěří nebudu tím autem jezdit a ať ho postaví na dvůr a nechají zrezivět, na to otec odvětil, ať teda nejezdím...
Samozřejmě bych si auto mohla ráno vzít, ale neudělám to...sice to pro mě znamená, že budu muset vstávat o hodinu dřív, za bus dám víc jak za benzín a domů přijedu o dvě hodiny později, ale nikdy jsem jim nedala důvod, aby mi nevěřili, tudíž si hodlám stát za svým...je má reakce neadekvátní?
Milá slečno, to co popisujete, je typický příklad obtíží, které vznikají a dále se vlečou z nedůvěry, tam kde by měla panovat důvěra, tj. především v rodině, mezi rodiči a dětmi, mezi manželi. Vím, co je to podezíravost a jaké dokáže napáchat zlo i u toho, kdo podezírá zbytečně nebo neoprávněně. I kdyby se Vám třeba přihodila menší či větší nehoda, je to přece lidské a není to nic odsouzeníhodného, pokud jste nejednala lehkomyslně nebo v opilosti apod. Rodičům určitě brzy dojde, že k Vám byli nespravedliví, když Vás podezírali a že i kdybyste třeba autíčko opravdu někde škrábla, měli mít radost, že Vám se nic nestalo. Co asi poradit: o věci už nediskutovat, nechat běžet čas a uvidíte, že Váš tatínek za pár dnů na celou věc zapomene nebo spíš si ji sám přehodnotí (i když asi tak brzy svoji unáhlenost nepřizná). Za pár dní začněte auto znovu používat, pokud Vám to výslovně nezakážou a už se k tomu vůbec nevracejte. Nejhorší vůbec je zejména ve vztazích blízkých osob rozdmychávat hněv, spor či problém, ať už vznikl právem či neprávem, přináší to jen a jen další problémy... Ona ta hrdost není vždycky dobrý rádce, klidně ji pro tento případ nechte spát. Tak se držte a ať se Vám vše daří.
Dobrý den Tak za prvé, rodiče mají vždycky pravdu. A když ji náhodou nemají, tak platí to za prvé. Dcera, která je po celý život tatínkův mazlíček, tak má za prvé pravdu. A když ji náhodou nemá, tak platí to za prvé. A když už se staví děti na vlastní nohy, tak se nesmí stavět na zadní. A když tatínek seřve svou milovanou dceru, tak se nezastaví svět a život jde dál. Tolerance, pochopení , hledání přijatelných kompromisů, odvaha udělat ten nepopulární první krok, přiznat si také kousek viny a pod. To je základ nekonfliktního života. Párkrát se vyspíte a bude zase dobře. PS Vy jste asi jediná dcera, která nemá tatínka omotaného kolem prstu. ( to jsem nadsadil ). S pozdravem Laďa
Rodiče Vám nevěří, protože pro ně je lhaní asi normální. Teď máte na výběr mezi vlastní důstojností a pohodlným cestováním. Záleží na Vás, co považujete za důležitější.
to je prave to, ted zrusili 10% spoju (bydlimena vesnici), takze abych stihla brigadu, treninky a skolu musela bych neco vynechat, protoze autobusy..na brigade mi staci byt v pul devate = autem to znamena vstavat v 7:45 , autobusem v 6:00 a to je velký rozdíl...to samé s návratem, skončím ve dvě, ale nejdřív bus jede ve čtyři..zbytečně ztratím několik hodin, ale když mi nevěří...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.