Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, do jaké částky si mohu ročně přivydělat, abych nemusela odvádět daň a podávat daňové přiznání? Jde mi o to, že občas prodáváme něco přes Aukro, jsem na rodičovské dovolené, tak abych věděla. Případně, kde to mohu dohledat a mít to "černé na bílém"? Děkuji.
viz Zákon o dani z příjmu - část pro fyzické osoby - nezdanitelné příjmy.
doplněno 09.03.11 11:10:doplňuji - je to v paragrafu 10 odst. 1 zákona o dani z příjmu (ostatní příjmy)
Dobrý den, děkuji Vám za odpovědi. Jde mi opravdu jen o přivýdělek, nepodnikám takto. Třeba jde o chodítko, hračky, nebo nějaké oblečení, nové věci, které jsme doma nikdy nevyužili. Takže všechno, co je z naší domácnosti a překáželo by to tady. Jde třeba o pět prodejů za dva, tři měsíce,... Spíš mi jde o to, kdyby se nám podařilo prodat naši sedačku...pokud jsem to dobře pochopila, tak do dvaceti tisíc za rok by to mělo být bez odvádění daní, je to tak?
Pokud prodáváte nepotřebné věci ze svého osobního vlastnictví , pak nejsou předmětem daně z přijmu např. prodej nábytku, oblečení po dítěti nebo svého. Pak se nejedná o přivýdělek. Nesmí to být nákup zboží za účelem prodeje (to by bylo podnikání ). Totéž je auto, pokud ho máte ve vlastnictví více jak jeden rok, a nebylo vyřazeno z podnikání (tam je lhůta 5let) není předmětem daně z přijmu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.