Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špátná volba rodičovské dovolené a návrat

Od: kasprova odpovědí: 2 změna:

Vážená konference, tímto Vás prosím o radu.

Zvolila jsem si dvouletou rodičovskou dovolenou a nastoupila do zaměstnání. Dcera byla do doby návštěvy jeslí absolutně zdravá.Nyní, co navštěvuje jesličky je vlastně pořád nemocná. Mám pořád dokola paragraf a lékařka mi už naznačuje, že kolektiv je pro dceru nevyhovující. Chci se optat, zdaje možnost se vrátii do tří let věku dítěte zpět na rodičovskou, samozřejmně již bez dávek a být s ní doma. Jde mi o to, že by za mě bylo zaplacené zdravotní pojištění a já mohla třeba, když by byl manžel jít pracovat. Dostala jsem nabídku na spolupráci na ŽL na pojištění, ale vím, jak je těžké někoho sehnat, tak se bojím, že bych právě nezvládla placení VZP a OSSZ a taky ani nevím, zda vůbec někoho seženu.

Moc děkuji za odpověď,K.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

tofi*
hodnocení

0x

Vratit se na rodicovskou muzete. Jak pisete nic dostavat nebudete, ale stat za vas bude platit zdravotni.

Ja prave zvazuji to same mam triletou, ale ve trech mi syna do skolky nevezmou takze zvazuji, ze budu doma do ctyr let - takze asi take budu prodluzovat :)

Do tri let je vam zamestnavat povinen drzet misto.

doplněno 08.03.11 11:05:

Pracovat klidne muzete - jen nesmite ditedat do jesli (coz jiste nebudete) jinak je to normalne jako na rodicovske dovolene. Kdyz diteti zajistite hlidani tak klidne muzete do prace nastoupit.

Jak jsme psala soucasny zamestnavatel vam musi drzet misto az do tri let veku. Pokud byste si rodicovskou prodlouzila az do 4 let (coz take jde) tak by vam uz misto drzet nemusel.

A jeste me napadlo pokud si RD prodlouzite do 3 let veku tak uz ji "zkratit" nemuzete. Tedy zalezi na zamestnavateli jestli vas driv vezme.

kasprova
hodnocení

Dobrý den, moc děkuji za odpovědi.Jen ještě bych potřebovala něco upřesnit. Takže mám opět zavolat na oddělení, kde mi dříve vypláceli rodičovskou a nějak je požádat o prosloužení na tři roky bez dávek? Stačí to takto? Děkuji, K.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]