Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyškrtnout otce z RL?proč to nejde bez nej?

Od: sabinka23 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den chci se zeptat před 3 lety jsem porodila svou dcerku.5 měsíců jsem měla přítele který ji dal své příjmení a je napsán v RL jako otec.Po 5 měsících jsme se rozešly.Soud svěřil dítě mě a on má plátit alimenty jenže je neplatí už 2 a půl roku když jsem chtěla zrušit otcovství já řekli mi že to nejde dokud se nevdám a můj budoucí přítel respektive manžel si mou dceru neadoptuje.Pak bude pry v RL on.Ale my ještě svatbu neplánujeme a už ted by jsme chtěli toho starého přítele z RL vyškrtnout poradíte nam jak to udělat?Bývalý přítel souhlasí stím že jestli to půjde otcovství se zřekne.Děkuji za radu

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirbar*
hodnocení

4x

Jak tak čtu, tak dnes se s dětmi zachází jak s houskami na krámě. Ba ještě hůř.

jsem*

tak to mě napadlo taky, máte bod. A co když se zase rozejdete? To budete dítěti měnit stále otce?

hodnocení

2x

Neměňte to. Moje máma se s mým otcem rozešla těsně předtím, než jsem se narodila, ale do RL ho napsala. Čekala, že bude platit alimenty, ale neplatil. Znovu se vdala a měla další dítě a také zjišťovala, jak by mohla můj RL přepsat. Nakonec to neudělala. Teď je mi dvacet a jsem opravdu ráda, že to neudělala. Přestože vím, že můj otec je někde daleko a bylo na něj několikrát vyhlášeno pátrání, protože je neplatič, přestože jsem ho nikdy neviděla a on o mě nikdy nejevil zájem, přesto jsem velmi ráda, že ho mám v RL. Je to vlastně to jediné, co po něm mám. Díky tomu, že vím, kdo jsou moji praví rodiče vím, kam patřím. Navíc mám jistotu, že kdyby mě postihly nějaké zdravotní problémy, tak můžu zjistit anamnézu u obou rodičů. Nesouhlasím s přepisováním těchto údajů.

hodnocení

0x

Odpověď na váš dotaz najdete např. zde: bezplatnapravniporadna.cz/...

rudolf6543543
hodnocení

0x

Ježíši to je ale vůůl! Cizí dítě bude živit 18let! Komu by se chtělo že?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]