Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
kamarádka si objednala zboží na nehty z německa, a ještě jí balíček nepřišel. Ostatní jí tvrdí, že zásilku dostali do 3 dnů.
Já si myslím, že třeba mohli balíček zadržet celníci.
nevíte, jaké jsou podmínky dovozu zboží z německa do ČR? Platí se clo? Záleží na hodnotě balíčku? Musí být udělané celní deklarace?
Prosím vás o pomoc. Cenu balíčku nevím, ale můžu ji zjistit.
Zboží je určeno pak pro osobní potřebu, nikoli dál na prodej.
Moc děkuji za odpovědi. ZuHud
Moc děkuji za pomoc.
Joj, kdepak to žijete? Však jsme v téj slavnéj EU, či snad nee? Takže - na zboží z Německa nemůže být uvaleno clo, neboť se nejedná o dovoz. Takže žádné celní deklarace se na balík dělat nemohou. Spíš zapátrat u dodavatele, kampak se balík poděl.
A není to ani omezeno hodnotou balíčku? Jestli ne, tak to vypadá, že se balík ztratil, a v tom případě je to průšvih. Dodavatel psal v pondělí, že balík odeslal, je pátek a balík tu není.
Já jsem počítala 3 dny po německu poštu a tři dny po ČR, takže 6 - 7 dní, že by zásilka mohla dorazit.
Fakt ty podmínky neznám, tak se ptám.
Z Číny je tu balík do 10 dnů a clo se platí pokud ho celníci na Ruzyni spočítají při dodání přímo České poště. Jak je to ze zemí EU netuším.
doplněno 04.03.11 12:36:V případě, že se jedná o nákup z Německa nebo Anglie, není zde cenový limit, jelikož v rámci EU se CLO a DPH NEPLATÍ-(cit.)
Nevím jestli znáte - bylo tam zboží na gelové nehty...takže gely, destičky na razítka, razidla, atd. Byla to hromadná objednávka, takže tam šlo i více kusů od druhu zboží, a bylo to posláné na tu kamarádku.
Tak fakt nevím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.