Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Balík z Německa - platí se clo?

Od: zuhud® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

kamarádka si objednala zboží na nehty z německa, a ještě jí balíček nepřišel. Ostatní jí tvrdí, že zásilku dostali do 3 dnů.

Já si myslím, že třeba mohli balíček zadržet celníci.

nevíte, jaké jsou podmínky dovozu zboží z německa do ČR? Platí se clo? Záleží na hodnotě balíčku? Musí být udělané celní deklarace?

Prosím vás o pomoc. Cenu balíčku nevím, ale můžu ji zjistit.

Zboží je určeno pak pro osobní potřebu, nikoli dál na prodej.

Moc děkuji za odpovědi. ZuHud

Moc děkuji za pomoc.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

0x

Joj, kdepak to žijete? Však jsme v téj slavnéj EU, či snad nee? Takže - na zboží z Německa nemůže být uvaleno clo, neboť se nejedná o dovoz. Takže žádné celní deklarace se na balík dělat nemohou. Spíš zapátrat u dodavatele, kampak se balík poděl.

hodnocení

A není to ani omezeno hodnotou balíčku? Jestli ne, tak to vypadá, že se balík ztratil, a v tom případě je to průšvih. Dodavatel psal v pondělí, že balík odeslal, je pátek a balík tu není.

Já jsem počítala 3 dny po německu poštu a tři dny po ČR, takže 6 - 7 dní, že by zásilka mohla dorazit.

Fakt ty podmínky neznám, tak se ptám.

eulalie*

No víceméně to není omezeno hodnotou toho balíku, jedině snad v případě zboží obchodní povahy. Já si myslím, že se balík někde zatoulal.

doplněno 04.03.11 12:33:

určité omezení je jen u cigaret a alkoholu.

lidus*
hodnocení

0x

Z Číny je tu balík do 10 dnů a clo se platí pokud ho celníci na Ruzyni spočítají při dodání přímo České poště. Jak je to ze zemí EU netuším.

doplněno 04.03.11 12:36:

V případě, že se jedná o nákup z Německa nebo Anglie, není zde cenový limit, jelikož v rámci EU se CLO a DPH NEPLATÍ-(cit.)

eulalie*

Ano, to je pravda, ale nesmí se jednat o zboží obchodní povahy, ale jen pro soukromé účely.

hodnocení

Nevím jestli znáte - bylo tam zboží na gelové nehty...takže gely, destičky na razítka, razidla, atd. Byla to hromadná objednávka, takže tam šlo i více kusů od druhu zboží, a bylo to posláné na tu kamarádku.

Tak fakt nevím.

eulalie*

Zboží obchodní povahy znamená, že to kupuje podnikatel na IČ - tam platí trošku jiná pravidla. Vaše kamarádka to nakupovala pro svoji potřebu, ne? Takže ať kontaktuje dodavatele, že balík ještě nepřišel. Clo opravdu platit nebude.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]