Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Privatizace bytu - jak převést podíl?

Od: lucano* odpovědí: 2 změna:

Privatizuji byt společně s mojí 9O letou babičkou,kde jsem jako spolunájemce.V červnu kdy byt zaplatím i za ní ze svých prostředků, budeme oba majitelé.Babička chce svojí polovinu převést na mě, jelikož se obává, že v případě její smrti, by její polovina , šla do dědického řízení. Lze situaci řešit smlouvou o budoucí smlouvě kupní?Děkuji Lučano

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

2x

Budoucí smlouva kupní by asi neřešila to, že budete financovat privatizaci celého bytu. Nebylo by lepší zkusit domluvu se současným majitelem - předpokládám město nebo obec, zda by prodej nemohl proběhnout se souhlasem babičky přímo na vás? Alespoň v našem městě to tak v některých případech probíhalo. Pokud ovšem by to neodporovalo zásadám privatizace schválených zastupitelstvem .

doplněno 07.03.11 08:38:

Já si myslím, že vzhledem k věku mají strach, aby se to všechno stihlo, kdyby náhodou babičku v průběhu privatizace zemřela. Někdy to je zákon schválnosti. Dalo by se to i řešit smlouvou o půjčce, to by bylo vůbec nejrychlejší. Ale podle mého by nejspolehlivější a "neprůstřelná" byla privatizace přímo na vnuka. U nás ve městě to nebyl problém a zastupitelé to odsouhlasili. Nájemníci zůstali v bytech bydlet. Nejsem si jistá, jestli to nebylo nějak ošetřeno v kupní smlouvě.

pu®
hodnocení

1x

A nemůže babička, jakmile se stanete oba majiteli, okamžitě svou půlku Vám darovat? Nebylo by to jednodušší?

doplněno 07.03.11 14:49:

Jo takhle, jako ještě do toho června...no máte pravdu, stát se může všelicos a babičku chápu. Tak držím pěsti, aby se to všechno povedlo ke spokojenosti. Je hezké, že jsou rodiny, kde ještě vše funguje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]