Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co vše se dá odečíst do přeplatku daně

Od: majki71* odpovědí: 4 změna:

dobrý den, co vše se dá odečíst do přeplatku daně, nepodnikám, jsem zaměstnanec, četl jsem že se dá odečíst důchodové pojištění, hypotéka a dá se odečíst i výživné na dítě, je to pravda?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

1x

Z důchodového a hypotéky Vám musel přijít "papír", kde je uvedena přesně částka, kterou si odepíšete z daňového základu. Alimenty se tam nepočítají. Počítají se dary, myslím že humanitárním organizacím, darování krve a pod. Zkuste si udělat on line daňové přiznání na tomto formuláři, je to tam všechno parádně popsané i pro naprostého laika. ;)

onlinepriznani.cz/...

majki71*
hodnocení

děkuji,spočítáno,přeplatek 470.-

marenka*

Nechte si ho poslat na účet, je to rychlejší. ;)

hodnocení

1x

Odečítá se to od základu daně. Určitě se odečítají platby na penzijní připojištění, které platíte sám (tedy ne ty částky od třetí osoby, např. příspěvek azměstnance) a přesahují částku 6000 Kč za rok (což odpovídá pěti stovkám na měsíc). U toho ostatního taky budou nějaké podmínky, ale ty neznám. To by ale měl udělat zaměstnavatel, samozřejmě pokud jste mu podepsal, že to chcete, a dodal příslušné podklady - potvrzení od penzijního fondu by vám mělo přijít automaticky, vydají ho i na požádání (kopii).

doplněno 06.03.11 10:25:

Jo a na tu dary, o nichž píše Mařenka, jsem zapomněl. Jejich souhrnná čáska musí přesáhnout (nebo být nejméně? asi tak) tisíc korun; některé organizace vám to pošlou automaticky, jiné na vyžádání.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]