Nejste přihlášen/a.
prosím jsem pozvan k notáři ohledně dědického řízení,jde mi o to jestli tam musí byt přítomen i muj bratr,v pozvánce kterou jsem dostal to není uvedeno,pouze abych měl jeho adresu,maminka byla nemajetná tudíž tam není o čem jednat.aby si nemusel brat v pracizbytečně volno dík
Tak u nas to bylo tak, ze kdyz mi zemrel tatinek, tak jsme v dedickem rizeni byli s maminkou. Na prvni jednani byla pozvana jen maminka a tam mela dolozit veskere doklady, ktere se tykali dedictvi, aby notar vse mohl overit a zjisti jaky majetek do dedictvi vlastne patri a kdo bude dedit.
Na druhe jednani, ktere bylo asi za pul roku jsem byla pozvana s maminkou, ale jelikoz jsem v te dobe byla tehotna tak se mi tam nechtelo jezdit a tak jsem se s maminkoudohlda a podeplasa ji plnou moc a ona vse vyridila.
Pokud mate pochybnosti asi bych zavolala primo tomu notari a dohodla se s nim.
Myslim, ze tim se to neuspisi - pokud je to to prvni sezeni, tak stejne budou jen chtit vedet o jaky majetek se jedna a vsechny podklady a pak si to sami budou zjistovat. Na tom druhem sezeni se pak dohaduje, kdo se zdedi apod.
Takze pokud tam bratr nechce jit, tak bych tam opravdu zavvolala a zeptala se, zda je opravdu nutne, abyste tam prisli oba a pokud by tam nechtel jit tak jeslti treba nestaci podepsat plnou moc. Nebo popripade by tam s plnou moci mohl jit nekdo jiny.
Tak kdyz nic nemate tak neni co resit. U nas to vyrizovala maminka a uz si to moc nepamatuji, ale vim, ze chteli vypis z katastru na nemovistost, pak chteli myslim cislo uctu apod. Take chteli myslim vedet kdo spada do dedictvi. Pak to vse prozkoumaj ia dle rodneho cisla zjisti jestli jeste neco vlastnil. Kdyz to vse daji dohromady, tak pak poslou dopis kdy se mate dostavit a tam se pak projednava primo dedictvi - tedy kdo co dostane.
Notář si zjistí informace,výslech,od tebe i adresy sourozenců po určité době si vás všechny sezve k dědickému řízení,kde se bude projednávat veškerý majetek po zesnulém.Bratr ti pak může dát i plnou moc i to že se majetku zříká.Notář o tomto sepíše rozhodnutí,které hned nabyde právni moci,pokud se nebudete odvolávat.Naúčtuje si poplatek za dědické řízení,býva to 1% z odhadnutého majetku pro dědice,který provede sám notář.tak to je taky celkem síla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.