Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zneviditelnit jizvu?

Od: kacu* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,

potřebovala bych pomoct : Asi před třemi týdny jsem zakopla a spadla na hranu stolu a na hrudníku mám jizvu, je zahojená a nic jiného se mi nestalo.. Ale v létě pojedu k moři a když mám na sobě dvojdílné plavky, tak je ta jizva vidět. Nevíte co by pomohlo aby zmizela :)? Třeba něčím natřít, nebo nějaké babské rady, nevíte o něčem? Předem dík za odpovědi Kaču

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zkus mazat calciovou mastičkou z lékárny, stojí kolem 50 kč, nebo klasickým vepřovým sádlem bez soli.

hodnocení

2x

Masírovat bílým vepřovým sádlem (nesoleným!). Pravidelně.

des*

Jizvy se odstraňují laserem-pokud jde o efekt zneviditelnění,není problém,spíš finanční.

plasticka-chirurgie.info/...

vsevim*
lze pouzit i lampu bionik - zepfter cosmetics, ktera produkuje polarizovane svetlo ve vlnovych delkach 100 - 2000 nm. svetlo je linearne polarizovane a pohybuje se v jednom smeru, ve vetsich vlnovych delkach nez ultrafialove zareni, v nizsim rozsahu energie nez svetlo laseroveho paprsku a je tudiz organismu neskodne. svetlo, ktere emituje bionik ma primy vliv na zeslabene bunky tela a krevniho obehu. povzbuzuje regeneracni procesy v organizmu a posilujeimunologicky aparat a tim vyrazne podporuje a pripadne zkracuje dobu leceni. zeptejte se sveho osetrujiciho lekare.

hodnocení

0x

Co třeba náplast? ;)

Jinak ale tři týdny je krátká doba, dej tomu ještě čas...

kacu*
hodnocení

Jenže ten strup se už odloupnul, a zbyla tam jen růžová čára (asi nová kůže) .. Už by se to dalo považovat za zahojené, ale jizva je tam vidět pořád..

Opravdu na ten výsledek moc spěcháš. Vydrž ještě tak měsíc, dva.

kacu*
hodnocení

Pokusím se, ale stejně mi to připadá nějaké pomalé ta raná nebyla hlubší než 1 mm .. A to jen tam kde jsem se nabodla na hranu ..

hodnocení

0x

kamarád měl podobný úraz, několikrát denně natíral jizvu vitamínem E, rozříznul tu želatinovou tobolku nebo kuličku a mazal... jizva je téměř neviditelná...

cocinkamichalka*

Vitamín E je tohle super! Já bych ale počkala do těch plavek, za dva tři dny se to opálí a bude to méně viditelné.

Ale s tím opalováním opatrně! Mám po operaci velkou jizvu a rehabky mě varovaly před intenzivním opalováním. U vody si ji mám potírat ochranným prostředkem s vysokým faktorem.

cocinkamichalka*

Jasně, s tím se počítá. Jakékoli "intenzivní" opalování kůži škodí, ať už je s jizvami, nebo bez. :)

hodnocení

0x

Pravidelně dřít velmi drsným kartáčem až do bolesti...desítky jizev ročně a žádná není po cca roce vidět..dle hloubky je to bud rychlejší anebo pomalejší a pak samozřejmě ošetřovat krémy a tm výše zmíněným éčkem.

martinaa*
hodnocení

0x

Kacu, pokud je to jen mala jizva, tak zadny, stres, nikdo dnes nema dokonale telo sem tam nejaka jizva je ok. Ja mam uz 5 let vitiligo a to se zadnymi mastmi ani opalovanim neztrati, budte rada, ze ty dvojdilne plavky muzete nosit:)

kacu*
hodnocení

Dobrá odpověď, děkuji :) .. ráda bych Vám dala bod, ale už jsem je všechny vyplítvala :D ..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma vitiligo

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]