Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nasazení zubní protézy

Od: schitu odpovědí: 1 změna:

Dobrý den ,před šesti týdny se mi udělalo špatně , málo vzduchu atd... Měla jsem docela těžký rok ,vyvrcholilo to úmrtím matky.Vím tedy,že mé problémy jsou tak zvaně od nervů a jsem také na neschopence.Bohužel mám navíc špatné zuby,které potřebuji vyřešit.Mám parodontozu,dva zuby mě navíc vypadly a když mi bylo těžko právě od těch nervů napadlo mě v tu chvíli co budu dělat až mi všechno vytrhají a budu bez zubů.Vím zní to směšně,ale mě popadla vlastně úplná panika a i když mám např. v dolní čelisti 3 kořeny , dva vypadly a ostatní jeden se hýbe atd.. prostě špatné,ale jsou tam.Když terochu znervozním , začne mě třeba svědit jazyk a už jediné co mě napadne,že tam nebudu nic mít a všechna pro jsou v tu chvíli pryč.Při tom se ale těším až to jednou budu mít.Vždy se mi všechno hojilo dobře a rychle ,je mi tedy 56 let ,ale této panice , nebo strachu nevím jak to napsat se nemůžu zbavit.Je mi to hanba,stydím se , ale je to tak.Chtěla bych se proto zeptat, za jak dlouhou dobu je možné si nechat udělat a třeba i provizorně nasadit zubní protézu.Mám strach,že dlouhou dobu jak se říká neustojím.Děkuji Milena

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

gwendollyn*
hodnocení

3x

Mno - byla jsem na tom dost podobně (až na to úmrtí, cítím s Vámi, je to hrozné). Zuby jsem měla spoustu let moc špatné, mohla jsem si za to víceméně sama -cpala jsem se nezřízeně sladkostmi a zubaři se vyhýbala na sto honů. V 18 jsem už neměla obě horní jedničky, byly tak špatné, že nic kromě vytržení nešlo dělat. Můstek mi zubař odflákl, po sotva 3 letech se začal hýbat a padat, musela jsem tedy chtě nechtě za studentským zubařem (to už jsem byla na VŠ). ten mi vyspravil všechny kazy,pak udělal provizorní můstek na jedničky s tím, že ten definitivní bude hotový za měsíc. Jenže mezitím se mi udělal další menší kaz a já se tak děsila vrtání a bolesti, že jsem tam už nešla a onen provizorní můstek nosila až do svých 42 let! To už se mi zcela zkazily obě horní trojky, čtyřki a pětky, byly úplně shnilé a zbyly pouze kořeny. Bolely mě hodně často, otékala mi tu jedná, tu druhá strana obličeje,styděla jsem se ukazovat lidem, provizorní můstek se už rozpadal, na jedné straně chyběly zuby pro jeho uchycení (byl vyndávací) a tak jsem ho měla lehce nakřivo. Prostě hrůza, ostuda, všichni si toho všímali, ale stejně mě z zubaři nedostali. Pak se ale stalo, že se k vyndanému můstku dostala naše tehdy roční čubinka a důkladně ho rozkousla. Musela jsem chodit úplně bez předních zubů, to bylo něco šíleného! Manželův kamarád, zubař málem omdlel, když viděl, co v té puse mám a odmítl udělat třeba i něco provizorního, ale aby to bylo rychle. Nedalo se nic dělat - musela jsem k zubařce. Nejdříve mi vytrhala kořeny na jedné straně, pak se to cca měsíc muselo hojit, za další měsíc mi vytrhala druhou stranu, za cca 3 týdny udělala otisk na protézu, po měsíci následovala zkouška, pak vyladění protézy a konečně - nastal slavný den, kdy jsem konečně odcházela se zuby! Celá akce trvala půl cca 5 měsíců a stála 25 tisíc, inu za blbost se platí. Po celou tu dobu jsem musela chodit do práce, což bylo ůplně šílené vzhledem k tomu, že učím.Bude asi nejlepší, když si na tu dobu vezmete dál neschopenku, jinak je to opravdu něco otřesného! Hodně štěstí a snad budete mít nový chrup dříve než já :))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]