Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsou potřeba testy DNA?

Od: hanika* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

chtěla jsem se zeptat ,když budu podávat popření otcovství se ktarém můj bývalý manžel souhlasí a nynější partner souhlasí s přizáním otcovství jsou-li potřeba testy DNA?

Dcera se mi narodila v době rozvodu s manželem se kterým jsme již sedum let nesdíleli společnou domácnost a manžel měl i jiné bydliště.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den. Pokud jeden otcovství popře a druhý přizná, tak v takovém případě testy DNA nejsou potřeba.

hodnocení

0x

Vy nemůžete popřít otcovství,neboť nejste otec. Otcovství může popřít ten muž, který je v rodném listu dítěte uveden jako otec. Jestliže dojde k souhlasnému prohlášení bývalého manžela a nynějšího partnera o otcovství, nejsou testy DNA nutné. Určení rodičovství je složitá záležitost, poddrobnosti zde nelze rozepisovat. Více se o problematice určení otcovství dočtete v zákoně o rodině §§ 50a - 62a zakonyprolidi.cz/...

hanika*
hodnocení

Dobrý den,děkuji za odpověď,s manželem jsem se domluvila že popření otcovství budu podávat já : žaloba matky nezletilé ...nar...o popření otcovství manžela matky nezletilé k nezletilé.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]