Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat ,když budu podávat popření otcovství se ktarém můj bývalý manžel souhlasí a nynější partner souhlasí s přizáním otcovství jsou-li potřeba testy DNA?
Dcera se mi narodila v době rozvodu s manželem se kterým jsme již sedum let nesdíleli společnou domácnost a manžel měl i jiné bydliště.
Vy nemůžete popřít otcovství,neboť nejste otec. Otcovství může popřít ten muž, který je v rodném listu dítěte uveden jako otec. Jestliže dojde k souhlasnému prohlášení bývalého manžela a nynějšího partnera o otcovství, nejsou testy DNA nutné. Určení rodičovství je složitá záležitost, poddrobnosti zde nelze rozepisovat. Více se o problematice určení otcovství dočtete v zákoně o rodině §§ 50a - 62a zakonyprolidi.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.