Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
od 1.9.11 do 22.2.11 jsem byla vedena na pracovním úřadě jako nezaměstnaná, platili za mě zdravotní pojištění,od 23.2.11 mám živnostenský list, a nějak mi nedochází, jestli za únor za mě platí sociální a zdravotní úřad práce, nebo jestli si ho musím zaplatit sama. A teď jakou částku, jenom za období 23.2.11-28.2.11, nebo za celý únor...?
Děkuji.
Bohužel zdravotní pojišťovna nedokáže rozdělit kalendářní měsíc na podíly, takže tam se stýká obojí platba - jak prac. úřad, tak vy msíte zaplatit zdravotní pojištění, vy v tomto případě již jako podnikatelka (kolem 1680, určitě vám to řekli přesně, když jste se byla přihlásit). Sociální je při vlastnictví ŽL rovněž ze zákona povinné, tedy i to platíte sama, a rovněž za celý únor, stejná situace. Vědět to dřív, poradila bych vám, abyste ŽL zřídila až od 1.3. - nenažrané pojišťony a stát jakbysmet mi fakt vadí A pozor, platba zdravotního msí být na účtě pojišťovny nejpozději do 8. dne následujícího měsíce, tj. do 8.3.! Sociální pojištění tuším do 22. dne, tj. do 22.3. (ale neověřuji, tak to pošlete třeba 15., ať to tam mají). Sociální je letos myslím kolem 1780, ověřte na OSSZ - jakékoliv internetové stránky vám to řeknou. Hodně zdaru v podnikání!
Děkuji za odpověď, já jsem vyplňovala na žú jednotný registrační formulář, takže jsem na zdravotní pojišťovně ani na SSZ nebyla, proto mi to nikdo neřekl. Měla jsem tam uvedené jako datum začátku podnikání 1.3, ale dali mi tam den registrace, čehož jsem si všimla ihned, ale už jsem to neřešila, protože mě odradilo další vyřizování a lítání po úřadech a čekání... Ale v tu chvíli mi nedošlo, že budu muset už zaplatit pojištění... No za blbost se platí
Od obou institucí dorazí dopis, ve kterém je přesně uvedeno jakou částku a do kterého dne v následujícím měsíci musíte uhradit.
např: sociálce 1807 Kč do 20tého následujícího měsíce
zdravotní pojišťovně 1670 Kč do 10tého následujícího měsíce
doplněno 05.03.11 20:09:zapoměl jsem dodat, že uvedené částky jsou nejnižší možné
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.