Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doplatek do životního minima

Od: macek* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den chci se zeptat jsem na ÚP a můj manžel má 7080 kč měsíčně ještě nic od sociálky nepobírám ale 15.3.2011 se tam chystám protože už mě přestane vyplácet ÚP ale sociální odbor do životního minima.Dala jsem v Lednu malého do školky ale pak onemocněl (byl tam jen jeden den) a ředitelka po mě chce 900 kč za školku i když tam nechodil.Já jí řekla že jsem na ÚP ale sociálku pudu až ted musím jí tu školku zaplatit.A dá se se sociálním odborem domluvit aby mě to potvrdili a já to dala ředitelce vím že tam bude březnové razítko ale kámoška mě řekla,že to platít nemusím jak to je?děkuji Chce to za leden,únor,březen.zaplatit a on tam v tyto měsíce právě nechodil

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

A jak máte tuto situaci řešenou ve školním řádu? U nás je osvobození od školného, pokud dítě v daném měsíci školku nenavštěvuje vůbec a já si písemně podám ředitelce žádost... teď si nejsem jista jestli společně s razítkem od lékaře jako potvrzení o době nemoci.

Jinak vašemu povídání o registraci na úřadu práce a potvrzení pro školku moc nerozumím. Narážíte na to, že od školného je osvobozené dítě, jehož rodiče pobírají sociální příspěvek? Pokud pobíráte sociální příspěvek, je potřeba to do školky včas dokládat. Pokud sociální příspěvek nepobíráte (pokud vím, tak od letoška zůstaly jenom rodinám s postiženými či vážně nemocnými dětmi), tak automaticky nárok na slevu na školném nemáte. Záleží na ředitelce, zda vaší žádosti vyhoví. Žádost by ovšem každopádně měla být písemná.

Tady je ke stažení dokument ministerstva školství s jejich názorem na problematiku prominutí školného:

msmt.cz/...

knopka*
hodnocení

2x

No u nás ve školce se platí provoz školky plus obědy,ty obědy byste platit neměla když se tam nestravoval ale provoz školky si myslím že ano i když tam dítě nechodilo,ale nevím to jistě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]