Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, přítel v roce 2009 žádal o úvěr u GE money se svojí maminkou, doložili však falešné potvrzení o příjmu které jim dodala nějaká paní z Liberce... úvěr však nedostali a nikde nic nedluží aniž by to nesplácel!Dnes jim volali z kriminálky že se mají dostavit... Přítel je z toho přešlý a neví co ho čeká!Mohu poprosit o radu co mu může hrozit?Děkuji moc
Děkuji, to je zvláštní ale... Lidi ketrým úvěr vydali na falešné potvrzení a oni ho neplatí dostanou 2-3 roky a lidi kteří se o to pokusili a nic nikde nedluží dostanou 8 let.. .To jsem nečekala
mamina1235 teď jste mě rozesmála. Vy s přítelem jste ti poslední, kteří mají právo kritizovat trestní řád ČR. Evidentně jste nic nepochopila. Prvopočátek je u morálních vlastností Vašeho přítele, jeho matky a jejich známé, která falza o příjmech vydávala asi jak na běžící páse (zadarmo?).Tak nesuďte rozsudky, suďte morálku Vašeho přítele. Když se pokusím ukrást auto a ono se mě to nepodaří nejsem tím pádem o nic lepší nežli ten zloděj kterému se to podařilo. Jen způsobená škoda je větší nebo menší.Proto je tam to rozmezí AŽ ...Chápete to? Karina
Já nic nekritizuji jen mi to přijde zvláštní... Je mi jasný že šlo o podvod, ale ne takový aby si vzali peníze a nevrátili je...prostě potřebovali jen půjčit peníze aby se dostali z finanční tísně...Samožřejmě by úvěr platili! Myslím že každý člověk není svatý a může udělat chybu... nebyla to jejich známa, jen cizí ženská... Ukrást auto a vzít se úvěr ketrý budu poctivě splácet je úplně něco jiného! Chápu to rozmezí AŽ... Ale nemám ráda lidi kteří se dělají chytrými a nevinnými... Jako kdyby oni neudělali nějakou chybu...
Mamino, podvod zustane podvodem (i se sebelepsimi a sebecistejsimi umysly), stejne jako kradez zustane kradezi. Policii a soudy ani za mak nezajima, ze byli ve financni tisni. To je dnes kdekdo, ale dat nekam na urad falesne potvrzeni je hodne velka drzost. Jiste, nekomu to projde, Vasemu priteli treba ne. Muj tchan je momentalne po krachu firmy, bez prijmu, doma dve dospivajici deti na skole, hrozi mu vezeni za dluhy. A snazi se makat, neji, nespi, ale dela jako sroubek a neustale vymysli neco noveho, co by diru zaplaclo. Ale nikdy by nesel s falesnym papirem zadat o penize.
Tak tahle malá ryba co ji tu lynčujete, mě nerozhodí. Nějakej chudák potřebuje peníze, tak předloží falešný potvrzení,
stejně by ty prachy musel vrátit. Mně zvedaj tlak naši křišťálově čistí politici, co to myslí upřímně a rozkrádaj republiku,
rychlostudenti nejen z Plzně, atd. tohle vám nevadí? Díky tomu jsou lidi nahnáni do takových podvodů.
Mamino at´ vám to dobře dopadne.
O politice a tech smejdech bychom tu mohli mluvit do nekonecna, bez efektu. Nic to nemeni na tom, ze kazdy dospely clovek je odpovedny za sve ciny. Nikdo ho nelyncuje, ale snad si sam musel uz davno uvedomit, ze kdyz podvadi, take ho muze stihnout trest, ne? Kdyby vsichni kradli a predkladali falesna potvrzeni, tak se muzeme vratit na stromy. A jiste jste si vsiml, ze je krize - pro nekoho znicujici. Ne kazdy vsak jde vykrast banku, okradat duchodce a podvadet urady. Taky nejsem svata, ale mam proste takovou povahu.
mamina1235 chyby dělají všichni lidé. Jen někteří ale dělají vědomě takové, které překračují zákon. Asi Vám to přijde zvláštní a nepochopitelné, ale já jsem zákon nikdy nepřekročila.
Je rozdíl vzít si úvěr na základě poctivě doložených příjmů, nebo vzít si úvěr na základě podvodného jednání. Ať už ho máte v úmyslu pak splácíte či nikoliv . Karina
doplněno 04.03.11 12:26:na Vás se hodí rčení: Zloděj křičí chyťe zloděje! K.
doplněno 04.03.11 12:27:ale abyste neřekla tak Vám poradím. Ať si přítel vezme k výslechu s sebou rovnou advokáta. Aby tam nenapovídal něco, co by mu ještě pohoršilo. Karina
Promiňte ale nevěřím že v dnešní době na světě existuje jediný člověk ketrej by byl bez sebemenšího podvůdku...Vy jste asi jen vyjímka...Na mě nic neplatí, jen jsem se slušně zeptala co příteli hrozí... Není žádný zloděj...Nikoho neokradl, jen udělal jednou hloupost na kterou teď zřejmě doplatí... A pokud se tady v tom státě pouštějí pedofilové na podmínky a vrazi se odsuzují pouze k podmínce...Tak je to spíš o morálce tohoto státu... Když potom člověk ketrý poctivě pracuje a jednou se sekne a udělá chybu dostane takový trest za takovou s prominutím banalitu... Nemluvím zde o příteli ale o pánovi co dostal 8 let za to že doložil falešný příjem! A rodiče kteří týrají děti dostanou 6 let... Je to oparvdu absurdní...
Já bych to tak černě neviděla. Samozřejmě, Váš přítel se dopustil podvodu, ale žádné výhody ani zisk mu z toho neplynuly. Nejspíš se jedná o vyšetřování té dámy, která zřejmě na lidech s podobnými problémy těžce rejžovala. Tak dlouho chodila se džbánem pro vodu až se nejen ucho, ale i policie utrhli. Kdyby vystavila jen to jedno falešné potvrzení o příjmu, tak by na ni nejspíš nepřišli, ale když byla z Liberce a Váš přítel ne, musela být dost profláknutá. Klídek. Patronka
U nas na skole se podvadi treba u zkousek - jakmile na to profesor prijde, je schopny Vas postavit pred komisi a jste zodpovedna za svuj podvod. To znamena, ze kdyz krade, vrazdi a znasilnuje tris sta lidi, ja to budu delat taky? To je hodne scestne smysleni. A z toho, co jste napsala, se zde usuzuje, ze pritel falsifikat pouzil vedome - a to neni seknuti, ani hloupost... to je cileny pokus o podvod.
Mamino a taky bude asi důležité, no ne asi, ale hodně důležité, jak jste na tu ženu přišli?
Mamino, nekamenuji Vás, to vidíte na odpovědích, ale tohle se mi nezdá. Buď lžete Vy, nebo váš manžel. Prosím Vás, neříkejte mi, že si jel do Liberce koupit televizi, chtěl úvěr a náhodou se k němu připojila cizí ženská s nabídkou, že mu dá potvrzení o příjmu, aby jí mohl koupit. Přeci musí vědět, kde k ní přišel? Bývalá účetní v práci? Nabídka na internetu? Tohle se mi fakt nezdá, to je blbost.
Omlouvám se, přítel mi nejdříve řekl že si nepamatuje, ale je z toho celej mimo...Ptala sjem se znovu a prý na tu paní přišli v novinách... Tak nevím... Prostě to byla cizí žena která nabízela podvodné papíry...
Mamino, jak to říct. Tak to má pěkný průser. Já vím proč jsem se na to ptala, nevyzvídám zbytečně, nejsem Keliška. Já to neumím vysvětlit, ale vemte si to takhle. Taková vražda. Někdo může zabít v afektu, v sebeobraně. Jak se dívá soud na něj a jak se bude soud dívat na toho, kdo si objednal nájemního vraha. Já vím že srovnání s vraždou je přehnané, ale princip je stejný. Podvést v nouzi, jak vy říkáte a cíleně hledat podklady pro podvod, zaplatit si toho, kdo mi v podvodu pomůže... Rozumíte mi? Prostě průser..
No já nevím, čím víc o tom přemýšlím Tím víc ej to divný... myslím že kdyby chtěli soudit přítele nevytáhli by to až po dvou letech..:Spíše mám dojem že paní z Liberce jela ve velkém a měla z toho dost peněz a jdou po ní... Tak trochu v to i doufám... Ano srovnání s vraždou v tomto případě je nesmyslné Tak zadarmo by to potvrzení nedal asi nikdo, je jasné že se za to zaplatí...No každopádně teď už s tím nic neuděláme a uvidíme ve středu!Když volali z tý kriminálky tak ani pán nic nechtěl říct, řekl jen že v roce 2009 jste si chtěli brát úvěr který Vám byl zamítnut a jsou tu nějaké nesrovnalosti s údaji... Tak jestli by jste se mohli ve středu dostavit!... Tak opravdu envím! Chytřejší budu ve středu! Jen jsem chtěla přítelovi trochu pomoct a zjistit něco málo o tom
Děkuji
Mamino pokud se uchýlím k takovému podvodu věřte, že kde jsem našla toho co dokumenty vyráběl si budu pamatovat i za 100let. Ale máte pravdu ona se ztráta paměti v této věci hodí.
Mamino, to je AŽ osm let. Tam už se řeší, kolikrát to udělal, o jakou částku se jednalo, jestli v tom byl sám, nebo ve skupině, jestli byl někdy trestán, atd. atd.
Já osobně bych podobné lidi jako je Váš přítel netahal ani na policii..., to v podstatě nemá cenu...
Zavolal bych Mike Tysona...a podobné lidi co falšují potvrzení bych s ním nechal hodinu v ringu...
To se na mne nezlobte, a klidně se stavte na hlavu...ale ono to bude nejen o zdravém rozumu Vašeho přítele..ale i o jeho IQ..
Záleží jak mu to sečtou pdvod+ falšování dokumentů, no jako prvotrestaný by mohl vyfásnout podmínku ale záleží na důkazním řízení a na soudci, taky by to mohl dostat na tvrdo. A je i možné, že bude pouze svědek a odstíhají tu ženu co toho má jistě víc.
doplněno 04.03.11 12:39:Advokáta jak píše Karina a jak říká můj muž přiznání je pouze pro soudce aby věděl, že trest uložil správně.
No, však za chvíli budem na těch stromech, nebo pod nima, až bude půlka národa bezdomovců, ale ne díky takovémuto
podvůdku. Já netvrdím, že podvádět je správné, jen na to koukám trochu objektivně.
To je ale potreba o tom pouze nemluvit a vecer si nestezovat v hospode, ale klidne stavku dalsich odboru, proste smluvit podminky a neustoupit z nich. Co se tyce vzeti statu coby rukojmiho - klidne, politici to tak delaji denne. Nas budouci vzor vidim v Egypte - jinak opravdu skoncime jako ti bezdomovci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.