Nejste přihlášen/a.
Jedu si poprvé zalyžovat na 4dny do Alp bez rodiny (manža neholduje tomuto sportu a dítko chodí do 1tř. a oba milují spíše moře)a kamárádka mě neskutečně nahlodala,že by tedy takhle bez rodiny nikdy nikam nejela. Tak mám teď výčitky. Tak mám nebo nemám?
Rozhodně ne! Myslím, že každý z partnerů by měl mít i vlastní koníčky a zájmy. Nemůžete přeci přestat lyžovat jen kůli tomu, že váš manžel to nemá rád. Měl by být tolerantní a pochopit to, stejně jako vy (pokud on má něco takového). Nedokážu si ani představit, že by to mělo fungovat jinak. Výčitky rozhodně nejsou na místě!
Jeďte. Jak žije kamarádka? Má absolutně spokojené a šťastné manželství? Jak dlouho je vdaná? Víte, já to vidím tak, že z ní čiší závist. Má na to, aby jela taky? Nevyčítal by jí to náhodou manžel?
Víte, takový malý výlet stmelí vaší rodinu neuvěřitelným způsobem. Váš muž si odpočine, dá si nohy na stůl a bude u televize baštit to, co nerada vidíte. Zároveň přes den okusí, co to je péče o dítko, co to je plný dřez nádobí, který když se umyje, záhadně se opět naplní. Takže tak třetí den bude rád, že už je večer a další den má za sebou. A bude se na Vás těšit. A co si budeme povídat, i vaše dítko zjistí, jak mu maminka chybí.
No já myslím, že to záleží hlavně na tom, jaké máte manželství a jaký je manžel.
S přítelem jezdíme tam, kam se domluvíme. On rád Alpy, jelo se do Alp, kde mě naučil lyžovat, já chci k pyramidám, pojede se k pyramidám a bude muset vydržet moje nadšené blábolení.
Takže když vám manžel řekne jeď, odpočiň si, zasloužíš si to, o dítě se postarám, jeďte. Ale pokud je to žárlivka žárlivá a řekne tak si jeď poněkud uraženým tónem, tak vám ty 4 dny blaha na sjezdovce za to nestačí. Bude vám to předhazovat v tu nejméně vhodnou chvíli. To musíte vědět vy, jaký je.
Kdyby můj muž čekal až s ním pojedu střílet nebo se potápět tak by nejezdil nikam a seděl doma. Jsem na vozíku ale nejsem sobec a proto nevidím nic špatného když jeden někam cestuje kam ten druhý nechce nebo nemůže. Vše záleží na protějšku jak se na to tváří.Pokud neprotestuje tak bez výčitek jeďte a pak na oplátku zase jeďte s rodinou.
Všem moc děkuji za odpovědi,už mám tak trochu jasno jen chci podotknou, že kdyby jela rodina se mnou,tak budu šťastná,ale bohužel se mi nepodařilo je přesvědčit. Manžel je rád ,že nemusí jet se mnou, má jen takové ty obavy jak to doma beze mě zvládnou ty 4dny. S manželem problém není,mě jde spíš o to jestli tada mám jet bez výčitek někam, kam se mnou rodina nepojede. Jinak v létě jezdíme na dovolené společně,léto je v pohodě,ale na ty hory je prostě asi nikdy nedostanu. Tam by prý manžel umrznul
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.