Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pracovní podpora

Od: nik* odpovědí: 2 změna:

Chci se zeptat,zda mám nárok na podporu v nezaměstnhanosti. Do své 1.práce byl nástup od června 2010. Vydržela sem tam do konce zkušební doby,tje konec srpna 2010. O 14 dní později jsemj nastoupila do jisté firmy kde jsem doteď,tzn půl roku. Chci vědět,zda mám nárok na podporu,pokud z práce odejdu. Smlouvu mám do konce března. Chci odejít z finančních důvodů a kvůli přístupu zaměstnavatele. Mzda je minimální,životní minimum,navíc výplatu mi dává po částech a ještě ho o to musím prosít. Včera sem ji konečně po 14ti dnech dostala. Navíc od začátku února sem byla přesunuta na jiné pracoviště,kam musím dojíždět autem,což ještě víc projedu než vlakem na původní místo a mzdu větší nedostávám. Mám tedy nárok na podporu? Děkuji za odpovědi...

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Aby vám byl přiznán nárok na podporu v nezaměstnanosti, tak v posledních třech letech musíte mít odpracovaných alespoň 12 měsíců. Což, zdá se, nesplňujete.

jirkazhane
hodnocení

0x

Na podporu v nezaměstnanosti nárok nemáte. Pokud v práci vydržíte alespoň do cca 15. června 2011 (musíte mít odpracováno min. 12 měsíců), pak vám vznikne nárok na podporu ve výši 45% vaší průměrné čísté mzdy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]