Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolegyně mě osahává - co s tim?

Od: pumbaaja* odpovědí: 10 změna:

Dobyrý večer prosím o radu. V nové práci mám kolegyni která je nesnesitelná. Ze začátku se mi zdála být fajn jen trochu "střelená" ale teď už mi opravdu leze na nervy. Je bisexuálka a pořád mi jak si ona myslí nenápadně osahává prsa (ukaž něco tu máš já ti to očistím) plácá mě po zadku a říká mi puso a tak podobně. Svěřila se mi že nějakých 7 let brala drogy potom byla někde na detoxu a teď že si občas ještě dá.Z toho je taková zrychleně zpomalená. Občas se zastaví kouká kamsi nepřítomným pohledem a divně se u toho kýve. Já jsem takový typ člověka že si jí na to nedovolím nic říct asi ze strachu z toho že ostatní budou při ní a já potom budu "černá ovce". A jako naschvál mám vždy směnu s ní a i stejnou práci. Když pracujeme takhle jako dvojice tak ona každou práci odflákne a já za ní potom dostávám vynadáno a mysím třeba zůstat v práci déle. Jsem z ní nešťastná. Co udělat pro to abych od ní měla klid? Díky pumbaaja.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gp*
hodnocení

0x

A co poprosit vedoucího o změnu směny nebo přesun na jiné pracoviště. Vysvětlete mu, že máte nějaké osobní neshody a že by to mohlo negativně ovlivnit váš pracovní výkon. Pokud by to nezabralo, můžete si zkusit promluvit s kolegyní a říct jí co je vám nepříjemné (otázkou je jestli to nebude dělat ještě víc).

pumbaaja*
hodnocení

Právě že ostatní si myslí že s ní vycházím. Já se ke každému chovám přátelsky i když si o něm myslím ty nejhorší věci. A teď už z té "spolupráce" s ní mám i psychycké problémy a potíže s vyjadřováním (nemůžu ve větě přijít na ten správný výraz). Po těch 8mi hodinách s ní chodím domů naprosto vyřízená. Ač mám fyzicky docela náročnou práci vyčerpání je psychické. I přítel už si toho všiml. A směny já si určovat nemůžu tam je jediná výjimka lékař apod. A u lékaře jsem byla jednou a nedostala jsem osobní ohodnocení cca 3000.

hop®

A není problém právě v té přetvářce? Proč se k ní "chováte přátelsky a myslíte si ty nejhorší věci"?! Na světě není pro mne důležitější člověk, než JÁ! Nebudu sám sobě škodit kvůli tomu abych ostatním "pomohl". Nejdřív musím pomoci sám sobě, potom řešit ostatní!

Doporučuji prostudovat nějakou literaturu o asertivitě. Neberte to, prosím, jako nesmyslnou odpověď, v mládí jsem měl podobné problémy a právě literatura na toto téma mi velmi pomohla!

pumbaaja*
hodnocení

Já bych to asi jako přetvářku nenazvala. Mě je jí na jednu stranu docela i líto občas mi v práci brečí. V tom to možná bude že kvůli tomu si to nechám líbit . Já jsem na tohle takovej ňouma. Je to proto že nechci mít problémy v práci.

hop®

Asi nikdo nechce mít problémy v práci! Někdo kvůli problémům z té práce odejde. Někdo je schopný kvůli neřešeným (NE NEŘEŠITELNÝM!) problémům odejít i ze života. Já mám málo životních zásad, ale jedna z těch, které se snažím bezvýhradně dodržovat jsou: "problémy nejsou od toho, aby se vyhledávaly, ale aby se řešily" a snažím se podle toho zařídit svůj život, zatím naštěstí docela úspěšně! Jen zopakuji doporučení prostudovat něco o asertivním chování!

pumbaaja*
hodnocení

Kouknu na to;)

hop®

Pokud o asertivitě nic nevíte, tak jen stručně: je to způsob lidského chování a jednání, díky němuž člověk dokáže jednat upřímně, slušně, ale důrazně - a tím většinou korektně dosáhne svého cíle. Opravdu to funguje! :)

Naprosto laicky řečeno, je to praktický návod, jak si v životě nenechat s*át na hlavu! ;)

buss
hodnocení

0x

v kom je ta chyba? Kopnout jí do řiti, veřejně se distancovat, požádat o přeřazení a j. Nebát se! Takoví pazgřivci to umí.
Kdo se bojí, dostane.

pumbaaja*
hodnocení

No právě že já mam strach z toho že si na mě pak bude každý ukazovat a šeptat si o mě. A že mi nevyhoví a budu s ní stejně a o to horší to bude.

pumbaaja*
hodnocení

TAkhle se ona chová i tak mluví siceje trošku pomalejší než ona. A není blond.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]