Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kouření/čištění organismu

Od: ann* odpovědí: 5 změna:

Zdravím, chci se optat, jaké kdo máte zkušenosti a informace o tom, že když člověk přestane kouřit, jeho organismus se pozvolna čistí (jak asi dlouho? půl roku rok, dva?). Chtěli by jsem miminko, kouřím denně 3 - 6 cigaret (tak 1x za měsíc i 10). Slyšela jsem, že když člověk přestane kouřit hned při otěhotnění, pak to "fujtajblové" jde do mimča!?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

patronka*
hodnocení

0x

Kdysi jsem někde četla, že je to 2 roky, ale já kouřila i v těhotenství a mnohem víc než Vy. Na dětech se to ale nijak negativně neprojevilo, dcera je dnes zapřísáhlý nekuřák. Dřív se na to tak nekoukalo a děti se rodily normální i jiné, bez ohledu na kouření matky. Venku taky nechodíte s rouškou na objičeji. Patronka

ann*
hodnocení

Právě mi vrtá hlavou, jestli to nebude horší, když přestanu kouřit úplně, něž-li to, že bych si držela tuto nízkou hladinu?! Pro malé chci to nejlepší, ale názory se tu na to budou nejspíše hodně rozcházet?!

pt®

Ne nebude to horší. To by mohla také žena milovnice alkoholu a jiných drog prohlásit to samé. - stařenka

ona.idnes.cz/...

e-cigo.cz/...

gyn.cz/...

ulekare.cz/...

Nikde nenajdete pro kouření v těhotenství, podporu v medicíně.

doplněno 03.03.11 11:17:

Silnému kuřákovi, trvá 15 let, než se jeho plíce dostanou do původního stavu. /pro toto tvrzení podklad, než ústní předání/

Vdechováním cigaretového kouře se do vašeho organismu dostávají stovky toxických látek a přes placentu se dostanou do těla nenarozeného dítěte. U kuřaček je mnohem větší riziko vzniku vážných komplikací. Kuřačky mají častějí předčasné porody a jejich děti mají nižší porodní váhu. To vše vypovídají statistiky. Přestat kouřit je dobré ještě před otěhotněním, pokud se to nepodařilo, tak co nejdříve. Čím dříve, tím lépe. Držet si úmyslně v organismu určitou hladinu jedovatých látek a myslet si, že to prospívá nenarozenému dítěti, je hloupost.

lada29*
hodnocení

0x

moje pritelkyne ktera otehotnela probirala toto tema se svym doktorek,a ten ji rekl ze by to chtelo prestat nejmene pul roky pred otehotnenim aby to melo nejaky vyznam co se tyka plodu,a samotneho tehotenstvi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]