Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,v roce 2007 jsem si na stavbu koupelny vzala půjčku 50000,-.Ve smlouvě mám uvedené,že budu po dobu 36 měsíců splácet částku 2249,-.Je to včetně pojištění.Vloni v srpnu jsem se telefonicky domluvila s jejich pracovnicí,že splátky odložím kvůli operaci s tím,že pokud je v dohodnutou dobu-listopad-splatím naráz,nebude mi přičtena žádná sankce za neplacení.Během této doby však tato společnost změnila majitele.
Já jsem v dohodnutou dobu splátky doplatila-včas-a vlastně byly poslední.Považovala jsem půjčku za splacenou.Včera mi přišla obálka se složenkami od této půjčky.Když jsem tam volala,bylo mi řečeno,že tam dlužím téměř čtyři tisíce za procenta a pozdě splacené částky.Nevím co mám dělat,tolik peněz nemám a půjčku jsem zaplatila v termínu i když měla v době mé dohody o odklad splátek jiného majitele.Poradíte mi prosím?Děkuji.
Všechny tyhle rady - i ty, které napadají mne, jako že ste měla požádat o potvrzení, že půjčka je splacena - mají jednu společnou vadu - přicházejí pozdě. Já bych viděl jedinou možnost, pokus o dohodu. Prostě zavolat, vysvětlit a požádat o zpětné akceptování této dohody, V nejhorším případě se pokusit o dohodu novou, se splátkovým kalendářem nebo nějakým zmírněním sankcí. A pokud k dohodě dojde, nechat si ji potvrdit pízemně. Teprve kdyby tento krok selhal, uvažoval bych o dalším.
kiara69, ihned se zkuste dohodnout s novými majieli. V případě že budou vstřícní, vše si nechte dát písemně. Pokud vstřícní nebudou, zkuste se dohodnou na splátce dlužné částky. Opět vše písemně. Pokud nebudou vstřícní ani ke splátkám, tak si prostě ty 4 tis. někde v rodině musíte půjčit ( zas tak velké peníze to nejsou, když uvážíte , že je to to poslední co musíte zaplatit), protože Vám každým dnem nabíhá penále z dluhu a částka se zvyšuje. Hlavně jednejte rychle. Nebo z toho nakonec bude exekutor s nehoráznou sumou. Karina
No především mě udivuje, že je někdo schopen podepsat smlouvu, kde za 3 roky přeplatí tolik navíc
Myslím, že nový majitel nemá o telefonické dohodě ani ponětí a řídí se smlouvou, kterou jste podepsala. Z čehož Vám plinou sankce, keré Vám zaslali. Vidím to maximálně na to, přečíst si řádně podmínky smlouvy a pokud věřitel nejedná v rozporu s ní, tak to vidím bledě
Je to hodně navíc,no neměla jsem v bytě koupelnu žádnou a tak jsem byla ráda,že mi půjčili.Netušila jsem,že se během mé nemoci změní majitel,navíc všechny hovory byli monitorovány,tutíž jsem předpokládala,že o tom ví..o tom odkladu splátek.
Pořád kolem dokola. Za blbost se platí. Vůbec se nedivím, že chtějí ve školách začít vyučovat finanční gramotnost.
Vždyť ta půjčka byla od samého počátku zlodějina zatížená 40% ročním úrokem. Místo 50 000,- zaplatit 81 000,- Kč.
Při 40% úroku a jednorázovém zaplacení až za 3 roky by úrok dělal 120% to jest 60 000,- Kč, ale při pravidelném umořování, to je přibližně polovina, to jest těch zmíněných 30 000,- Kč.
To já vím,že byl vysoký úrok,ale už ji mám od listopadu splacenou.Vím kolik jsem přeplatila,ale nikdy jsem nebyla se splátkami pozadu a na odklad jsem se domluvila s jejich pracovnicí.A taky jsem ho splatila naráz a v termínu,tak jak bylo domluvené ať už byl později majitel kdokoliv.
Ono není ani tak důležité, co jste si dohodla telefonicky s nějakým zaměstnancem, ale co jste podepsala ve smlouvě. Pokud ve smlouvě odložení splátek je řešené, měla jste postupovat podle smlouvy - obávám se, že telefonické odsouhlasení ve smlouvě zanesené nebude, pokud toto bude smlouva řešit, předpokládám, že bude vyžadovat písemné podklady. a pokud to ve smlouvě řešené není, tím spíš vešekré změny platebních podmínek bylo potřeba řešit písemně. Obávám se, že teď už se s tím nic moc nenadělá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.