Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Štěkání psa v noci - jak se bránit

Od: iva22* odpovědí: 24 změna:

Potřebovala bych poradit.30 metrů od mého okna do ložnice má soused psa,který proštěká vetšinu noci.Pořád jsem doufala ,že ho to přestane bavit,nebo si na zahradě zvykne,ale už je to neůnosné.Soused mi řekl,že kvůli mě přece psa nezabije.To samozřejmě nechci,ale nevím jak se mohu bránit.Začne jaro a já nemohu otevřít ani ventilačku.Poradíte někdo?díky

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

2x

Navštivte prodejnu Les a lov,tam zakupte píšťalku co není slyšet,ultrazvuková.Ale ten pes to slyší a je to proněj velice protivný zvuk.Takhle jsem odnaučil sousedova psa výt.Chce to probdít pár večerů a výsledek se dostaví. google.cz/...

iva22*
hodnocení

Tu píšťalku bych zkusila,ale na zahrádkách jsou i jiní psy.Nechci tím zvukem týrat i je.Myslíte,že bych měla šanci na výboře,kdybych podala stížnost na rušení nočního klidu?

vojtazanda*

Nepsala jste náhodou že jsou to cikáni? Pak je každá stížnost marná...

doplněno 03.03.11 08:48:

Nevím co je na tom pravdy, ale něco by mohlo. Kamarád tvrdí že spolehlivě zabírají dělobuchy. Koupil krabičku nějakejch menších a jak pes začal řvát, tak to sousedovi hodil přes plot.

Metoda je to dost brutální ale účinná. Viděl bych to pokud selže píšťalka a ještě se nebudete chtít uchýlit k autu nebo jedu na krysy.

marenka*

No to si snad děláte srandu ne? *bzum*

Přichomýtnout se zrovna u toho a můj pes z vašeho dělobuchu dostat záchvat, tak si to s váma vyřídím. Buď tak nějak lidsky, nebo soudně. Druhá věc je, že pes bude štěkat tuplem, bude se bát jak blázen a nechci vidět, jestli se ten pes splaší, uteče a v té hrůze natrefí na nějakého chudáka člověka, co se mu připlete do cesty. Tohle je rada za všechny prachy, co toho psa rovnou odstřelit, bylo by to méně tyranyzující. *zed*

vojtazanda*

No to si srandu nedělám*stop*

Jestli svého psa necháváte proštěkat celé noci na zahradě, sousedy když se ozvou tak posíláte do míst kam slunce nesvítí tak co čekáte? Že přijdou s kyticí růží a prosbou na rtech?

Podle toho co radíte v jiných vláknech jste velmi slušný pejskař ale s touhle menšinou a jejími vořechy mám bohužel své zkušenosti. Problém je v tom že tahle skupinka má sklony vykládat si Vaší slušnost jako slabost. Pokud je paní měká - bude trpět, nevyspí se a se sousedama se bude hádat stejně. Pokud měká nebude, bude stupňovat nátlak od slušné žádosti přes píšťalku, stížnost na město, pak policajty a až zjistí že jí to není nic platný tak se jí po půlroce mizernýho spánku bude každá takováhle možnost jak toho čokla ztišit zdát míň a míň nepřijatelná.

Nepleťte si blbečky bezdůvodně házející petardy po psech s dlouhodobě frustrovanejma slušnejma lidma bez zastání.

marenka*

Vojto, právě proto že já pro psy udělám maximum. *modla* Oni za to nemůžou, ten pejsek tam trpí. Víte, slušný pejskař. Za ten názor děkuji, jsem polichocená. Já z té své slušnosti jednou nepřizpůsobivým i jedno štěně, přesně tak odložené kdesi za barákem, bez vody a bez žrádla, v blátě a s hrůzostrašnou boudou a řetězem větším, než bylo samo... prostě jsem ho ukradla a odvezla do útulku. Dneska má už nového pánečka a má se jak prase v žitě. *ua*

Omlouvám se za prudkou reakci, ale takhle by to odnesl ten pes, který za to nemůže. Přeci musí být nějaká jiná možnost. *plac*

vojtazanda*

Ano, "teleportace";) týraného psa jak jste ji provedla je určitě dobrá věc a patří k těm které člověk vyčerpá než se uchýlí k dělobuchům, autům, jedům na krysy, malorážkám a jiným likvidačním prostředkům.

Však jsem v prvním příspěvku taky psal že tahle metoda patří někam před auto a jed na krysy...

Nicméně pokud vyčerpáte všechny běžné možnosti a situace je buď Váš klid nebo pes. Pak pro mě má větší váhu klid v mém vlastním domě a nevylučuju že bych se dokázal uchýlit ke krajnímu řešení.

iva22*
hodnocení

Zdá se ,že jsem tu rozpoutala vážnou debatu a souhlasím s Vámi,že po půl roce mizerného spánku-nespánku,jsem ochotná k téměř čemukoli,kromě ubližování psovi,který za to všechno nemůže.Zkusím podat stížnost na výboře.Zřejmě to nepomůže,ale nevím co jinak dělat.Díky Vám všem.Iva

lui*

Problém, jako vždy, je v našem mizerném právu. Když pes zmizí hned, nikoho ani nenapadne podezřívat sousedy. Když zmizí po vyčerpaní všech právních a naprosto neúčinných kroků, je jasné kdo za to může. Jste první na tapetě. Musíte si vybrat. takový je řživot, takový tahle společnost nastavila pravidla, A že to odnese ten pes?

A k Mařence: mám k vám úctu, ale co je víc? Pes anebo člověk? Zastřelit souseda beztrestně nemůžu. Psa ano. A kde selže právo, a upřednostní arogantního blba, nastupuje soudce lynch. A nenadávejte mi. Mě se to taky nelíbí. Ale dokud budou lidi takoví jací jsou...Budou to odnášet jejich psi.

vojtazanda*

to je moc hezky řečeno*palec*

marenka*

Tady jsem něco našla, třeba Vám to pomůže.

V ustanovení §127 občanského zákoníku je stanoveno, že vlastník věci se musí zdržet všeho, čím by nad míru přiměřenou poměrům obtěžoval jiného, nebo čím by vážně ohrožoval výkon jeho práv, kdy kromě jiného nesmí nad míru přiměřenou poměrům obtěžovat sousedy hlukem. Pod pojmem "nad míru přiměřenou poměrům"lze zahrnout i štěkání psa. Z uvedeného tak vyplývá, že vlastník psa musí učinit vhodná opatření, aby zamezil obtěžován štěkotem svého psa, například přemístění boudy, vhodné umístění psa v bytě po dobu nepřítomnosti vlastníka. V případě, že dochází k obtěžování štěkotem psa, má každý občan, který je štěkotem psa obtěžován, právo si stěžovat. V případě, že dochází soustavně k obtěžování hlukem a vlastník psa neučil žádná vhodná opatření k jeho zamezení, může ten, kdo je tímto hlukem obtěžován, podat na tuto osobu žalobu u okresního soudu. V případě úspěchu dané žaloby soud ve svém rozhodnutí zakáže této osobě (sousedovi, vlastníku bytu) obtěžovat jiné sousedy hlukem. Toto rozhodnutí soudu je pak vynutitelné.

mestodobris.cz/...

lui*

Jo takhle na papíře je to všechno krásné. Ale skutečnost? Hamba mluvit. Podat žalobu-zaplatit, shánět posudek hygienika-zaplatit, neuspět u první instance-zaplatit, uspět u druhé-nemáte šanci na to, že by jste kdy vymohla soudní poplatky. Mezitím si naprosto znepřátelíte sousedy, tedy jejich polovinu. Druhá polovina se přidá k vám. V tom ideálním případě. Mám pokračovat? Příkladů je bezpočet. a nedejbože, aby se tomu psovi něco mezitím stalo. Vy budete ten vrah, kterej to zavinil, i kdybyste byla v té době v zahraničí. Stojí tohle všechno za život jednoho psa? Asi jak komu.

pt®

Vojto fuj, co jsou to za rady? A co kdyby Vá v noci plakalo mimino několik dní i týdnů, kdyby bylo nemocné, co byste asi poradil? Možná dávám extrémní příklad, ale to zvíře je živý tvor a nemá rozum a podle toho, že je pes v kolonii venku, tak páníček ten rozum asi nemá také. - stařenka

vojtazanda*

Rozdíl mezi psem a miminkem je opravdu veliký a určitě se shodneme že jen málokdo by dal přednost blahu cizího psa před klidným spánkem svého dítěte.

Jinak abych uklidnil rozbouřené emoce, tak výslovně píšu, že i já doufám že se situace paní jany povede vyřešit bez použití hrubých metod.

doplněno 03.03.11 11:59:

eee pardon, paní Ivy.

lm®

Pes je jediný tvor na světě,který Vás má radši než sám sebe.

Miluji psy,naopak nemusím (mnohé) lidi.Takže nechápu některé příspěvky

Cikáni nejsou lidi,takže s těmi si dělejte ,co chcete...

Ale pes nemůže za to,že se dostal k nim! Ne nadarmo se říká,že kdo nemá rád zvířata není dobrý člověk.Tady je neláska ke zvířatům nejen ze strany těch cigošů(jinak by ho nenechali venku trpět), ale i ze strany některých přispěvovatelů.

Jako nejvhodnější se mi zdá odbrat těmto toho chudáka pejska z důvodu týrání zvířete.Dejte podnět na OÚ,když mysíte ,že je to neúnosné,nebo pak špunty do uší ;).

lok*

Bohužel takových oslů,kteří si koupí psa,jen aby jim hlídal zahradu a pes je tam celý den sám zavřený,neustále přibývá...Hlavně okolo měst.Tupec,který bydlí v bytovce,si koupí zahradu a do ní psa,který je tam celý den sám.Tupec tam přijde jen když je pěkné počasí nebo jen když nese žrádlo,pobude tam hodinu a zase maže do bytovky a pes je chudák.

pt®
hodnocení

0x

A jak dlouho má soused psa? Pes chce být se svou smečkou. Možná štěká, že je venku sám. Máme sousedy, kteří také chtěli nechávat psa na zahradě celé dny i noci, když před tím jej měli pár lrt doma. No a pes štěkal, protože to chápe, jako trest a neví, co provedl, a chce zpátky domů No časem, když to rušilo je samotné, tak psa vzali zpět. Možná je to u Vašeho souseda jiný případ. - stařenka

doplněno 02.03.11 22:31:

oprava: pár let doma

iva22*
hodnocení

Psa mají od podzimu.Je to vlastně odrostlé štěně,myslím,že mu ještě není ani rok.Bydlím v paneláku a před okny je zahrádkářská kolonie.Je tam víc psů,ale štěká jen tenhle.

pt®

Ivo, to je ono, je to odrostlé štěně. před tím bylo u mámy a sourozenců a najednou mu chybí smečka, ten pes to nechápe, je to psí mimino. Měli by ho mít doma a postupně jej učit na zahradu. on tam cítí a slyší ty ostatní psíky a bojí se, je prostě malý. Zkuste to tak vysvětlit sousedovi, že psík vlastně trpí, a že je stále volá. - stařenka

iva22*
hodnocení

Já si to myslím taky,že se pes asi bojí,nebo se mu stýská,ale majitelka je velmi temperamentní Romka a pro sprostou nadávku nejde daleko.Už teď mě nezdraví a to jsem jenom jejímu manželovi řekla,že mi to štěkání vadí.

coop*
hodnocení

0x

Stejný problém jsme řešili tak, že jsme jim celé noci telefonovali, že nás jejich pes ruší. Pak pomohla náhoda, že jiný soused před tím psem neubrzdil a ten se odebral do psího ráje *andel*;)

karina*

coop, to je hnus. Karina

coop*

Máte pravdu, že ti lidé, kteří takové svinstvo dopustí a nevadí jim, že obtěžují ostatní, jsou hnusní. Bohužel i takoví bezohlední zmetci mezi námi žijí.

karina*

coop, máte pravdu, bezohlední zmetci jsou mezi lidma. Navíc jsou držiteli ŘP a jezdí jako čuňata, nepřizpůsobí rychlost , neumí brzdit a čistě náhodou přejedou psa, protože Vás ruší svým štěkotem a Vy musíte po nocích neustále telefonovat majiteli psa, že Vás jeho pes ruší. To je opravdu od lidí svinstvo. Jak říkám - hnus. Karina

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]