Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemůžu mluvit vs pohovor - co dělat?

Od: aksbl* odpovědí: 10 změna:

Příští týden jdu v pondělí na pohovor. Od včerejška ale jsem začala chraptit a ted uz pomalu nevydám ani slovo. Nebolí mě v krku ani nekašlu, ale nemůžu vůbec mluvit, protože chraptím. Máte něco zaručeného, co by pomohlo? Prosím, vyzkoušela jsem několik čajů ale nic nepomáhá .. děkuji!

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

3x

Na noc si dejte tenhle obklad, plus rady výše uvedené. (ten může být účinný a dobrý doplněk léčby) ;)

Priessnitzův obklad
02.12.2009

Tento obklad je nazván podle svého vynálezce, Vincence Priessnitze. Priessnitz proslul díky svým léčebným procedurám, při kterých využíval léčebnou sílu vody a které se využívají ve vodoléčebných lázních, jejichž vznik takto inspiroval. Priessnitzův obklad je studený zapařovací obklad, který se přikládá lokálně na povrch těla s cílem dosáhnout lokálního prokrvení. Nejprve se na kůži přiloží látka namočená ve studené vodě. Tato látka by na tělo měla dobře přilnout (nikde by nemělo docházet ke vzniku vzduchových bublinek). Konkrétní místo se zabalí nepromokavou látkou (igelit).

Tato nepromokavá látka by měla spodní vrstvu přesahovat. Nakonec se vše obalí suchou látkou. Pod obkladem nejprve dojde k hypotermii, teplota se sníží. Toto trvá přibližně dvě až tři minuty a dochází k vasokonstrikci cév. Poté se teplota stabilizuje a vasokonstrikce (zúžení cév) se mění na vasodilataci (rozšíření cév). Tato fáze by měla trvat přibližně 30 až 40 minut. Nakonec dochází ke zvýšení teploty a na místě dochází k přehřátí. Dochází k lokální vasodilataci. Tato poslední fáze by měla trvat 60 až 80 minut. Obklad by se měl sundat po dvou, nejdéle třech hodinách. Pokud by se měl používat opakovaně, je třeba dodržet přestávku zhruba tří až čtyř hodin.
Priessnitzův obklad se používá při řadě příležitostí - angíně, laryngitidě, horečce (nad 38 stupňů Celsia), na hrudník při suchém dráždivém kašli, na klouby při revmatických obtížích, k relaxaci kosterního svalstva a při dalších příležitostech. Obklady můžeme přikládat na krk, dolní končetiny, kotníky, hrudník, ale i na celé tělo. Priessnitzův obklad je dlouhými léty osvědčený přírodní postup, který vede ke zlepšení prokrveného místa a tím ke zrychlení hojivých pocitů v těle.
Při jeho aplikaci je třeba dbát hlavně na to, aby byl nejdéle po třech hodinách odstraněn. V některých případech se nesmí používat - samozřejmě neměl by se přikládat na místa infikovaná, záněty, špatně se hojící rány, kožní nemoci typu ekzém a tak podobně. V případě malých dětí je třeba se o jeho aplikaci nejprve poradit s lékařem.
Více informací na: celostnimedicina.cz/...
doplněno 02.03.11 18:43:

Na noc myslím před spaním, ty tři hodiny, já abyste pak nešla ven do zimy. ;)

hm*

Teda takle vědecky popsat obyčejný obklad ... dokonalé! *klik*

marenka*

*smich* To jo... babičky oblíbená léčba na děti, vnuky i pravnoučata. Prieznitz a taky rozehřáté máslo na prsa. *palec*

mil®
hodnocení

1x

Vincentka na mnoho způsobů. Vlažnou pít, horkou inhalovat, vlažnou s mlékem a medem pít, vlažnou kloktat. Ale je to hnusný a chce co vydržet a nemluvit. Vše vyzkoušeno. *kafe*

martinaa*
hodnocení

0x

Zkuste si koupit Müllerovy pastilky s islandskym lisejnikem, ty jsou primo na chrapot. Ja je uzivam coby zpevacka a jsou fakt dobre.

aksbl*
hodnocení

Určitě všechno vyzkouším, sice mne to nebolí, ale je to velice nepříjemné. Hlavně když jsem v kontaktu s lidmi, koukají na mě jak na mimozemskou bytost. Nemám chvíli klidu, musím neustále lítat za dcerkou a nemůžu si ani chvíli odpočinout, tak doufám, že i přesto to pomůže.. Děkuji moc všem!

krkovicka*
Cucací pastilky Tantum verde.U mě zabraly.chrapot může trvat až 5dní.
aksbl*
hodnocení

Zkoušela jsem Tantum verde, orofar .. nic nezabíralo :( Samozřejmě 2 dny je poměrně krátká doma na uzdravení, ale tantum a orofar jsem používala už měsíce zpátky a nepomáhalo to. Zkusím ten Priessnitzův obklad, snad pomůže :)

martinaa*

Tantum verde a Orofar jsou na niceni bakterii a bolest v krku. Pokud toto nemate, jsou Vam k nicemu. Zamerte se na zvlhcujici a chrapot odstranujci produkty:)

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Panthenol v tabletách. Na hlasivky super.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]