Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Náleží při DPČ náhrada odměny?

Od: lilly* odpovědí: 1 změna:

Měla jsem naplánované směny (dohoda o pracovní činnosti) až do konce měsíce, v polovině měsíce mi bylo oznámeno, že na zbytek směn nemám nastupovat, výpověď ovšem doposud nemám. Náleží mi v tomto případě náhrada odměny za neodpracované směny, když překážka nebyla na mé straně, ale na straně zaměstnavatele?

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

1x

dohoda o pracovní činnosti
dohoda o pracovní činnosti výklad pojmu:

jedná se o druh pracovně-právního vztahu, který je jednodušší z hlediska administrace, ale zaměstnanci přináší méně ochrany než pracovní poměr založený pracovní smlouvou, na základě dohody o pracovní činnosti je možné konat práce maximálně do rozsahu poloviny týdenního úvazku zaměstnavatele, z dohody o pracovní činnosti nevzniká nárok na dovolenou ani nárok na náhradu překážek na straně zaměstnavatele,

poradna-pracovni-pravo.cz/...

*nevi* Je mi líto..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]