Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skolioza zad jak ji vylečit?

Od: poradte* odpovědí: 8 změna:
Dceři zjistily skoliozu zad mužete mi prosím poradit co kromě rehabilitace dělat aby dcera měla záda v pořádku?
Prosím o jakou koliv radu, děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

akasa*
hodnocení

1x
Dobrý večer,kdysi jsem četla v jednom z čísel časopisu Regena delší článek o této nemoci a jak se dá vyléčit a proč vzniká atd.Bohužel jsem z toho už vše zapomněla,protože se mě to netýkalo.Psal o tom jeden pravděpodobně ruský doktor a píše tam dál o jiných nemocech v Poradně MUDr.Vjačeslava Kirjuchina.Mám pocit z jeho článků,že je to výborný doktor a na internetu jsem našla pro Vás jeho telefon 777 869 855,píše se tam:"Je jeden z mála,který má perfektní výsledky v léčbě skoliózy a artrózy".Tak snad vám tento odkaz nějak pomůže.
poradte*
hodnocení

Super moc děkuji jste moc hodná zavolám tam a uvidíme. Děkuji

mudrlojza
hodnocení

0x
Cvičit,cvičit a zase jen cvičit!
lojza*

To od vás není hezký psát si jméno který si můžou splést se mnou!

yurek*
Zaregistrujte se...

sandra347*
hodnocení

0x
Jak uz nekdo z prispevatelu napsal: cvicit, cvicit a cvicit. Skolioza neni nemoc, ale ochabnuti svastva okolo patere (strucne receno). proto nepomuze nic jineho nez pravidelny telocvik. Musi byt ale cilene zamereny, aby podporoval prave ty skupiny svalstva, ktere jsou ochable a nenapinal vic ty svaly, ktere jiz zatuhle jsou. V zasade by meli poradit bezplatne na jakekoli rehabilitaci (jedna se o cviky typu predklon a ukon, ale to je VELMI hrube receno). Za penize pak jsou ruzne moznosti. Ale bez kazdodenniho cviceni (staci 15 minut) to opravdu nepujde..

jj*
hodnocení

0x

dobrý večer, jsem fyzioterapeutka a léčením skolioz se zabývám. Záleží na stupni skoliozy - jednak je opravdu nutná pravidelná pohybová aktivita, a pak existují speciální techniky(ja pracuji s tech.aktivní segmentální centrace) , které vychází z reflexní lokomoce( cvičení podle Vojty), a ty oslovují hluboký svalový systém a stimulují ho k aktivnímu pohybu - cvičení předklonu a úklonů nemá významný léčebný efekt. Pokud je křívka větší je indikována ortéza - buď denní na 23h denně a nebo na spaní - to doporučuje specializované ortopeické pracoviště( př. FN- Brno,...). No a poslední možnost u výrazných křivek je operace...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]