Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sama v tehotenstvi, sama po porodu

Od: janus* odpovědí: 7 změna:

Dobry den,
jsem v sedmem mesici tehotenstvi. Ve tretim mesici jsem zjistila, ze pritel hraje automaty, prestaval mi davat na najem...vznikly z toho hadky a nakonec me fyzicky napadl ve tretim mesici tehotenstvi. Vyhodila jsem ho z domu, nemel u me trvaly pobyt. Komunikace s nim se odehrava pouze formou sms zprav, neprijde v domluveny termin, slibil, ze me bude financne podporovat v tehotenstvi a zustalo opravdu jen u slibu. O maleho v brisku se nezajima, o me take ne. Pise sice, ze jako otec bude "vyborny", ale on uz otec prece je...po nejake dobe jsem take zjistila, ze dluzi 418 000,- na pojisteni u VZP, o cemz mi nerekl, ale potom to priznal. Pracuje na cerno.
Bojim se, co prijde u soudu. Jako clovek u me ztratil veskerou uctu, protoze lhal. Jak by mohl chtit dite do stridave pece a vychovavat z neho poctiveho cloveka, kdyz sam lze, okrada stat na danich, a bez mrknuti oka se zadluzit.
Nevim, jestli si mam najmout pravnika, nebo ho vubec dat do RL. On chce byt priznan jako otec. Nejde mi o penize, ale o moznost vychovat sve dite moralne, coz u nej nepujde. Pracuje jenom nocni sluzby.
Mimo jine si nasel uz partnerku. Coz mi na psychice nepridalo. Vim, ze me dite by zastupoval nekdo z uradu pece o dite, ale je mozne, ze soud bude prihlizet k tomu, ze je nasilnik a lhar?
Z financnich duvodu se ke me nastehovala moje maminka, ktera mi pomaha platit z jejiho duchodu vse potrebne. Mam jeste 4letou dceru z predesleho vztahu, ktera je v me peci(mimochodem byla svedkem meho napadeni pritelem).
Dekuji za vas nazor.
PS: To fyzicke napadeni ve tretim mesici jsem nahlasit nebyla :( cehoz samozrejme lituji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Napsat ho jako otce by byla fatální chyba..

Ty dluhy, gambler atd..sama jste si zde napsala důvody proč od toho človíčka útéct..to opravdu není člověk pro život..žije hned a očividně nepřemýšlí nad tím co jednou bude..jen planné sliby v růžovém obalu..nic víc..

Peníze vám stejně nedává, fungujete hlavně díky rodině, to že jste nenahlásila napadení byla dost velká chyba..hůavně pro mimišo..člověk který je otcem a najde si přítelkyni...snad nejste hloupá a dochází vám to..dítě snad otce mít bude ale on to nebude, jak říká kamarádka /jen dobrovolný dárce sperma/..

janus*
hodnocení

Ja mam jasno uz dlouhou dobu, nezapsat ho do RL, on bohuzel mermomoci chce byt otcem ditete. Ptala jsem se na to, a bylo mi receno, ze pokud ho nepriznam jako otce, on si soudne muze vyzadat testy DNA a pokud se projevi, ze je otcem(coz na 100% je), budu muset zaplatit veskere soudni vylohy + testy DNA sama...takze prast jako uhod. On si toto vyzadal uz i u sve prvni dcery, ale v tamtom pripade si zaplatil vylohy sam.

Zbyva mi posledni moznost, domluvit se s nim, at se zrekne otcovstvi a podepise mi na to papir, ze si nebude delat na syna naroky. Ale jak jsem psala vyse, neda se s nim na tomhle domluvit. Na dceru z predesleho vztahu plati 200,- mesicne. A to uz mel problem zaplatit. A vznikaly mu dluhy.

Moje otazk tedy je...jake kroky ucinit k tomu, aby nebyl zapsan do RL, existuje nejaky formular na toto? Musime ho podepsat pred pravnikem? Nebo staci svedci...

A kdyz uz by byl v RL, mam sanci u soudu , ze mu nedaji dite do stridave pece, kvuli jeho minulosti? Dvakrat sedel za zproneveru penez a kradez!

V kvetnu rodim, tak potrebuju mit info drive, po porodu nebudu schopna diky hormonum nic takoveho resit s chladnou hlavou.

Podepsat papír určitě nestačí, ptž tady se jedná o "zájem dítěte" a "zájem dítěte" je mít oba rodiče v Rl *bzum* Navíc i kdyby papír podepsal, nemůže se vzdát se svých práv, takže klidně by se o dítě přihlásit mohla co máte sepsané na papíru by soud nezajímalo. Je možné, že pokud by se dožadoval otcovství soudně, tak že by soud došel k názoru, že není v zájmu dítěte mít takového otce... ale na to bych moc nespoléhala. Mám známou, té u rozvodu soudce řekl, že jí sice její manžel doma tříská, ale k dětem se chová normálně, takže není důvod omezit mu styk s dětmi.

Osobně bych ho jako otce do RL nenahlásila a pokud se chce dožadovat otcovství, ať si ho vysoudí. Třeba ho soud do RL nezapíše, nicméně na tuhle možnost bych moc nespoléhala (byť vyloučená není). Lepší by bylo se ještě před porodem vdát, aby dítě mělo v RL jako otce zapsaného vašeho manžela... jenže to je asi dost nereálná rada :(

eulalie*
hodnocení

2x

Ve vaší situaci by snad bylo nejlepší neuvádět vůbec otce do rodného listu, pak nebude mít váš přítel nárok na žádnou střídavou péči. On vám možná tím stejně jen vyhrožuje. No a kdyby náhodou měl potřebu se přihlásit jako otec dítěte, pak by musel soudně - určením otcovství. Prostě by to měl stížené. Co máte z muže, který má jen dluhy? Myslíte si, že by vám platil nějaké alimenty? Nebo s ním chcete zůstat? Předpokládám, že nikoliv.

janus*
hodnocení

Samozrejme, ze je otec ditete! Je to opravdu jen vas pocit.

V zajmu ditete je mit klid v detstvi, a ne oba rodice v RL.

Vdat se? Ja nemam manzela...ani pritele, on si dokonce nasel jinou zenu kdyz jsem byla v patem mesici. On byl moje zivotni laska...

A ano, byla jsem naivni a verila, ze kazdy si zaslouzi sanci...a vedela jsem o jeho kriminalni minulosti.

Uz jsem se spojila s pravnikem. Dekuji za vase reakce.

krkovicka*
hodnocení

0x
Musím vám říct,že bych ho zpátky nechtěla a do rodnýho listu bych ho taky nepsala.ZAPLAŤ PÁNBŮH,ŽE NEJSTE MANŽELÉ.nechcete snad,aby byl ještě vic surový,aby vás stáhnul až na dno?Sama si určitě vystačíte,třeba i za pomoci rodiny ať materialně či psychicky.Bohužel jste netrefila na toho pravýho pro své dítě.Vždyť ohrozil vaše těhotenství!jeho dítě.Vůbec na něho nedejte.Mám kamárádku zažila neco podobného,kopal ji,byl ji,zamykal,znásilňoval,dcera se bala ze školky domů,nakonec to skončilo vraždou(2xpotratila)byl ji i v pokročilem stádiu tehotenství...teď ten její sedí,je zbaven otcovských práv,zákaz styku i přiblížit se.doteď si nese psychické trauma i její děti.Proto prosím dejte od něho ruce radši pryč.Na světě je plno jiných chlapů,kteří si zaslouží mít rodinu a mít ji rádo.Přeji abys te našla klid a možná i lepšího pána než tenhle vyvrhel.

lidus*
hodnocení

0x

Osobo neš´tasná copak jste neznala jeho kriminální minulost? Do rodného listu bych ho zapsala, výživné mu určí soud no a jelikož nebude platit tak půjde zase sedět. Nemyslím si, že by mu někdo svěřil dítě do péče. Nějak ve vašich slovech cítím, že si nejste 100% jistá, že zrovna on je otec., nebo se mýlím? Velmi dobře Vám to napsali rádcové přede mnou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]