Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, můžete mi prosím někdo poradit, jak bude pravděpodobně pokračovat následující spor:
- je smlouva mezi nájemce a pronajimatelem na nebytové prostory
- vlastník objektu se nyní rozhodl, že by chtěl zrušit smlouvu s nájemníkem, ten se tomu brání, vlastník má za to, že smlouva je neplatná a chce ji prostě zrušit
- dohoda nejspíše není možná a vlastník chce a bude pokračovat tak, že nájemci vystěhuje věci, vymění zámky
- a má otázka je - jak bude pokračovat policie, kterou nejspíše nájemce zavolá - má na objekt právo vlastník, nebo nájemce, který má za to, že smlouva je platná a v ruce drží smlouvu podepsanou oběmi stranami? Resp. kdo bude moc objekt užívat do doby vyřešení soudní cestou.
Děkuji za odpovědi, Inka
Občanskoprávní spor (tedy viz ObčZ) , na to by měla dát odpověď dobře napsaná smlouva, jak je to tam s ukončením nájmu, nějaká výpovědní lhůta? Když ne, podle důvodu. Nejde-li o přestupek, přečin, trestný čin tak co tam má policie pohledávat?
No podívejte Inko... (měl jsem před dávnými lety spolužačku stejného jména..tedy Ingrid).
Otázka může být i jednoduchá..., ale odpověď v našem právním systémmu jednoduchá...natož jednoznačná být nemusí.
Jistě existuje ještě spousta věcí, které by bylo potřeba upřesnit..., včetně znění smlouvy atd...ale já nejsem právník.
Nicméně když jsem já kupoval byt, ve kterém měl jeho předchozí majitel podnájemníka (tedy podnájemici)..matku 3 dětí, neplatící nájem...každé dítě mělo jiného tatínka...atd. Ptal jsem se právníka, co se stane, když byt koupím...zaplatím...a paní byt neuvolní v daném termínu kdy ji končí nájem.
Právník mi s mírným úšklebkem řekl něco v tom smyslu, že pak tedy je to blbé...to že budu mít smůlu, protože v tomto státě se nenajde soudce, který by "maminku se třema dětma vystěhoval z bytu"...i kdybych měl byt 100x koupený...A soud by s nejasným výsledkem mohl trvat roky. Naštěstí ona "milá paní" vyklidila byt v poslední možný den. Dozvuky jejího "chování" jsem ale stejně řešil na elektrárnách a plynárnách 2 měsíce..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.