Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
na socialnim pojisteni mi vznikl dluh cca 60 tis za posledni 3 roky. Platit jsem zacal az nyni - mel jsem financni problemy. Pred mesicem jsem byl na socialce se dohodnout na splatkach, ale tam mi rekli, ze uz maji podany na soud navrh na exekuci a ze to tedy musi nejdrive stahnout.
Dnes mi prisel dopis ze soudu, ve kterem socialka v 7.2012 posila na soud navrh na "vykon rozhodnuti prodejem movitych veci povinneho" na cvastku cca 45.000
A soud na to vydava rozhodnuti, ze narizuje vykon rozhodnuti prodejem veci...
a dale nekolik bodu mimo jine ze se zakazuje nakladat s majetkem atd atd... a ze mam pravo podat do 15 dnu odvolani atd.
A nakonec, ze mam uhradit asi 900Kc za to rozhodnuti na ucet soudu.
A TED TO HLAVNI :
A nyni - penize jsem schopen do tydne dat dohromady. Jak postupovat, aby nezacala nejaka exekuce? Kam ty penize zanest? Na socialku, nebo na soud? Koho kontaktovat, aby nedoslo k rozbehnuti exekuce a zvyseni nakladu?
Diky moc za kazdou radu. Chtel jsem se domluvit na splatkovem kalendari, ale klidne zaplatim tuto castku hotove, aby nebyla navysena o dalsi tisice... Poradte, jak to udelat, at neco nezkazim.
Kontaktovat příslušného soudního vymahače který tuto pohledávku dostal do ruky, a říct mu jak se to má. Pokud mu řeknete že to do nějaké doby celé zaplatíte tak by nemuselo dojít ani k zabavení movitých věcí.. Dá se snima dohodnout, hlavně projevit snahu a splnit to. Měl jsem stejný problém...
Vypadá to, že si to řeší soud sám. Být vámi nemeškám zde a volám na soud, zajdu tam a tam se domluvím co a jak. V rozhodnutí je uvedeno dle čeho takto rozhodl takže hupky na OSŘ a soud.
Presne tak, neni tam ani sluvko o tom, ze by nekdo byl vykonavatel...
Pise se jenom, ze vykonavatel pri provedeni vykonu rozhodnuti sepise movite veci a ty se pak prodaji a uspokoji pohledavku. Co to znamena? Ze prijde exekutor sepsat majetek?
Napadlo mne prave taky, zajit primo na soud s tim, ze mi prislo tohle a ze to uhradim v hotovosti,. aby nikdo nic sepisovat nemusel. Ale sranda je, ze rozhodnuti bylo vystaveno 28.7.2012 a dorucili mi to az dnes.
doručení není sranda.. je to spíš smutné, že to orgánu státu tak dlouho trvá..
nicméně, exekutor nepřijde, protože nejde o exekuci (dle exekučního řádu) ale o výkon rozhodnutí (dle občanského soudního řádu).. takže by přišel vykonavatel soudu...
vykonatelem je přímo soud (resp. nějaký jeho zaměstnanec)..
zavolejte si tam, dohodněte, kam peníze poslat, a soud řízení zastaví..
se soudem se dohodnete určitě snáz, než např. s exekutorem vránou z přerova
(on by si vás pravděpodobně stejně sám vykonavatel kontaktoval před vykonáním mobiliární exekuce.. to nikoho nebaví)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.