Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dluh na socialnim - EXEKUCE jak zastavit?

Od: jedendluznik odpovědí: 5 změna:

Dobry den,

na socialnim pojisteni mi vznikl dluh cca 60 tis za posledni 3 roky. Platit jsem zacal az nyni - mel jsem financni problemy. Pred mesicem jsem byl na socialce se dohodnout na splatkach, ale tam mi rekli, ze uz maji podany na soud navrh na exekuci a ze to tedy musi nejdrive stahnout.

Dnes mi prisel dopis ze soudu, ve kterem socialka v 7.2012 posila na soud navrh na "vykon rozhodnuti prodejem movitych veci povinneho" na cvastku cca 45.000

A soud na to vydava rozhodnuti, ze narizuje vykon rozhodnuti prodejem veci...

a dale nekolik bodu mimo jine ze se zakazuje nakladat s majetkem atd atd... a ze mam pravo podat do 15 dnu odvolani atd.

A nakonec, ze mam uhradit asi 900Kc za to rozhodnuti na ucet soudu.

A TED TO HLAVNI :

A nyni - penize jsem schopen do tydne dat dohromady. Jak postupovat, aby nezacala nejaka exekuce? Kam ty penize zanest? Na socialku, nebo na soud? Koho kontaktovat, aby nedoslo k rozbehnuti exekuce a zvyseni nakladu?

Diky moc za kazdou radu. Chtel jsem se domluvit na splatkovem kalendari, ale klidne zaplatim tuto castku hotove, aby nebyla navysena o dalsi tisice... Poradte, jak to udelat, at neco nezkazim.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mipro*
hodnocení

1x

Kontaktovat příslušného soudního vymahače který tuto pohledávku dostal do ruky, a říct mu jak se to má. Pokud mu řeknete že to do nějaké doby celé zaplatíte tak by nemuselo dojít ani k zabavení movitých věcí.. Dá se snima dohodnout, hlavně projevit snahu a splnit to. Měl jsem stejný problém...

buss
hodnocení

1x

Vypadá to, že si to řeší soud sám. Být vámi nemeškám zde a volám na soud, zajdu tam a tam se domluvím co a jak. V rozhodnutí je uvedeno dle čeho takto rozhodl takže hupky na OSŘ a soud.

jedendluznik
hodnocení

Presne tak, neni tam ani sluvko o tom, ze by nekdo byl vykonavatel...

Pise se jenom, ze vykonavatel pri provedeni vykonu rozhodnuti sepise movite veci a ty se pak prodaji a uspokoji pohledavku. Co to znamena? Ze prijde exekutor sepsat majetek?

Napadlo mne prave taky, zajit primo na soud s tim, ze mi prislo tohle a ze to uhradim v hotovosti,. aby nikdo nic sepisovat nemusel. Ale sranda je, ze rozhodnuti bylo vystaveno 28.7.2012 a dorucili mi to az dnes.

rudolf*

doručení není sranda.. je to spíš smutné, že to orgánu státu tak dlouho trvá..

nicméně, exekutor nepřijde, protože nejde o exekuci (dle exekučního řádu) ale o výkon rozhodnutí (dle občanského soudního řádu).. takže by přišel vykonavatel soudu...

vykonatelem je přímo soud (resp. nějaký jeho zaměstnanec)..

zavolejte si tam, dohodněte, kam peníze poslat, a soud řízení zastaví..

se soudem se dohodnete určitě snáz, než např. s exekutorem vránou z přerova

(on by si vás pravděpodobně stejně sám vykonavatel kontaktoval před vykonáním mobiliární exekuce.. to nikoho nebaví)

hodnocení

0x

Už když Vás urgovali, museli Vám ze sociálky poslat číslo účtu, na který máte dluh uhradit. Tak to uhraďte, a pak s potvrzením o zaplacení jděte na soud se zeptat na další postup.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]