Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fráze jít ven

Od: radar* odpovědí: 5 změna:

Od jakživa jsem lehce autistický a jsem daleko méně společenský, než ostatní. Je mi 15 a pořád mě trápí jedna otázka: co přesně znamená, když se někdo zeptá, jastli nechce někdo jít ven. Jak říkám, jsem nespolečenský, takže nic takového jsem nezažil, ale z toho co poslouchám od ostatních mám pocit, že ta fráze není úplně doslovná. Prosím, poraďte!

Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

4x

Radare, fraze v drtive vetsine doslovna je:) jit ven znamena vazne jit ven z bytu, domu - treba se jen projit po parku, nebo jit do restaurace ci hospody na pivo, do klubu si zatancovat a tak:) kdyz ti nekdo rekne "pojd ven", tak si chce vetsinou popovidat prave treba u toho piva.

doplněno 27.02.11 17:49:

V pripade, ze je ti 15, tak na dzus nebo kofolu:) nebo se jet projet na bruslich, skejtu, okukovat holky venku:)

ad martinaa : ... přesně! ...prostě zvednout zadek od compu a jít VEN! kamkoliv a dělat skoro cokoliv ...

martinaa*

To s tim compem sedi!:) ackoli taky jsem do 16 byla asocial, bala jsem se vylezt ven, kdo se na me jak diva, ze zakopnu, nekde na obleceni mam skvrnu, bez slunecnich bryli a sluchatek ani ranu:D ajak jsem dnes rada, ze muzu jit s kamarady do ticha do NP Podyji:)

hop®
hodnocení

1x

"Ven" je ven ze svého soukromí, ze svého teritoria, domova. Když si někoho pozvu domů, tak to není setkání na neutrální půdě, a domů si také nepozvu každého. Když jdu "ven", vylézám ze své "hájené nory" na neutrální půdu, kde jsme si všichni rovni. A jestli je to hospoda, plavečák, diskoška nebo procházka v lese, je úplně jedno.

radar*
hodnocení

Díky všem za vysvětlení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]