Nejste přihlášen/a.
Od jakživa jsem lehce autistický a jsem daleko méně společenský, než ostatní. Je mi 15 a pořád mě trápí jedna otázka: co přesně znamená, když se někdo zeptá, jastli nechce někdo jít ven. Jak říkám, jsem nespolečenský, takže nic takového jsem nezažil, ale z toho co poslouchám od ostatních mám pocit, že ta fráze není úplně doslovná. Prosím, poraďte!
Děkuji
Radare, fraze v drtive vetsine doslovna je jit ven znamena vazne jit ven z bytu, domu - treba se jen projit po parku, nebo jit do restaurace ci hospody na pivo, do klubu si zatancovat a tak
kdyz ti nekdo rekne "pojd ven", tak si chce vetsinou popovidat prave treba u toho piva.
V pripade, ze je ti 15, tak na dzus nebo kofolu nebo se jet projet na bruslich, skejtu, okukovat holky venku
ad martinaa : ... přesně! ...prostě zvednout zadek od compu a jít VEN! kamkoliv a dělat skoro cokoliv ...
"Ven" je ven ze svého soukromí, ze svého teritoria, domova. Když si někoho pozvu domů, tak to není setkání na neutrální půdě, a domů si také nepozvu každého. Když jdu "ven", vylézám ze své "hájené nory" na neutrální půdu, kde jsme si všichni rovni. A jestli je to hospoda, plavečák, diskoška nebo procházka v lese, je úplně jedno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.