Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem. Mam takový problém. Před 13 lety jsem přišel podvodem o 200 tis. kč. Po všech soudech/vyhrál jsem je/ byl povinnému nařízen platební rozkaz-zaplatit do 15 ti dnů. To byl rok 2002. Nic se nedělo tak jsem podal návrh na exekuci majetku. Exekutoři zjistili,že povinný nemá žádný zabavitelný majetek a je na sociálce. Průser je,že jsem si zjistil,že v mém případě povinná žije v pronajmutém domě v Praze a vůbec špatně se nemá. Co dělat dál,bojím se promlčení-mam dojem po 10 ti letech je to reálné.Myslím,že stát mi asi nepomůže. Děkuji všem za zkušenost a odpovědi. Hezký den
Nějaký zdroj příjmu určitě má. Nevím zda exekutor Vás pouze skásnul na nákladech a moc se nesnažil protože by mu to moc nevyneslo.
Možná přes soud nechat zjistit např, zda neexistují účty u bank a pod. I ten nájem musí nějak platit. Případně vyčkat změny zákona a pak nechat uvalit exekuci i na sociální dávky.
Asi to tak nejak bude. Taky si myslím,že exekutoři jdou jen tam,kde je jistý zisk-bohužel pro mne. Exekutor mi sdělil,že nemá vůbec nic ani majetek,úcet v bance nula atd. . Proto sháním co se dá,neboť se s tímto stavem nechci smířit. Stát by měl zajistit plnění rozhodnutí,což se neděje. Děkuji na názor
A exekutor ví, že povinná žije v pronajatém bytě? Pokud to neví, tak jim nahlaste adresu, měli by tam jet na výjezd a pokusit se aspoň zabavit movitý majetek povinné, pokud nějaký má. Jinak v případě, že se exekuce bude zastavovat, mělo by Vás to stát 7.800,-.
Myslíte, že se dá s tímto obrátit na soud? Nevím nevím, toto měl právě udělat exekutor a opět, pokud nahlásí nějakou adresu kde "údajně" bydlí, nemusí se to jinak vůbec prokázat a potom je to slovo proti slovu, nemůže přece vtrhnout jen tak někam do bytu jen proto, že mu to řekl věřitel.
mam podobny problem, dlužník mi dluží 200.000, všem se vysmívá, na majetku má kromš mojí 4 další exekuce,žije si královsky, peníze má na jiném účtu. Stát se bohužel o nás podvedené nepostará, a nezajistí nám potřebnou ochranu
už se sice budu opakovat(nedávno velmi obdobné vlákno),ale existují i velmi seriozní firmy zabývající se vymáháním pohledávek-seriozní pro vás,coby zadavatele v tom,že po vás nechtějí žádné investice,náklady předem-pouze procentuální z vymožené částky(smluvně ošetřeno) a byť jsou jejich metody poněkud na hraně(a někdy i za hranou)-což vás ale nemusí zajímat,stejně jako dotyčnou absolutně nezajímá,že dluží peníze,tak bych začal googlit a shánět...Známý se tímto taky dříve zabýval a úspěšnost byla(nejen u něj)velmi vysoká-on dlužník třeba po třech dnech strávených někde ve sklepě o toust.chlebu a vodě,připoután k trubce od topení "rád" zaplatí ,a samozřejmě dlužník oficiálně nic nemajíce...Sice to neschvaluji,ale praxe jednoznačně ukazuje,že jiný způsob k nápravě(vrácení dluhu) nevede-viz.vaše rozsudky,exekutor atd s nulovou úspěšností...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.