Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co dělat po neůspěšné exekuci

Od: lounacek odpovědí: 8 změna:

Dobrý den všem. Mam takový problém. Před 13 lety jsem přišel podvodem o 200 tis. kč. Po všech soudech/vyhrál jsem je/ byl povinnému nařízen platební rozkaz-zaplatit do 15 ti dnů. To byl rok 2002. Nic se nedělo tak jsem podal návrh na exekuci majetku. Exekutoři zjistili,že povinný nemá žádný zabavitelný majetek a je na sociálce. Průser je,že jsem si zjistil,že v mém případě povinná žije v pronajmutém domě v Praze a vůbec špatně se nemá. Co dělat dál,bojím se promlčení-mam dojem po 10 ti letech je to reálné.Myslím,že stát mi asi nepomůže. Děkuji všem za zkušenost a odpovědi. Hezký den

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirbar*
hodnocení

2x

Nějaký zdroj příjmu určitě má. Nevím zda exekutor Vás pouze skásnul na nákladech a moc se nesnažil protože by mu to moc nevyneslo.

Možná přes soud nechat zjistit např, zda neexistují účty u bank a pod. I ten nájem musí nějak platit. Případně vyčkat změny zákona a pak nechat uvalit exekuci i na sociální dávky.

lounacek
hodnocení

Asi to tak nejak bude. Taky si myslím,že exekutoři jdou jen tam,kde je jistý zisk-bohužel pro mne. Exekutor mi sdělil,že nemá vůbec nic ani majetek,úcet v bance nula atd. . Proto sháním co se dá,neboť se s tímto stavem nechci smířit. Stát by měl zajistit plnění rozhodnutí,což se neděje. Děkuji na názor

lady*

A exekutor ví, že povinná žije v pronajatém bytě? Pokud to neví, tak jim nahlaste adresu, měli by tam jet na výjezd a pokusit se aspoň zabavit movitý majetek povinné, pokud nějaký má. Jinak v případě, že se exekuce bude zastavovat, mělo by Vás to stát 7.800,-.

roboot*

Myslíte, že se dá s tímto obrátit na soud? Nevím nevím, toto měl právě udělat exekutor a opět, pokud nahlásí nějakou adresu kde "údajně" bydlí, nemusí se to jinak vůbec prokázat a potom je to slovo proti slovu, nemůže přece vtrhnout jen tak někam do bytu jen proto, že mu to řekl věřitel.

lady*

No funguje to tak, že když věřitel nahlásí, že povinný se zdržuje tam a tam, exekutor tam pošle vykonavatele na výjezd, což ale neznamená, že tam hned jdou s páčidlama!

roboot*
hodnocení

0x

Bohužel nic. Vy si můžete zjistit co chcete, ona oficiálně nic nemá . Tvrdá realita!

stany*
hodnocení

0x

mam podobny problem, dlužník mi dluží 200.000, všem se vysmívá, na majetku má kromš mojí 4 další exekuce,žije si královsky, peníze má na jiném účtu. Stát se bohužel o nás podvedené nepostará, a nezajistí nám potřebnou ochranu

erikch*

už se sice budu opakovat(nedávno velmi obdobné vlákno),ale existují i velmi seriozní firmy zabývající se vymáháním pohledávek-seriozní pro vás,coby zadavatele v tom,že po vás nechtějí žádné investice,náklady předem-pouze procentuální z vymožené částky(smluvně ošetřeno) a byť jsou jejich metody poněkud na hraně(a někdy i za hranou)-což vás ale nemusí zajímat,stejně jako dotyčnou absolutně nezajímá,že dluží peníze,tak bych začal googlit a shánět...Známý se tímto taky dříve zabýval a úspěšnost byla(nejen u něj)velmi vysoká-on dlužník třeba po třech dnech strávených někde ve sklepě o toust.chlebu a vodě,připoután k trubce od topení "rád" zaplatí ,a samozřejmě dlužník oficiálně nic nemajíce...Sice to neschvaluji,ale praxe jednoznačně ukazuje,že jiný způsob k nápravě(vrácení dluhu) nevede-viz.vaše rozsudky,exekutor atd s nulovou úspěšností...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]