Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Průjem a zvracení u kojence

Od: tg odpovědí: 24 změna:

Zdravím

Můj mladší bratr (9 měsíců) dostal z ničeho nic průjem a o pár hodin začal i zvracet.

Nevíme co to je ani jak to léčit. Prosím poraďte.

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

2x

A ty ho máš na hlídání? Kde máte rodiče, co snědl, vypil, kdy jste ho nechali usnout.. Moc otázek najednou, hlavně se ho nesnaž léčit svépomocí, tím mu spíš uškodíš! Jestli se to zhoršuje tak neváhej a zavolej na pohotovost nebo na 112, tam ti poradí nejlépe co dál, informuj rodiče. A hlavně to neodkládej!

doplněno 26.02.11 23:34:

Nojo, Stařenka, ta aby nebyla rychlejší... *cert**smich*;)*srdce*

pt®
hodnocení

1x

"tg", když máte PC, určitě máte i telefon. Najdi si na netu číslo na pohotovost a zavolejte lékaři, popřípadě pak na pohotovost zajeďte. To nejsou doma rodiče? - stařenka

tg
hodnocení

Ne, nemám. Mamka je doma pořád, ale i ona neví co s tím.

hop®

OKI, tak pokračujeme dál, zhoršuje se to rychle? Jestli ano, volej pohotovost, pokud ne, můžem zkusit něco poradit. Co měl bráška k večeři, co pil, snědl něco neobvyklého na co není zvyklý, má teplotu?

tg
hodnocení

Zatím ne, k večeři měl vařenou mrkev ale tu vyzvracel, ne ji to co každý den, teplotu nemá a je plně kojený.

pt®

"tg", co nemáš, telefon? Tak si zavolejte od sousedů. Asi je malý odvodněný. Pokud má průjem a zvrací, musí dostat tekutiny. Uvařte čaj a studenější mu ho dejte. Uvařit rýžový vývar s mrkví. Ale raději zavolejte někam lékaři o radu. *zed* - stařenka

Hopíku, když jde o děti, tak se musí reagovat hned. *plac*pt - stařenka

hop®

Stařenko, souhlasím, když jde o důležité věci tak je rychlost k nezaplacení. A "nemocné děti" je téma z nejdůležitějších! *srdce*

pt®

Hope, dnes budete také ponocovat? Já ještě dovařím na zítra a jdu spát. Doufám, že s tím mrnětem *houpy* zajedou k lékaři, nebo alespoň o radu. - stařenka

hop®

Budu ponocovat, v rámci možností, ráno se musím opět zapojit do pracovního procesu. Mrňouskovi už je snad lépe, doufám že to dobře dopadne. A díky za spolupráci! :)

hop®
hodnocení

0x

TG: je bráška klidný nebo brečí? Je na něm vidět že je mu moc špatně, nebo se "jenom" vyzvracel? Asi máte nějakého lékaře (lékařku), který malýho občas kontroluje, chodíte k němu na prohlídky, máš na něj telefon?

tg
hodnocení

Je klidný, nebrečí.

hop®

Možná mu něco nesedlo, zvracením se "vyčistil". Zkusit pokojit, pokud si aspoň cucne a bude v klidu tak odvolat paniku, ale stále být v pohotovosti, kdyby se jeho stav zhoršil. Telefonní čísla na mobil ošetřujícího doktora, pohotovost i záchranku je dobré mít stále připravené! Zákon schválnosti funguje (jak vidíš) i v těchto případech - čím blíže tato krizová telefonní čísla budeš mít, tím bude méně důvodů je použít!

doplněno 27.02.11 00:09:

Držím bráškovi palce, doufám, že jsme trošku pomohli, ozvi se až bude v pohodě!

tg
hodnocení

Telefon máme, ale pouze do ordinace.

pt®

" tg", rozklikni si rámeček vlevo nahoře dětská pohotovost a vyber kraj a pak tam zavolejte. - stařenka

prvnipomoc.cz/...

doplněno 27.02.11 00:05:

Tak, ať to s bráškou dobře dopadne, dobrou noc.:) - stařenka

tg
hodnocení

Mamka ho teď skusila dát spát tak uvidíme.

tg
27.02.11 00:07
hodnocení

brou

lok*

to samé jsme měli nedávno doma.Okamžitě brát Endiaron!Desinfikuje střeva a mají v lékárně.Je to střevní chřipka.Nebrát nic na průjem,protože infekce musí z těla ven!Živočišné uhlí je slabé,nepomůže

Endiaron není pro kojence, navíc u kojenců samodomo léčba v případě, že si rodiče nejsou jistí... nevím, no. Na zastavení průjmu rýžový odvar + neslazený studený čaj (příp. čaj s glukopurem) po troškách, případně v lékárně prodávají pro děti rehydratační roztok Kulíšek, nekojit, nedávat umělá mléka. Pokud ovšem k tomu dítě zvrací, je třeba sledovat případné známky dehydratace - apatii, málo močení, suché sliznice, snížené napětí kůže, zrychlený puls... resp. známky dehydratace je potřeba sledovat vždy, ale jestliže dítě zvrací, tedy prakticky nepřijímá tekutiny, je rozvoj dehydratace pravděpodonější. Takže já osobně bych dítě sledovala, pokud by se mi nezdálo, jela bych do nemocnice (mohou dát kapačku na zavodnění), jinak bych vydržela do pondělka a ráno telefonicky kontaktovala naší dětskou lékařku, se kterou bych dohodla další postup (jestli nás bude chtít vidět, kdy nás bude chtít vidět atd.).

andrea151515

Nám naše paní doktorka poradila při průjmu probiotické kapky- na www.probiotickekapky.cz je hodně informací, můžete to taky zkusit.

andrea15151

krlanovsky

Nevím, jak jste přišel na endiaron? Čtete u léků příbalové letáky? Tablety nejsou vhodné pro osoby do váhy 40kg. Tyto odpovědi mě opravdu zvedají ze židle. V jednom podobném článku jsem četl radu, jak je super podávat dětem acylpyrin, aspirin, prý nejlépe ujevuje od horečky. Přitom zrovna tohle je to hazardování ze životem dítěte. Pokud tomu nerozumíte tak neraďte, uvědomte si, že svojí radou můžete také ublížit. Také nechápu Vaši jistotu, že se jedná o střevní chřipku. "Vy jste opravdu odborník na pravém místě"

MUDr. Kryštof Lánovský

hodnocení

0x

u takhle malého děcka je problém, když zvrací a má průjem, že může být dehydrované, což je velmi nebezpečné, pro klid je lepší vyhledat pediatra a ten poradí, jak dál

durancea*
hodnocení

0x

Volat lze na jakoukoli pohotovost, nebo dětské nemocnice,i sestřička by měla poradit třeba vzhledem době, jak dlouho to trvá ap. Radši volám častěji a mám jistotu (když jsem se přistěhovala na jih Moravy a neměla jiné číslo, klidně jsem volala o radu s horečkou miminka až Ostravu).

jabraka*
hodnocení

0x

Myslím,že tady je jen jedna rozumná rada odborníka.Pan doktor Lánovský vám to řekl jasně.Co nejdříve s dítětem k lékaři.Já jsem vezl nedávno dvouletého pravnoučka s rotavirovou infekcí do nemocnice.Když vidím,že mu ubývají tekutiny a po napití ihned zvrací,neváhám a jedu.Dopadlo to takto(fotka.)

JABRAKA

Průjem a zvracení u kojence

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]