Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém se žaludkem

Od: topka* odpovědí: 17 změna:

Dobrý den,

asi 14 dní se mi objevuje bolest žaludku v horní části žaludeční stěny. Na dnešek mě budila i v noci. Máte někdo zkušenosti jak si pomoci? Co jíst a kdy? Děkuji za všechny rady a zkušenosti. Je pravda, že po ránu pravidelně piji černou kávu /turka/ i když je kvalitní asi to není dobré, že?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

celp*
hodnocení

2x

Dobrý večer.Kávu na čas vynechat a nejen po ránu.Nepít sycené nápoje.Vyzkoušet nějaký čas bílý jogurt.Když se vám neuleví navštivte lékaře.

Sycené nápoje - jed na žaludek.Pozor na ananas,levné šťávy ze supermarketů,žádný silný alkohol,bílý jogurt po ránu na lačno taky dobrý,možná bych zkusil i ten Actimel.

pomenka*
hodnocení

2x

Dobrý večer, manžel měl stejné problémy se žaludkem jako vy.Vyzkoušel všechno možné co kdo poradil,ale nic nepomáhalo.Až nakonec pomohl kefír z Tibetské houby.Asi před rokem jsme si ji objednali přez internet a naložili do mléka,manžel začal každý večer před spaním a každé ráno po probuzení pít dvě deci tohoto kefíru.A co se nestalo asi po měsíci pravidelného pítí bolesti žaludku přestaly.Po těchto zkušenostech jsme si ještě objednali Tibi krystaly které se dávají do vody a ty piju i já.*palec*

topka*
hodnocení

Děkuji všem. Vyzkouším. Ach jo, bez kafe, ach joooo. Zkusím ten sirup. A bez piva? Ani Plzeň?

martinaa*

Ahoj topko, bolest zaludku jakoby nahore me trapiva uz od mladi, vzdycky mi na to pomohlo hodne teple mleko, protoze rusi kyseliny v zaludku i jeho okoli. A co se piva tyce, zkuste na to tez plzenskou 12, ta je jako jedina zasadita, tudiz si s kyselosti taky poradi - tu mi dokonce doporucil doktor:) ale musi to byt 12!:)

hodnocení

0x

To místo,kde Vás bolí: může to být i dvanácterník? Vstupní otvor do žaludku?

Kafe zcela jistě vynechejte,to je to nejhorší,co si můžete dát.

Nebolí Vás to i při předklonu?

Doporučím pravidelné užívání přípravku Pantoloc Control nebo Controloc. Oba již volně prodejné.

des*

Jde o překyselení,je na to Ranisan,Jedlá soda, a hlavně nepít kafe ,až odpoledne.

google.cz/...

topka*
hodnocení

Ne, je to při vstupu jícnu do žaludku.

pu®
hodnocení

0x

Topko, já doporučím přírodní meducínu - skořicový sirup (najdete v přehledu zde: klasterofficina.cz/... ). Kupuji ho babičce (85), která nesmí skoro nic, a z toho nic ještě půlku. Jednou ho ochutnala teta, která s ní bydlí, a už í ho vozím taky. Na bolsti na žaludek i zažívání trpí obě, nepomáhalo nic, a nakonec říká teta, že si "lokne"před spaním :D a má klid. Na té stránce, kde je seznam sirupů, najdete i prodejny - např. v Edenu dole v čajích se prodávají také. Sirup není tak drahý, jak to vypadá, a dlouho vydrží. Samozřejmě netvrdím, že nemůžete mít závažnější potíže, a pokud nepřestanou, neváhala bych s návštěvou lékaře. Ale pokud chcete nejdřív zkusit alternativu, zkuste tohle :) A jestli se odhodláte, budu ráda, když sem dáte vědět, jestli zafungovalo ;)

doplněno 26.02.11 19:54:

Ještě pamatuju, že jako malá jsem ujídala mámě gasterin gel - takové polštářky to byly. Později jsem se dozvěděla, že to měla na křeče v žaludku. Mně to bůhvíproč chutnalo...

doplněno 26.02.11 21:04:

V reakci na poměnku potvrzuji, kefír z tibetské houby je vynikající záležitost. Kdyby mi houba nezdechla, nezmodrala a nemusela jsem ji vyhodit, piju ji dodnes. Musím zase ulovit nějakou dobrou duši - na netu je dárcovské fórum, v žádném případě, rozhodnete-li se tibetskou houbu pořídit, nepodporujte "prodejce"- přebytky by tak jako tak vyhodil.

hodnocení

0x

To kafe chápu, to bude absťák. Ale myslím, že rozpustné je přeci je šetrnější.

lok*

Může to být podrážděný dvanáctník od překyseleného žaludku.Na to bacha.Nepít kafe.Na snížení kyselin je ranitidin,helicid.Přímo snižují vytváření kyselin v žaludku.Naopak Rennie,anacid je jen neutralyzují.Když to nepřestane,tak na gastroskopii,vsunou vám tam šlauf do žaludku a uvidí.Nic to není,jen nepříjemné.Furt lepší než si uhnat z vředu třeba už nádor.

lok*

Pasterované mléko je prý na kyselý žaludek jen zpočátku.Za chvilku začne právě v žaludku působit kyselinotvorně.Jedině by bylo účinné nepřevařené mléko přímo od krávy nebo kozy.A nejvýživněší a nejzdravější je prý kobylí mléko.

martinaa*

To si s Vami dovolim nesouhlasit, od utleho veku mi vzdycky prave teple mleko zabralo, bolest ustala a nevracela se... jak pasterizovane, tak i nepasterizovane.

lok*

jen píšu,co jsem někde četl odborného

pumbaaja*
hodnocení

0x

Dobrý večer,

mě osobně nejlépe pomáhá CHolagol. Není siec určený přímo na žaludek.Přípravek se používá jako doplněk léčby při žlučníkových kamenech, chronickém zánětu žlučníku, při stavech po operacích ve žlučových cestách s trávicími obtížemi a při trávicích potížích u chronických onemocnění jater. Jsou to kapky 10ml. Cena okolo 50 korun. doufám že jsem aspoň trochu pomohla.

topka*
hodnocení

Děkuji všem . Zdá se, že mi pomohlo pivo Plzeň a nepít kafe. Také se snažím jíst jídla s převahou zásadotvorných složek. S tím kafem je to těžší. Jen to píšu, právě jsem vypila jedno. Protože mi otrnulo. No alespoň není ráno. Tak zase žádné kafe! Mějte se všichni krásně a hodně zdraví. Na zdraví jsou nejlepším lékem prima lidi!:).

Nemas tie bolesti z toho, ze sa blizi termin, dokedy je mozne odovzdat danove priznanie? Ked na toto pomyslim, zacina ma tam niekde tiez pobolievat. No nic, idem si dat jedno, na situacii nic nezmenim, ale aspon ma to nebude tak s__t.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]