Nejste přihlášen/a.
Zdravím,prosím o radu,mému manželovi je 44let,jsme spolu 20let,máme dvě dospělé dcery,dva psy,dvě kočky,zrekonstruovaný starší domek,před tím jsme bydleli v bytě,je pravda ,že se mu do rekonstrukce a dluhů nechtělo,ale nějak za pomocí rodičů přežíváme.Já jsem v domku opravdu štastná,baví mě vycházky se psy,za domem je les,je to na takové polosamotě,užívám si to,a manžel?stále jen nadává,na tuhle dobu,jak je vše drahé a dražší,co vše ho bolí,nelžu opravdu příjde z práce a už začne a to každý den,vždy něco,nechci se rozvádět ,ale už mě to opravdu nebaví,nemá žádné koníčky,jeho největší je spaní.,vstává v půl 4 ráno,tak beru,že je někdy unavený,ale on spí odpoledne denně třeba tři hod,,a přitom na domku je stále co dělat.,nic ho nebaví,a když ho k něčemu donutím,tak u toho zase nadává,děs,a to býval pohodář ,oblíbený,ale jinak je hodný,jo a zřejmě je nevybouřený,stále mě hladí,apod,bohužel všeho moc škodí,je mi to i nepříjemné,radši bych ocenila pořádnou práci.Co s ním?
Neumím vám poradit, jen napíšu co si myslím. myslím, si že je moc dobře, když to chcete řešit.
Myslím si, že váš muž je v depresi. Možná jej tíží právě ta skutečnost, že je zadlužený a že třeba ani do toho domku jít nechtěl a třeba se uvolil jít do domku s a do dluhů jen proto, aby své ženě vyhověl.
Když se na to podívám jako chlap, tak mám podobné stavy jako váš muž, když vyhovým své ženě v nějakém kroku. Pak nemám moc náladu cokoliv dělat. Ale pak stejně musím. Třeba čeká nějaké ocenění, nebo odměnu za něco... Třeba za jeho "blbou " náladou je něco jiného, než si myslíte Vy. A nemusí to být zrovna milenka. Myslím si, že to bude chtít více komunikace a více ocenění a pochopení. I když se vám může zdát, že Vy děláte více pro něj než on pro Vás, je možné, že on to vidí jinak a to se nedozvíte žádnou dedukcí, ale jen komunikací. A kdyby to nechtěl náhodou vyklopit, tak není nic jednoduššího než vyvolat jen takovou malou hádku, bouřku. A on to prozradí co jej tíží.
Nevíte co chcete, buďte ráda, že vás má rád. Ne každý nutně potřebuje kutit na baráku a sama říkate, že se mu do toho nechtělo. Dospělé děti, to bude hlavní problém až bude děda uvidíte jak pookřeje. Kolem padesátky bude hůř, to se ještě víc začne pozorovat a teprve bude mít pocit, že toho spoustu v životě nestihl u nás naštěstí do této doby přišla vnučka a máte vidět dědka z kočárkem, také začal pravidelně chodit plavat a od mládí má koníčka sportovní střelbu. Makat na chalupě už se mu moc nechce a co si budem povídat už to nezvládá jako za mlada. Těším se až vnučka povyroste(teprve bude mít rok) jelikož už jí vybral malou vzduchovku a těší se jak malý kluk až na chalupě budou střílet. Pes nám umřel po 13ti letech, v té době se dcera vdala a vypadalo to, že manžel umře jak si hledal choroby a sledoval který z jeho kamarádů už umřel.Vydržte.
"ovoce", barák potřebuje chlapa, nebo peníze. Kolem baráku je práce pořád dokola a každý na to opravdu není. Já mám štěstí, že manžel je pracant a práci si přímo vyhledává, protože ho to baví a má docela ještě energii, přesto, že je o dvacet let starší než Váš manžel. Někdo nemá ani tolik energie a potřebuje více odpočinku, každý jsme jiný. Nutně Váš manžel nemusí být líný, co stíhá, to stíhá. Je důležité, aby práci dělal, když má na ni chuť a náladu, aby ho práce, které je do nekonečna bavila. Záleží, jak velký dům máte a jaké na manžela kladete požadavky a v jakém časovém rozsahu. Snažte se mu být oporou a pomocnicí. Já jsem manželovi hodně pomáhala, kolikrát jsem mu říkala, že si měl vzít za manželku chlapa a ne mně, ale zvládli jsme to. Dnes jsme v důchodu, práci si sice plánujeme stále, ale záleží na zdraví. Tak hodně lásky a trpělivosti, přeje - stařenka
Muj otec je take takovy - vydelava sice velmi slusne, je predni ing, ale radeji bude rti dny v praci, nez doma zabit hrebik... pritom je z vesnice, nejmladsi ze tri bratru, takze se museli pekne otacet... to je sice jedna vec, ale druha, ze mamka uz si ho s timto brala (brali ses spis narychlo, takze nevim, jak moc se poznali), a ted uz ho nepredela. Stejne jako Vy po dvaceti letech. Treba proste jen chce mit svuj klid a ne porad makat a kazdy den poslouchat, co je zase potreba udelat... treba ma krizi stredniho veku, to je take mozne. Chudak, pokiud denne vstava o pul 4, tak se nedivim, ze se mu nic nechce, taky bych cely den spala
Zeny maji vseobecny problem, ze by chtely, aby muz vydelaval hodne penez, ale take aby byl doma a pracoval. To se ovsem naprosto vylucuje. Bud jedno, nebo druhe... malokdo ma chut po praci prijit domu a ihned se vrhnout na praci novou. Pokud se do domu moc nehrnul, tak se nedivim... pritel chce mit take dum, ja jsem zasadne proti, ani jeden nechceme ustoupit... ja neminim byt od rana do vecera otrok domu a prilehle zahrady, prijit z prace a honem uklizet, vecer jeste zehlit a stirat schody a kazdy den nanovo - to je jak u blbejch Notabene kdyz si ted Vas muz chce treba odpocinout po rekonstrukci.
Pokud byl Vas manzel stejny i predtim, tak ho nepredelate, a ani to nezkousejte. Akorat se budete hadat, jeho to bude obtezovat aVas mrzet (vidim to doma). Pokud takovy drive nebyl, hledejte jinou pricinu.
Ze jste Vy aktivni a porad neco delate, ze chvalyhodne a urcite je to fajn, ale cim vic mu tento svuj "program" budete vnucovat, tim vic se budete odcizovat.
To co tady popisujete, sedí přesně na mě
A to jsem ještě mladší. Koupil jsem byt, který jsem rekonstruoval. Než jsem ho stihnul dodělat, stěhoval jsem se k přítelkyni do baráku. Tam opět rekonstrukce. Byl jsem na to sám, chuť jsem měl velkou, ale pořád nebyl vidět výsledek. Ke konci už se mi nic dělat nechtělo, teď když mam něco udělat, hrůza... Když se k tomu přidá banda vymatlanců v práci, zimní pošmourné počasí bez sluníčka atd. tak jsem prostě bez energie. Navíc posloucham jak jsem negativní a z ničeho se neumim radovat. Jediné co na mě platí je pejsek, doufam že s příchodem jara to bude zas o něco lepší. Takže manžela nezatracujte a zkuste ho nějak podpořit a nastartovat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.