Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šustění v uchu

Od: anonymkas* odpovědí: 2 změna:

Občas, většinou to bývá po probuzení, mi nějak divně šustí v levém uchu. Je to jako kdyby v rytmu tlukotu srdce, jako by se v tom uchu něco hýbalo. Trpím tím už několik let. Na jaře jsem s tím byla na ORL, ale řekli mi, že mám úzké zvukovody a že moje ucho proto nemá klasickou samočisticí schopnost, tak mi ucho propláchli. Asi měsíc to bylo v pořádku, ale pak se ty divné zvuky vrátily. A za tak krátkou dobu by se to přeci tak rychle nezaneslo ... Nevíte, co to je?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

drejdl*
hodnocení

1x

Pokud se výplachem zvukovodu stav zlepšil, nemuselo by se jednat o tinitus, ale o mechanickou překážku. Naopak pro tinitus svědčí paralelita šelestu se srdečním tepem. Přece jen asi zajděte znovu na ORL, dávají se vazodilatační léky, event. i infuze.

pt®
hodnocení

0x

Zřejmě bude dobré ORL lékaře znovu navštívit. Pravděpodobně se jedná o Tinitus - ušní šelest. Trpím tím také již devátý rok. Pokuste se koupit v lékárně Gingobiobu - Jinan laločnatý a vitamín E. Uvidíte, zda se Vám uleví. - pt

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]