Nejste přihlášen/a.
Koupil jsem si mezinárodní jízdenku na vlak. Má platnost měsíc, chtěl jsem jet za týden ale z jistých důvodů nemohu jet.
Lze takovouto jízdenku vrátit?
V přepravních podmínkách se sice uvádí u obyčejné jízdenky pouze první den platnosti, ale mezinárodní jízdenka není
podle mně obyčejná.
Zdravý rozum praví, že by měla být možnost vrátit ji po celou dobu její platnosti ale u čd člověk nikdy neví...
8.1. Cestující má nárok na vrácení nevyužitého jízdného, jehož výše však bude vždy snížená o předepsanou srážku, výše srážky může být až 100 %.
8.2. Srážka se provádí vždy za každý jízdní doklad zvlášť, to znamená z celkové ceny za přepravu uvedené na jízdním dokladu _ nikoliv z jízdného za každého cestujícího zvlášť.
8.3. Je-li uplatněno právo z přepravní smlouvy z viny na straně cestujícího, má cestující nárok u jednotlivých druhů jízdních dokladů na výplatu návratku následovně:
a) Úplné nevyužití jízdenky
V případě úplného nevyužití jízdenky se vrátí jízdné po odečtení srážky 10 % z ceny jízdenky, nejméně však 3,- EUR.
V případě úplného nevyužití síťové jízdenky InterRail je srážka 15 %.
b) Částečné nevyužití jízdenky
V případě částečného nevyužití jízdenky se vrátí jízdné po odečtení ceny za projetou trať a srážky 10 % z této zbylé ceny, nejméně však 3,- EUR.
celé znění na:
Přeji pěkný den
Drich
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.