Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chyba v účetnictví - sled faktur

Od: roboot* odpovědí: 8 změna:

Ahoj, potřebuji rady co s tím, dělám uzávěrku měsíců leden a únor a rovnám faktury ale v lednu jsem si nevšimla a do excelové tabulky po čísle faktury 22 dala 30 (pravděpodobně mi tam skočila jen 3 a 0 místo 23) no a co teď? 8 čísel chybí a nikdy žádné nebyli Teď tedy fakt nevím, co stím. Ihned po prodeji zapisuji data do excelu a fakturu tisknu zpravidla večer,tudíž údaje na fakturu beru z té excelové tabulky...která je ted ale úplně celá blbě Ach joooooooo

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

A to v Exc nejde opravit?

sebod*

Jestliže to nejde nijak opravit, tak si učiníte poznámku, jak k tomu došlo a hotovo. Za dva,tři roky by se Vám mohlo stát, že byste si nevzpomněla, proč a jak k tomu došlo. Případné kontroly FÚ se také bát nemusíte.Vysvětlíte jim to.

roboot*
hodnocení

Myslíte? No opravit to právě nejde, od té doby jedu podle nového číxselníku a faktury přečíslovávat nemohu. Leda mě napadlo těch zbývajících 8 faktur prostě udělat např. na rodinu na drobné částky a zdanit to, za blbost se platí :(

sebod*

roboot. Nic na rodinu nepiš. Opravdu to takhle nech. Mě se to někdy taky stalo a vždy jsem se při případné kontrole domluvila. :)

roboot*
hodnocení

Já ti tedy zkusím věřit, doufám, že mě nezavřou :D

K přehledu to napíšu a mezi faktury s rozdílnými čísly vložím na papíře vytisknuté, co a jak se stalo :) Díky

roboot*
hodnocení

Sebod mohu se optat jak taková kontrola vypadá?Ještě jsem ji neměla tak mě to zajímá :) To prostě přijdou domů (resp. na adresu provozovny a chtějí vidět doklady a pak zase odfrčí? Děkuji

sebod*

Buďto přijdou domů, nebo jim vše doneseš na FÚ. To podle toho, kolik "papírů" máš :D. Když je toho málo, jsou schopni to během pár hodin skouknout. Když je toho hodně, tak se v tom "hrabou" třeba týdny. Pak si Tě občas zavolají a Ty vysvětluješ co a jak. *vtip*. Toto jsou plánované kontroly, kdy Ti dají dopředu vědět, že si vše máš připravit na určitý čas. No a pak jsou náhodné akce, nebo třeba návštěva na popud nějakého poctivce *zed*. Např, ten, kdo má nějaký obchod, tak občas k němu nečekaně zavítají a kontrolují *klik**cert*.

Ale neboj. Já aspoň mám tu zkušenost, že se s nimi dá vyjít v pohodě. Jestliže neděláš "okaté" podvody v účetnictví, ale uděláš jenom nějakou chybu, tak to s Tebou projednají. No, pak se ale taky může stát, že když odvedeš chybně daň nebo třeba DPH, tak to dodaní a napálí Ti to i s penále*bum*

buss
hodnocení

0x

nějak že excel nejde opravit, tak vytiskněte prázdou fakturu a označit jako chyba
nebo jít do programu samého, kdo umí, a tam to shodí...
nebo začít odznovu vše...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]