Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přebírání pošty rodinnému příslušníku

Od: agata* odpovědí: 21 změna:

Dobrý den,

moje maminka je dlouhodobě v nemocnici,jak ji mohu přebírat doporučenou poštu?

Na PC jsem si napsala plnou moc se všemi údaji ,kterou chci mamince nechat podepsat a na poště následně předložit.

Bude to stačit?

Děkuji

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

2x

Ta plná moc by měla být ověřená. Cosi píšou tady:

ceskaposta.cz/...

doplněno 25.02.11 18:00:

Ten odkaz to zmrvilo. Druhý pokus (nutno opsat):

ceskaposta.cz/cz/nastroje/podminky-pro-vydavani/podminky-pro-vydani-postovni-zasilky-poukazane-penezni-castky-id998/

Jestli to opět Poradte.cz zkazí, tak to zkrátka najdete na webu pošty, kudy postupovat, je vidět v odkazu.

doplněno 25.02.11 18:03:

Jo, opět nefunguje. *bzum* Před slovem "poukazane"mají být tři mínusy a Poradte.cz je vytrvale vynechává.

agata*
hodnocení

Děkuji, ale kde si tu plno moc mám tedy ověřit?

hm*

Ověřit by se dalo třeba na obecním úřadu, ale to pro Vás asi teď není řešením. Spíš opravdu zajděte na poštu a zkuste se s nimi na nějaké možnosti dohodnout. Ono se při přímém jednání dá občas dohodnout i to, co v oficiálních postupech není (třeba uznají i neověřenou PM apod.).

doplněno 25.02.11 18:35:

Třeba by na poště mohli uznat kombinaci plné moci a potvrzení z nemocnice o hospitalizaci, ...

agata*
hodnocení

Díky, na poštu zajdu hned jak to půjde,tedy po víkendu v pondělí.

Zatím zjištuji informace,abych byla v obraze:)

Pokud by to šlo ověřit na obecním úřadě bylo by to super,žiju na vesnici a vše máme v jedné budově.

S tím potvrzením z nemocnice to také není špatný nápad.Maminka bude ještě min. měsíc v nemocnici a čeká důležitou poštu,proto se k tomu potřebuji nutně dostat.

hm*

Podpis se ověřuje tak, že se maminka podepíše před úředníkem a on to pak potvrdí razítkem. Proto je tento postup pro Vás teď k nepoužití.

roboot*

hm nebuďte naivní, na poště Vám nic co nepovolují pravidla nikdo nepovolí. Když si chcete vyzvednout dopis, taky Vám místo OP nikdo neuzná řidičák kde je to samé. Bohužel :(

buss
hodnocení

1x

Utíkejte na poštu, mají na to vlastní formulář a myslím, že za to dáte 50 Kč (bylo). Ovšem nejde to pro poštu do vlastních rukou.
Dostanete kartičku, má to platnost 3 roky. Lépe vždy ke kovářovi ...

hodnocení

1x

Zdravím, na poště si vyřídíte průkaz příjemce a můžete na svůj OP přebírat poštu. Nevydají Vám však dopisy určené do vlastních rukou adresáta (modrý pruh) ani důchod. Plnou moc pošta neuznává - ani od notáře, mám vlastní zkušenost. Nejjednodušší je nahlásit na poště, že máte maminku v nemocnici a oni jí poštu přepošlou.

hop®

BINGO! To je ono! A my tady pořád přemýšlíme jen nad pitomostmi, jako je průkaz příjemce, co na něj vydají a jestli pošta uzná plnou moc! *smich*

doplněno 25.02.11 21:14:

Skoro bych dal bod, ale už mi nějak došly...

Dal jsem ho já.

hop®

To nevím proč, pouze zopakoval něco, co je zde už polovinu tématu vyřešeno (asi vstoupil do debaty aniž by si přečetl souvislosti, občas to někteří kolegové rádci dělají), ten "bod" jsem myslel ironicky, ale budiž...

doplněno 25.02.11 21:31:

Srry, zopakovalA, protože Jana...

pettruna
hodnocení

0x

Nebude. A co kdybyste místo vypisování těch nesmyslů raději zavolala na poštu, kde vám během pár sekund sdělí, jak máte postupovat?

hodnocení

0x

Jak tu někdo napsal, n apočtě na to mají formuláře. Jistou potíž ovšem vidím v tom, že když jsme si něco takového chtěli vzájemně pořídit s manželkou, chtěli nás tam oba.

agata*
hodnocení

No právě,snad musí být nějaké řešení i v takovém případě jako je ten náš, protože čekat měsíc na poštu je docela dlouho navíc,když očekává naléhavou poštu,na kterou se musí do 14 dnů odpovědět.

petapeta*

Požádejte poštu, aby dopis přeposlali mamince do nemocnice. Druhý den tam bude a v nemocnici ji vám bez problémů předají.

roboot*
hodnocení

0x

Mýlíte se, to co to popisujete ta plná moc vypsaná na poště již neplatí. My to chtěli udělat cca v listopadu 2010 (babča vs. mamka) a od nějakých nových pravidel toto lze udělat pouze po podání žádosti o zplnomocnění na soudě! Dřív to bylo jednoduché.

buss

OK, lze vypsat, na co se odvolávali? Plnou moc na něco od soudu slyším poprvé. Nešlo o plnou moc na poště, ale o zmocněnce pro přebírání pošty (ale i ověřená PM). A že na webu pošty o soudě nic není ...? Nakonec mohou převzít i sousedi za jistých podmínek.
Viz Podmínky pro vydání poštovní zásilky. Když mi někdo něco na úřadě tvrdí, chci vědět normu, kde je mi ta povinnst stanovena, jinak ...

roboot*

:( jen říkám s čím nás vyhnali, že tamto už neplatí...

lidus*
hodnocení

0x

Stručně: Na poště vypíšete formulář, zaplatíte na 1 rok 30kč. Musí tam být ten co o to žádá a ten co bude mít právo poštu přebírat. Jinak to nejde, plná moc i 100x ověřená je vám k ničemu. Ten co bude poštu přebírat dostane kartičku. Jsem invalida, právo má manžel a bylo nám řečeno, že jiná cesta není, i u prodloužení na další rok musíme být oba.

hop®

Liduš: jiná cesta je, nemusíte být na poště! Když nejde hora k Mohamedovi, tak přijde pošťák k člověku, který se ze zdravotních důvodů na poštu nemůže dostavit. Další podrobnosti viz ceskaposta.cz/...

doplněno 25.02.11 20:31:

P.S.: ale jinak máte ve všem pravdu!

buss

netvrdit - najít

ceskaposta.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]