Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpočet podpory po nemocenské

Od: libor28 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, chtěl bych se zde poradit.

Jak se prosím počítá podpora v případě, když bych byl na nemocenské, těsně před tím, než by mě zaměstnavatel propustil?

Počítá se nemocenská do průměru? Ví o tom někdo z Vás více?
Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

atreus*
hodnocení

2x

Vyplacené nemocenské dávky se do průměrného výdělku nezapočítávají. Ten se vypočítává jen z vyplacených mezd.

libor*
hodnocení

A z kterých měsíců by se mi počítala podpora když jsem chodil do práce celý minulý rok a tento rok jsem na nemocenské od půlky únoru a budu na nemocenské nejspíš do půlky dubna? Jak se to bude počítat? Vždyť podpora sepočítá z každého čtvrtletí, jak to tedy bude?

Děkuji

stirecek*

Podporu vám spočítají z minulého čvrtletí, tedy z posledního celého. Nemocenská se dá na netu spočítat, stačí použít vyhledávač třeba seznam, a vyjede x stránek.

libor28
hodnocení

Opravdu je tomu tak nebo se jen domníváte?

Děkuji za radu

Podpora se počítá z posledního čistého průměru (čtvrtletního). Nemocenská se do toho nezahrnuje. Vím to jistě.

libor28
hodnocení

Ano děkuji, věřím vám. Když jsem tedy na nemocenské již od půlky února a budu nejspíše do půlky dubna a poté mě zaměstnavatel pravděpodobně propustí, z kterého čtvrtletí se mi to bude počítat když z to první čtvrtletí (leden, unor, březen) nemám celé odpracované?

Výše podpory v nezaměstnanosti se stanoví procentní sazbou z průměrného měsíčního čistého výdělku, který byl u uchazeče o zaměstnání zjištěn a naposledy používán pro pracovněprávní účely. Průměr, který by u Vás byl použit v únoru (např. pro náhradu za dovolenou, ta je ale v hrubém), se počítal z příjmů za 10,11,12/2010. Tento průměr (v čistém) se stane základem pro výpočet podpory.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]