Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se zde poradit.
Jak se prosím počítá podpora v případě, když bych byl na nemocenské, těsně před tím, než by mě zaměstnavatel propustil?
Počítá se nemocenská do průměru? Ví o tom někdo z Vás více?
Děkuji
A z kterých měsíců by se mi počítala podpora když jsem chodil do práce celý minulý rok a tento rok jsem na nemocenské od půlky únoru a budu na nemocenské nejspíš do půlky dubna? Jak se to bude počítat? Vždyť podpora sepočítá z každého čtvrtletí, jak to tedy bude?
Děkuji
Ano děkuji, věřím vám. Když jsem tedy na nemocenské již od půlky února a budu nejspíše do půlky dubna a poté mě zaměstnavatel pravděpodobně propustí, z kterého čtvrtletí se mi to bude počítat když z to první čtvrtletí (leden, unor, březen) nemám celé odpracované?
Výše podpory v nezaměstnanosti se stanoví procentní sazbou z průměrného měsíčního čistého výdělku, který byl u uchazeče o zaměstnání zjištěn a naposledy používán pro pracovněprávní účely. Průměr, který by u Vás byl použit v únoru (např. pro náhradu za dovolenou, ta je ale v hrubém), se počítal z příjmů za 10,11,12/2010. Tento průměr (v čistém) se stane základem pro výpočet podpory.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.